kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.02.2022

TJ6 rempan alkuun

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Huhhuhei. Ensi viikolla meillä alkaa sitten remppa ja me muutetaan kuukaudeksi evakkoon. 

Viimeiset viikot on kyllä ollut monella tapaa asiaan orientoitumista. Viikonloppuna mies ja pienet lähti yhdeksi yöksi evakkoon, ja sinä aikana minä ja mun vanhemmat pakattiin koti niin hyvin, kun viikko ennen muuttoa voi pakata. Kaappeihin jätettiin vain välttämättömimmät, Ikea-säkkeihin pakattiin vaatteet, lelut ja muut kamppeet, joita uskon, että tarvitaan seuraavan kuuden viikon aikana ensin täällä kotona ja sitten kuukausi evakkokodissa. 

Luulin, että tässä vaiheessa tulisi vielä kasapäin kirppiskampetta kirpparille vietäväksi, mutta todellisuudessa kirppikselle tuli enää – koko kodista – vain muutama Ikea-kassillinen vaatteita ja tavaroita. Olen tyhjentänyt viime vuoden aikana niin kovalla kädellä meidän kaappeja, että se onneksi (!!) näkyi nyt positiivisena yllätyksenä.

Vaikka meillä on iso tiimi tekemässä hommia meidän kodin eteen, on viimeiset viikot ollut myös itselle aika työntäyteiset. Materiaalien tilaaminen, vastaanottaminen ja päättäminen on työllistänyt ihan kunnolla. Tällä tulevalla viikolla treffataan vielä ainakin sähkärin, sisustusarkkitehdin ja rempan työnjohtajan kanssa. Itse asiassa varsinkin ennen ja jälkeen remppaa pitäisi ottaa oikeasti viikko lomaa, jotta saisi asiat hallintaan. (Itse remonttiajasta en tiedä, mutta oletan, että silloin minusta ei juuri apua ole. Ehkä loppuvaiheessa sisustusarkkitehdin kanssa käydään katsomassa hyllyjen ja lamppujen paikat, olettaisin.)

Mä olen asennoitunut siihen, että koti ei ole valmis, kun muutetaan huhtikuussa kotiin, mutta silti etukäteisstressaan…en oikein edes tiedä, mitä. Vaikka yleensä ajattelen äitini mantralla “jos kukaan ei ole kuollut tai parantumattomasti sairas, ei ole hätää”, huomaan, että remppa jännittää paljon. Vanhasta talosta kun ei koskaan tiedä, joten joku ihan yksinkertainen pikkujuttu voikin viedä yhtäkkiä kauheasti rahaa ja lisäaikaa. Jotenkin haluaisin vaan sulkea silmät ja korvat koko rempan ajaksi ja marssia “uuteen” kotiin Kotoisa-ohjelman tyyliin, mutta se ei taida olla nyt mahdollista. Tuntuu kuitenkin tosi onnekkaalle, kun äiti sanoi viikonloppuna, että tulevat iskän kanssa auttamaan myös kotiin muutossa ja tavaroiden laitossa paikalleen. Kyllä kolme aikuista vaan sai tosi nopeasti tehtyä hommia, sen huomasi viime viikonloppuna. 

Siihen olen kuitenkin valmistatunut,  että esimerkiksi meidän aikuisten vaatehuone ei tule valmistumaan määräajassa. Tai siis ihme olisi, jos valmistuisi. Meidän kotona ei ole juuri mitään Ikeasta, mutta juuri vaatehuone sitten päätettiin tilata sieltä. Saatiin kuitenkin alle puolet kaapeista nyt, eikä uusien osien tulosta ole mitään tietoa. Harmittaa, ettei päätetty ottaa tätäkin osiota Keittiömaailmasta, mutta eipä jälkikäteen viisastelu paljon auta. Meidän keittiö, esikoisen vaatekaappi ja kylppärikalusteet kun tulevat Keittiömaailmalta (IG-yhteistyö). 

Olen kuullut nyt useasta eri lähteestä, että PAX-kaappien saatavuudet on ollut tosi huonoissa kantimissa. Hirvitti iskeä 400 euroa kaappeihin, ja sitten vaan toivoa, että loputkin osaset tulee, ja ettei rahat mene hukkaan. 

Yllättävän haastavaa on mun mielestä ollut miettiä jotain pistorasian paikkoja ja infota niistä ja valaistuksesta sähkärille. Valo on todella tärkeä elementti, mutta se ei ole mulle yhtä konkreettinen asia ainakaan mulle kuin joku kaappi tai työtaso. 

Tällä viikolla me vielä pakataan loput, tilataan loput ja sitten sunnuntaina muutetaan pois. Ollaan palkattu sunnuntaiksi lapsenvahti, joka tulee hoitamaan lapsia sunnuntaiksi meidän väliaikaskotiin, anopille. Mun ja miehen ja muutaman ystävän tehtävä on sitten sunnuntain aikana vetää kaikki kaapit teipillä kiinni, suojata pölyyntyvät asiat ja roudat käytännössä joka ikinen tavara meiltä kotoa olohuoneen puolelle. Olkkari kun tulee olemaan ainoa paikka, jota ei rempata edes jollain tavalla. 

Hei muuten. Ajattelin maalata yhden vessan kaapinoven itse, koska mitään järkevää uutta kaappia siihen ei löytynyt, vaikka sellaista etsinkin. Millä systeemillä olette maalanneet mdf-levyä? 

-Karoliina- 

Kuva: Pixabay

Kommentit (6)

Juuri maalaan meidän keittiön kaappeja näillä Frenchic sarjan Al fresco maaleilla:
https://frenchicpaint.fi/

Neljä ohutta kerrosta meni että sai kaapin ovet tasaiseksi eikä sudin jälkiä! Vaikuttaisi tosi hyvältä maalilta ja kivat sävyt👌 Tasoittuu itsestään vielä kuivuessa enkä onnistunut samaan sudin jälkiä näkyviin.

Tsemppiä muuttoon ja remppaan!

Päivä on ollut sysimusta, joten hetkeksi kevyempiin asioihin. Kirppisprojektiisi liittyen pitää kysyä, onko Tampereella jotenkin erityisen otollinen kirppariympäristö?

Pääkaupunkiseudulla kirppistely on nykyisellään joko työlästä tai kallista, aiempaa selvästi hankalampaa, myyjän näkökulmasta. Yleisesti ottaen kirppispöytien vuokrat ovat kovia ja täyden palvelun kirppareilla palvelusta voi joutua maksamaan yli 60 %. Tilavuokrat on tietysti täällä kalliita. Suosituimmilta kirppareilta on vaikea saada pöytäpaikkaa oikea-aikaisesti. Isoilla taviskirppareilla maksuhalukkuus on tosi alhaalla, ja osa palvelukirppareista on todella (mun mielestä liiankin) tarkkoja sen suhteen, mitä ottavat myyntiin. Edellinen kokeilu yhdellä pk-seudun isoimmista ja suosituimmista kirppareista itsepalvelupaikalla viime talvena johti tulokseen, että käteen jäi reilu kymppi per päivä. Kaiken lisäksi yksi Filippan villatakki varastettiin hälyttimestä huolimatta.

Maalla kesäpaikassamme pienessä länsisuomalaisessa kaupungissa on ollut pari ostajan kannalta hyvää kirpparia, joista olen täydentänyt lapsille varusteita aika onnistuneesti. Kerran tai kaksi olen myös myynyt, mutta se ei ole ollut ajankäytöllisesti järkevää. Vaikka pöytäpaikat ovat vain muutaman euron päivä, myyntihinnat ovat niin matalia ja kierto hidasta, että monta euroa viikosta ei nettoa hyvilläkään myyntituotteilla. Samasta syystä nämä kirpparit ovat pelkästään itsepalvelumallia. Nyt Koronan aikana näillä pikkukirppareilla on paljon väljempää ja mun silmääni myytävien taso on romahtanut. Ehkä ihmisillä ei ole enää niin paljon kiertoon laitettavaa, tai hyvä tavara pidetään omassa käytössä pidempään?

Kodintarvikkeita olen jonkun verran ostanut ja myynyt Torissa, mutta sielläkin näyttää huijausten määrä lisääntyneen valtavasti viime aikoina ja ajattelin pitää taukoa kyseisen palvelun käytöstä.

Näillä lähtökohdilla tavaraa ja vaatetta on viime aikoina ollut helpoin laittaa eteenpäin tutuille tai paikallisissa kierrätysryhmissä – tai suosiolla viedä kierrätyskeskukseen, Konttiin tms. Hyvänä puolena tässä on se, että tulee entistä tarkemmin harkittua hankintoja.

Elämme tosiaan edelleen keskellä pandemiaa ja se vaikuttaa monin eri tavoin saatavuuteen.Monen muun yrityksen ohella myös Ikea kärsii joidenkin tuotteiden kohdalla saatavuusongelmista.Kuten yllä jo mainittiin,heillä on kuitenkin mm. vertaansa vailla oleva palautusoikeus ja -sujuvuus. Toivottavasti Keittiömaailman kanssa kaikki sujuu vähintään yhtä kivuttomasti ja voitte olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Kalustelevyiset kaapinovet ja väliovet olen koko kämpässä maalannut Tikkurilan Helmillä. Ensin pesu ja kevyt hionta, sitten pölyt pois ja Otex akva -sarjan pohjamaali.
Päälle Helmi kalustamaalia pari kerrosta.

Saatavuusongelmat lienee aika globaaleja, mutta Ikean kanssa hyvä puoli on, että palautusoikeutta on vuosi. Meidän keittiö on Ikeasta (ja osa vaatekaapeista) ja vuosi sitten jouduttiin odottelemaan tiettyjä osia (mm. yksi keittiön kaapin ovi puuttui kuukauden), mutta noin muuten oli meille todella toimiva kokemus. Suunnitelmia nimittäin pystyi huoletta muuttamaan matkan varrella (ei ois onnistunut perinteisen keittiöliikkeen kanssa, joiden kaapit tehdään tilauksesta) ja Ikea oli myös ainoa, jonka kautta saatiin meidän kireään aikatauluun keittiö tilattua (miinus ne jotkut puuttuvat osat :D). Koska suunnitelmat tosiaan elivät keittiötä kootessa, niin lopulta palautettiin rempan valmistuttua Ikeaan yli 800 euron arvosta ostoksia ja rahat sai takaisin ilman ongelmia (myös avatut paketit!)

Tsempit remppaan, toivottavasti minimimäärä yllätyksiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X