kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 13.03.2022

Tonnien extra ja muita ongelmia - remppaviikko nro 2

Teksti
Karoliina Pentikäinen

// huom. teen jutuissa mainittujen Inarian ja keittiömaailman kanssa yhteistyötä IG:n puolella. Maininta kuitenkin myös tähän, kun ne tässä tekstissä mainitaan.//

Se olisi taas yksi viikko lisää lusittu. Vaikka mä yritän tilanteessa kun tilanteessa ajatella, että jokaisesta päivästä tulisi nauttia ja elämä ei ole sit-ku, on mun pakko myöntää, että tämä remppa-aika on sellaista, että olen laskenut päiviä, joskus tunteja, rupeaman loppumiseen. En haluaisi jauhaa somessa Ukrainan tilanteesta yhtään enempää kuin “pakko”, koska mietin henkilökohtaisessa elämässä sitä jatkuvasti ja tämä maailman tilanne on oikeasti aiheuttanut ihan kauheaa ahdistusta, mutta pakko todeta, että tuntuu extra-turvattomalle olla poissa kotoa tällaisessa tilanteessa. Varmasti turvallisuushakuiselle minulle kotoa poissaolo olisi tuntunut haastavalle ihan normaalissakin maailmantilanteessa, mutta nyt rempan pitkittyminen ei vaan ole vaihtoehto. 

No, se siitä. Viime viikolla rempan suhteen tapahtui paljon säätöä, vaikkakaan ei niin paljon näkyvää muutosta kuin ensimmäisellä viikolla. Tässä plussat ja miinukset kooste.

REMPPAVIIKON 2 ONGELMAT JA RATKAISUT:

  • Ongelma 1. Sain maanantaiaamuna soiton raksalta, että astianpesukone ei tule mahtumaan suunnitellulle paikalle. Putki (tai mikälie) nousee kuulemma lattiasta sen verran ylös, että joko astianpesukonetta ja samalla koko pöytätasoa tuosta kohtaa tulee korottaa, tai sitten toimintojen paikkaa tulee muuttaa keittiössä. Korotusta en ainakaan halunnut, koska meille rikkoutumattomat pöytätasot oli yksi keittiön pääpointeista, joten soitin ensin Petra-Miisalle ja sitten Ratinan Keittiömaailman Soilelle. Ratkaisu 1.Naiset alkoivat sumplia asiaa, Soile matkasi hätäavuksi raksalle, ja asia ratkesi niin, että koko työtasoa korotettiin kahdella sentillä, mutta koska kivitaso vaihdettiin sentin ohuempaan, koko nostoa kertyi vaivaiset sentti. Sanoisin, että hyvin ratkaistu ongelma!
  • Ongelma 2. Vaikka asuntomme sähkökantavuus oli tutkittu rempan alkuvaiheessa, selvisi alkuviikosta se, että koko kodissamme ei ollutkaan niin hyvä kapasiteetti, kun oltiin aluksi luultu. Tämä voisi koitua ongelmaksi hyvin piankin, koska yläkertaan ja varsinkin keittiöön tulisi hurjasti enemmän sähköä vaativia vempaimia ja valoja kuin aikaisemmin. Ratkaisu 2. Sähkäri ehdotti sähkökaapin vaihtoa. Kokonaiskustannus materiaalille ja hommalle olisi 1000-1500e. Soitin omalle isälleni vielä tästä, koska hän on entinen sähköasentaja. En ehtinyt edes selittää asiaa loppuun kun isä sanoi: “Mähän kysyin just tätä sulta viimeksi.” Okei, en ollut ymmärtänyt mistä silloin puhuttiin. Lopputulema = sähkökaapin vaihdos.
  • Ongelma 3. Tämä ongelmahan oli alkanut jo ekalla viikolla, kun kuultiin, ettei Ikeasta saa PAX-vaatekaapin runkoja kuin EHKÄ toukokuussa. Ja se jos mikä olisi todellakin liian myöhään. Ratkaisu 3. Kun kyselin apua instassa, otti muhun yhteyttä meille jo vanha tuttu, Tampereen Inaria Studion Jaana. Mä olen tehnyt Inarian kanssa yhteistyötä vuodesta 2013, Jaana on mulle tuttu jo vuosien takaa, ja nykyisessä kodissa on entuudestaan useita inarioita. Jaana ehdotti, että katsottaisiin, saataisiinko Ikean ja Inaria rungot jotenkin synkkaamaan, jolloin Inaria voisi tehdä mittatilauksella meille puuttuvat “Paxit”. Monen mutkan ja säädön jälkeen (kiitos Jaana!!) Inariat saatiin mätsäämään jo tilattuihin Ikea-runkoihin, ja kaiken lisäksi vielä pika-ajalla. Inariat pitäisi olla valmiita maaliskuun tokavikalla viikolla, jolloin raksalla pysytään vieläpä aikataulussa. Tämän PAX-ongelman kanssa kärvistelee nyt niin moni ja useat kysyi apua. Vastaus on siis Inaria.
  • Ongelma 4. Mies oli käynyt maanantaina raksalla ja ilmaisi huolensa pienten tyttöjen vaatekaapin syvyydestä. Nyt, kun pienten ja esikoisen seinää oli siirretty, pelkäsi mies, että pienten huoneesta tulee liki 70cm syvän vaatekaapin kanssa liian ahdas. Mulle iski samointein kauhea ahdistus siitä, meneekö tämäKIN asia nyt päin honkia. Maailmantuska jotenkin sirottuu kaikkialle, kun pienet normaalitkin vastoinkäymiset ottaa kauhean koville. Ratkaisu 4. Mä marssin tiistaina raksalle ja kauhukseni totesin, että mies on ehkä oikessa. Aloin pohtia erilaisia vaatekaappirungon sahauksia ja voisiko olkkarin kaapin siirtää tytöilleja kaikkea mahdollista. Samana päivänä mulla oli tapaaminen Inarialla tuosta alakerran “Paxista” ja kun varovasti kysyin Inarian Jaanalta, onko pienten tyttöjen vaatekaapin tuunaus jo aloitettu tehtaalla (entiseen kaappiin oli tarkoitus siis vaihtaa vain ovet), Jaana sanoi, että oli yöllä just miettinyt tätä meidän kaappia. Mitä sitoutumista! Hänkin on pistänyt merkille, että tilasta voisi tulla liian ahdas, joten yhdessätuumin päätettiin, että “leikkausoperaatio” tehdään oikein kunnolla. Niinpä tytöille tulee nyt vain 40cm syvä kaappi, ja mielenrauha säilyy.
  • Ongelma 5. Meille tulee alakertaan entisen avoimen tilan kohdalle seinä ja ovi. Kukaan ei muista, mistä oven mitta oli repäisty, mutta perjantaina selvisi, että ovi on kymmenen senttiä liian leveä. Raksalla oli päätetty korjata tilanne niin, että seinään tehtiin kymmenen sentin siirto oven kohdalta. Ongelma toki korjasi oviongelman, mutta mun silmää se häiritsi valtavasti. Ratkaisu 5. Mä soittelin perjantaina ovifirman ja työnjohtajan yms läpi, ja pyysin, että seinä tehdään uudelleen ja ovi myös. Näin siis tehdään.

 

Huh! Tässä suurimman haasteet tällä viikolla. Säätöä, mutta ei mitään maata mullistavaa. Muuten on homma edennyt kivasti. Koti on saanut lisää maalia pintaan, keittiötä on alettu asentaa ja avattuja seiniä laittaa umpeen. Liunen äänieristeliukuoven rakenteet on laitettu paikoilleen ja sähköjä vedetty. 

 

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X