kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.01.2022

2022 - kodin vuosi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Mulle koti on erityisen tärkeä paikka. En ole koskaan ollut mikään maailman kansalainen, joka tuntee olonsa kotoisaksi missä ikinä liikkuukin. Mulle koti on konkreettisesti seinät ja maa. Tietty paikka ja omannäköiset nurkat. 

Mulla on tietty tarve esteettisyyteen mun ympärillä. En usko, että se on varsinainen valinta, vaan mä olen lapsesta asti saanut iloa kauniista sisustuksesta, siististä kaapista tai ihanista vaatteista. Toisaalta sotku ja “rumuus” on tehnyt kurjan olon. Varsinkin viime vuodet on ollut tässä mielessä välillä tuskaisia, koska monikkoperhearjessa koti on tuon tuosta täysi pommi. Tiedättehän? Alas revityt sohvatyynyt, vessanpönttöön tungetut wc-paperirullat, piirustukset tapeteissa ja joka paikassa pursuavat vaatevuoret. 

Mä olen siksi enemmän kuin innoissani, kun tiedän, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan meidän kodin osalta. Me ostimme meidän unelmien kodin kevättalvella 2020 ja nyt, puolentoista vuoden asumisen jälkeen, muutamme hetkeksi evakkoon, koska kodissa tehdään remontti, jonka tarkoituksena on lisätä kodin toimivuutta, siisteyttä ja kauneutta. Koko remppaideointi alkoi keittiöstä, mutta lopulta päädytiin, että remontoidaan samalla kaikkia makuuhuoneita ja kylppäriäkin.

Remontin ajankohdaksi valittiin maaliskuu. Ja ennen sitä pitää tehdä lukuisia tilauksia, suunnitelmia, budjetteja ja raivauksia. (En oikeasti tajua, miten jengi rakentaa kokonaisia TALOJA, kun tässäkin on jo hommaa, vaikka on sisustusarkkitehti, keittiösuunnittelija ja remppafirma apuna). Mä olen masinoinut pari ystävää pakkaushomma-avuksi ja varannut kirppispöydän Radiokirppikselle helmikuusta alkaen “loputtomaksi ajaksi”. Mun suuri unelma on se, että me astutaan kesään 2022 ihan uudenlaisessa, paljon toimivammassa, mutta myös vähätavaraisemmassa kodissa. JA HEI: Tiedetään! Mun kodinraivausprojekti on jo ihan vitsi, koska aloitan sen aina uudelleen ja uudelleen. Mutta tällä kertaa aion onnistua, koska mulla on takataskussa ihan uudet keinot. En vaan ihan vielä puhu niistä, ettei huono karma laskeudu mun prokkiksen päälle. 

Mä olen valtavan insiroitunut nyt remppahommista, pienen tilan asumisesta ja sisustuksesta, joten sen teeman ympärille saa ehdottaa postausideoita tänne ja IG-tilille. Mitä haluat lukea, nähdä ja kuulla meidän kotiin liittyen?

Hauskaa iltaa!

-Karoliina-

Kommentit (8)

Tykkään seurata muutos-ja remppakohteita. Kiinnostaa etenkin tilojen muunneltavuus ja toimivuus. Vanhassa puutalossa etenkin materiaalien valinta ja kuinka saadaan pysymään talonhenki toiminnallisuudesta tinkimättä. Tavaroiden karsiminen on haastavaa etenkin niiden osalta joihin liittyy tunnearvoa. Voiko hävittää kahviastiaston, jota koko suku on ollut keräämässä ”rippi-yo lahjoina” entä häälahjaksi saadut pöytähopeat? Tällaisia pohdintoja olisi kiva kuulla.

Mielenkiinnolla seuraan teidän remonttisuunnitelmia ja remonttia! Etenkin kaikki materiaalivalinnat kiinnostavat kovin, koska itsellä myös remonttisuunnitelmat aiheellisia, mutta voi että sitä valinnanvaikeutta. 🙂

Ah, ihanaa seurata tätä sivusta mukana! Oon ihan samanlainen kun sinä. Oon esteettinen, tarkka, siisti, järjestelmällinen. Lapsiperhearki sotkee mun sisäistä rauhaa ja yritän tasapainotella kaiken tämän kanssa. Rakennettiin juuri talo. Istun illat sohvalla ja katselen ympärilleni miettien miten kaiken saisi vielä paremmin toimivaksi 😄 tsemppiä tulevaan kevääseen, kesä mielessä!

Ai että ! Saisinpa olla kanssasi raivaamassa/järjestelemässä🙂Rakastan järjestelyä ym.Kiva seurata teiän projektin etenemistä.Hyvää alkanutta vuotta !

Kuulostaa kivalta,tsemppiä remppaan ja evakkoon! Toivottavasti saamme nähdä ennen ja jälkeen kuvia rempasta, koska niitä on aina mukava katsoa.
Postausidea; mitkä ovat ne ”must have” -jutut teidän näkökulmasta, jotta keittiö on rempan jälkeen toimiva ja muutoinkin kiva? Joutuuko jostain karsia vai saatteko kaikki tärkeimmät (ja ehkä myös jotain extraa?) mahtumaan?

Mistä sitä tavaraa oikein tulee, jos sitä koko ajan pitää olla karsimassa?
Meidän nelihenkinen perhe asuu pienissä neliöissä. Paljon ahtaammin, kun suomalaiset keskimääräisesti. Meillä ei karsita, eikä alituiseen vähennetä, sillä huomio on pääasiallisesti keskitetty juuri siihen sisään kulkeutuvaan tavaravirtaan. Kun ei kanna sisälle, ei niin tarvitse kantaa uloskaan.
Kauppakeskukset tai nettikaupat eivät ole (enää) meille ajanvietettä. Silloin säästyy heräteostoksilta, eikä mieleen piirry ”tarpeita”, joita ei todellisuudessa edes ole. Jos jotain uutta (eli käytettyä) ostetaan, edellinen joutaa kiertoon samantien: rikkinäinen roskiin ja ehjä Konttiin.

Jes! Kaikki tähän liittyvä kiinnostaa! Etenkin toimivat säilytysratkaisut ja minimalistisempi elämä. En ole instassa, joten mielelläni näen myös täällä paljon kuvia.

Minulle koti voi olla unelmien koti vain jos se on toimiva. Epäkäytännöllinen koti on kaukana unelmasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X