kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.12.2021

Joulu, jonka pelkäsin, ettei enää koskaan tule

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Me vietettiin eilen joulua mun perheen kanssa meillä. Oli kuusi ja ruuat ja lahjoja. Joka ikinen perheenjäsen pääsi jopa paikalle! Uskomatonta!

Mun perheessä on ollut tapana antaa jouluaattoaamuna ”pikkulahjat”. Kun oltiin siskojen kanssa lapsia, pikkulahja oli joku vhs-video tai peli, jonka avulla jaksettiin odottaa iltaa. Nykyisin, viimeiset 15 vuotta ehkä, pikkulahjat on annettu kaikille, myös aikuisille. Hyvissä ajoin ennen joulua arvotaan jokaiselle jouluun osallistujalle oma pari, jolle ostaa itse lahjan ja jolta myös saa itse lahjan. Pikkulahjan idea on se, että se saa maksaa maksimissaan 10euroa, ja lahjan on oltava jollakin tapaa osuva ja kekseliäs. Tänä vuonna me annettiin pikkulahjat jo nyt lauantaina, koska se oli tilanne, jossa kaikki oli paikalla. Lahjoista paljastui mm. täsmäväriset hanskat (saajan pipoon sopivat), silikooninen pannulappu sormensa polttaneelle kokille ja Gilmore Girls-fanille Luke`s kahvilan logolla varustettu muki.

Vaikka joulut yhdessä on toki ennenkin ollut tärkeitä, oli tämä joulu siinä mielessä erityisen rakas, että me saatiin se viettää yhdessä. Meidän viime joulun yhteinen juhliminen peruuntui flunssan vuoksi, ja kun isä joutui hengityskoneeseen helmikuussa, pelkäsin, että meille ei tule enää yhtään yhteistä joulua koko meidän perheen voimin. Silloin suretti peruuntunut yhteinen joulu vielä jälkikäteenkin. Mikä onni siis, että saatiin viettää tämä joulu yhdessä!

Vietetääkö teillä joulua monessa osassa, kuten meillä?

Ihanaa neljättä adventtia!

-Karoliina-

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X