kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.03.2022

Seikkaileva pesukone ja toimitusongelmia - remppaviikko nro 1

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Terveisiä sunnuntai-illasta. Viikko sitten roudattiin kamppeemme väliaikaiskotiin ja touhuttiin vielä tähän aikaa kovaa vauhtia. Viikossa on ehtinyt tapahtua paljon. Maanantaina Maalausliike Vainionmäki aloitti hommat raksalla ja välissä ollaan käyty monta kertaa kurkistamassa tilannetta.

Maanantaina vainionmäkeläiset purki meidän keittiön ja keittiö jatkaa uutta elämäänsä meidän naapurin mökillä. Kommelluksitta ei tästäkään vältytty. Sain puhelun puolenpäivän aikaan, että olisiko mulla mökkiremonttia tekevän henkilön yhteystiedot. Nimittäin kun meidän remontti-ihmiset oli ollut tauolla, oli innokas mökkiremontoija vienyt keittiön mukana myös meidän puoli vuotta vanhan tiskikoneen. Onneksi mökkiraksalle saatiin yhteys ja pesukone teki vain pienen maakuntamatkan ennen kotiinpaluuta.

Iloinen ylläri oli se, että keittiötä purettaessa ei löytynyt (kop kop) mitään kummallisuuksia vanhoista rakenteista. Eniten tässä rempassa olen pelännyt epämiellyttäviä ylläreitä, joten jokainen ei-yllätys on plussaa.

Tiistaina lastenhuoneiden välinen seinä kaadettiin ja samana päivänä pidettiin myös palaveri, jossa oli mukana sekä Vainionmäen ihmisiä, että meidän sisustusarkkitehti Petra-Miisa. Mä itse olin tuossa palaverissa lähinnä koristeena. Onneksi mun ja meidän ei tarvitse olla itse vastuussa näistä kaikista päätöksistä ja hommista, koska ei siitä tulisi rehellisesti yhtään mitään. Tuntuu hirveän hyvälle, että homma on ammattilaisten käsissä.

Petra-Miisan lisäksi raksan kulmakivi on Vainionmäen työnjohtaja, joka on yhteyshenkilö ja koordinoija joka ikiseen suuntaan. Hän tapaa mua, Petra-Miisaa, buukkaa sähkärit ja putkarit, sekä on yhteydessä Keittiömaailmaan ja Liuneeseen. Toisin sanoen vastaa kaikesta lomittain tapahtuvasta ja pitää ohjia moneen suuntaan käsissä.

Loppuviikosta raksalla maalattiin keittiön seinät ja lattia. Eniten päänvaivaa on aiheuttanut alakerran vaatekaapit. Ikea ei tosiaan voi toimittaa osaa PAX-rungoista ennen toukokuun loppua. Meille kyse ei ole vaan siitä, että vaatekaapit jäisi kesken, vaan jos vaatekaappirunkoja ei saada seinään, myöhästyy kahden seinän, kahden liukuoven, valaistuksen, kuivausrummun ja kuivausrumpukaapin asennus myös. Toisin sanoen alakerta jäisi AIVAN kesken. Olisi siis tosi tärkeää, että saadaan rungot jotenkin maaliskuun aikana. 

Huhuilin tähän ongelmaan apua instassa perjantai-iltana, ja sain useita eri pelastusehdotuksia tilanteeseen. Kiitos siitä! Nyt pitää yrittää selvittää, jos joku näistä natsaisi. Ehkä yksi mun pitkäaikainen yhteistyökumppani voi pelastaa meidät, mutta siitä lisää (toivottavasti!!) myöhemmin. 

Mä palasin tänä aamun lasten kanssa kotiin Keski-Suomesta minilomalta. Esikoinen oli siellä koko hiihtoloman, me pienten kanssa torstaista asti. Tämä loma teki mielettömän hyvää, vaikka paluumatka olikin liian aikaisin heränneiden kaksosten kanssa mielenkiintoinen. Vaikka kompaktin tilan ja yhden makkarin väliaikaiskoti Tampereella onkin tähän hätää  oikein hyvä, ja ollaan siitä hurjan kiitollisia, oli kiva pyöriä viikonloppu vähän väljemmissä tiloissa. Onneksi remonttia on hyvässä lykyssä edessä enää 3,5 viikkoa! 

Jos reaaliaikainen rempan seuraaminen kiinnostaa, suunnatkaa @pieni_talo_pyynikilla -IG-sivulle. 

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X