kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.01.2022

Nykyisen keittiön ongelmakohdat - ja niille ratkaisuhaaveita

Teksti
Karoliina Pentikäinen
Ihana kuulla, miten paljon kommentteja (varsinkin IG:ssä) edellinen remonttipostaus saikaan. Ihan superhauskaa, että oma innostuksenkohde on myös teidän lukijoiden mieleen. Siitä tulee pontta kirjoittaa rempasta vielä enemmän. 

Koska meidän remppahaaveet alkoi keittöstä – ja sitten ikään kuin vahingossa levisi muihin huoneisiin, tuntuu luonnolliselle alkaa kertoa remppa-asioista juuri keittiön osalta. Keittiö toteutetaan yhteistyössä Keittiömaailman kanssa. 

Tähän asti meidän keittiö on palvellut meitä ihan hyvin. Kyseessä ei ole mikään katastrofipommi, mutta alusta asti on ollut selvää, että keittiö tulisi olemaan eka paikka, joka meillä rempataan.

Joku kyselikin viime postauksen yhteydessä, että mitkä on meidän nykyisen keittiön ongelmakohdat ja minne halutaan ratkaisuja, joten tässäpä nyt niistä lista. Vaikka tuo ensimmäinen lista onkin negatiivissävytteinen, voitte päätellä, että kaikki muut on entisessä keittiössä siis hyvin.

 

NYKYISEN KEITTIÖN ONGELMAKOHDAT:

 • Liian vähän lasku- ja työskentelytilaa. Varsinkin silloin, kun keittiössä on monta kokkia, on vaikea löytää työskentelyspottia.
 • Kivitasottomuus. Arvatkaapa monta kertaa #chefpentikäinen on polttanut sormensa, kun on ottanut vuokaa uunista ja tajunnut, ettei saakaan sitä nopeasti laskettua minnekään. Totuttiin edellisessä kodissa kivitasoon, ja puutaso ei ole tuntunut koskaan omalle jutulle. 
 • Liian pieni jääkaappi. Jääkaapin täyttäminen on kauppakassipäivänä kauheaa tetrisä, ja koska kaikki on sullottu miten sattuu, on jääkaappi aina sotkuinen ja ruokia unohtuu toisten taakse.
 • Ei tarpeeksi kierrätyslokeroita. Meidän taloyhtiössä on kaikki mahdolliset kierrätyslootat muovista lähtien, mutta sisällä vain paikat perusroskille ja biolle. Siksi purnukat ja pahvit ja kaikki muut lojuu aina pitkin keittiötä. 
 • Liian alhaalla oleva liesituuletin. Pitkä kokki joutuu olemaan kyyryssä, jotta näkee, mitä paistaa liedellä.
 • Kaasuliesi. Superepäkäytännöllinen. Sillä ei uskalla antaa esikoisen kokata yksin. Ruokien (varsinkin maitopohjaisten puurojen) haudutus on lähes mahdotonta. Kaasu loppuu aina kriittisellä hetkellä jne jne. 
 • Avohyllyt. Kun muutettiin asuntoon, iskettiin seinille ensin neljä ja lopulta kuusi String-hyllyä, koska säilytystilaa oli liian vähän ja astiat ja kuivaruoka piti vaan tunkea jonnekin. Mä inhoan ylipäätään avohyllyjä, koska niistä tulee (jos eivät ole täynnä kauniisti aseteltuja koriste-esineitä) hirveän epäsiisti vaikutelma. Koko se värien sekamelsa ei vaan ole minusta kaunista. 

UUSIA KEITTIÖHAAVEITA:

 • Kaikki em. asiat korjattuina on totta kai haavelistalla. 
 • Lattian väri. Valkoinen maalattu lattia pienten lasten kanssa, keittiössä, on tosi ongelmainen. Se on jatkuvasti, jopa juuri pestynä, tosi epäsiistin näköinen.
 • Toinen jääkaappi olisi AIVAN luksusta. Miettikää, kaksi kaappia! Sinne voisi tunkea kaikki tasoilla lojuvat hedelmät ja limpparit ja kananmunat yms. (Olen tietoinen, että voi säilyttää ei-kylmässä, mutta tykkäisin säilyttää silti kylmässä.)
 • Haluaisin ylipäätään asioita piiloon. Ovia ja laatikoita. Tyhjät tasot. Onko edes mahdollista?
 • Seinälaattoja. Ainakin jonnekin. Musta keittiöön kuuluu laatat, ja nyt meillä ei ole niitä. 
 • Vähän vähemmän mummolahenkeä. Vanhan talon remppaaminen on musta todella, todella hankaa siksi, että on vaikea löytää tasapaino uuden ja vanhan kanssa. Koska musta täydellinen koti on sellainen, jossa on joku modenri kaluste ja hirsiseinä sulassa sovussa. Huomaan, että menen tässä jatkuvasti harhaan, jos en pidä ajatusta kasassa. 

 

Ihanaa päivää sinne! Täältä postauksesta löytyy muuten pohdintaa remontista ja mm. värivalinta-asiaa, jos et ole vielä lukenut. Arvatkaa, kumpaan päädyttiin!

 

Ja hei muuten: Tiedän, että porukka ostaa esimerkiksi kesämökkikeittiöiksi vanhoja keittiötä ja/tai niiden osia. Meiltä vapautuu tosiaan maaliskuun ekalla viikolla koko tämä keittiö kodinkoneineen (paitsi mikro ja astianpesukone) ja hanoineen ja kahvikoneineen, joten jos sellaiset kiinnostaa, laittakaa vaikka sähköpostia tai IG:n inboksiin viesti.

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X