kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.04.2022

Risteilylle (jos kukaan ei saa noroa tms)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Muistatte varmasti, kun manailin talvilomaviikon jälkeen, kuinka TAAS jotenkin unohdettiin loma. Sitä kuskasi lapsia päiväkotiin, ja tajusi ovella, että vain pieni osa lasten päikkykavereista oli paikalla. Muut lomaili.

Tämähän ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin oli käynyt, mutta nyt kokemus oli hätkäyttävä. Ja siksipä päätettiin miehen kanssa, että ilman jotain todella pätevää syytä, me myös aletaan suunnitella ja viettää kunnollisia perhelomia. Joskus kotona, joskus mökillä ja joskus reissunpäällä, mutta kuitenkin niin, ettei tehdä töitä.

Ja tässäpä sitä ollaan nyt toteuttamassa päätöstä. Me nimittäin aloitamme pääsiäisloman jo huomenna, kun suuntaamme töiden jälkeen Helsinkiin, ja sieltä suoraan päivä-Tukholmassa-risteilylle. Mukaan reissuun tulee A:n sisko perheineen, sekä muutamia heidän ystäväperheitä. Iso lössi lapsia siis! (Jos siis kukaan ei sairastu. Jostain syystä tämä on sanottava nykyisin aina, kun suunnittelee jotain kivaa.)

Ostettiin hytit naistenpäivätarjouksella, ja nyt jo hieman kaduttaa, etten ostanut kahta hyttiä. Aiotaan ahtautua koko viisihenkinen sakki nimittäin yhteen hyttiin. Silloin ajatus tuntui hyvälle. Nyt maksaisin ilomieli yhden 70 euroa lisää toisesta hytistä, mutta ehkä kaikki menee näinkin ihan hyvin. Korvatulppia olisi ainakin hyvä varmasti pakata mukaan.

Meidän pienet ei kulje arkena enää juuri rattailla, koska he ovat todella innokkaita kävelijöitä. Reissuun meinataan kuitenkin ottaa rattaat mukaan. Onko jollakin muuten tietoa, voiko rattaat jättää laivalla jonnekin säilöön, ettei tarvitse ottaa niitä hyttiin mukaan?

Nyt pitäisi vielä päättää, mitä kaikkea kaikille pakataan. Tekisi mieli laittaa päälle jotain hienostelua, mutta veikkaan, että lopulta päädytään johonkin hyvin kasuaaliin. Sen verran ostoksia reissua varten tehtiin, että kaksosille ostettiin uudet lenkkarit. Viime kesän lenkkarit ei enää mahtuneet, ja laivalla on kivempi käppäillä kevyissä kengissä. Tuleeko mieleen jotain muuta, mitä laivamatkassa, -tarvikkeissa tai -vaatteissa tulisi ottaa huomioon?

Mä en yleensä juuri tykkää poistua kotoa, mutta koronasulut on tehnyt sen, että reissuja ja juhlia osaa arvostaa aivan eri tavalla. Pari vuotta sitten Muumi-disko-laivareissu olisi ollut musta järkyttävää tuskaa, nyt oikein odotan tätä reissua ja sen jälkeistä pääsiäislomaa kotona, jolloin voidaan vähän kestitä ystäviä.

Mua ei jännitän reissu meidän köörillä, mutta sanotaanko näin, että odotukset ei innostuksesta huolimatta ole erityisen korkealla. Tarkoitan tällä sitä, että ei turhaan suunnitella, mitä tehdään tai mitä laivalla/maissa tulisi tehdä, koska muuttuvia osasia on meillä sen verran. Mä olen totaalisen onnellinen, jos kaikki pysyy terveinä, kaikilla on suht

Millaisia suunnitelmia teillä on pääsiäiseksi?

-Karoliina- Kuva: Pixabay

 

 

Kommentit (10)

Haa, huomasin otsikon ja mietin, että onko joku muukin, joka välillä meinaa unohtaa lomat? Tulevat pyhät? Olen niin monet kerrat ilmoittanut lapsen hoitoon ”pyhäksi”. Hoitajat pahoitellen lähestyvät , että voi voi, paikka on kyllä kiinni juhannusaattona. No, enhän minä häntä juhannuksena olisi sinne vienytkään, ei vaan edellisellä viikolla muistanut, että se juhannus on tulossa. Ja mitä näitä muita on. Olin matkailualalla ja tottunut olemaan töissä silloin kun muut ei. Lapsi tosiaan kaikki kesät hoidossa, kun me töissä. Talvisin toki karkasimme aina perhelomille.
Ihanaa kun lähditte lomalle, toivottavasti risteily oli kiva! ❤

Me käytiin kuukausi sitten 3- ja 1-vuotiaiden kanssa Tukholmassa. Tuplarattaat mahtuivat sisään hytin ovesta ja niitä säilytettiin taitettuina suihkutilassa 😀 meidän tuplat on kyllä markkinoiden pienimpiä, joten en mene vannomaan kaikkien puolesta.

Miten voi ”unohtaa” loman? 😆 Kun päiväkodista kysytään etukäteen talvilomaviikosta ja koululainenkaan ei sinne kouluun lomalla mene. Tipahdin kärryiltä 😅

Mukavaa pääsiäistä!

Samalla laivalla ollaan ja jo törmäsinkin teidän seurueeseen. Mukavaa reissua:)

Toivottavasti teillä oli kiva reissu ❤️

Mukavaa lomaa! Itse pakkaan aina lämpimät puserot laivalle mukaan. Laivalla aina vetää ja buffet-pöytä osuu yleensä suoraan ilmastointi härpäkkeiden läheisyyteen. Joka kerta se extra villatakki on kaivettu laukusta päälle jossain vaiheessa.

Me käytiin juuri maaliskuun alussa ystäväperheen kanssa päivä Tukholmassa risteilyllä ja se oli aivan ihanaa. Vaikka en erityisemmin pidä ruotsin risteilystä koska kaksi samanlaista iltaa laivalla on vähän tylsää. Mielummin menisin Tallinaan tsi johonkin kivaan kaupunkiin suomessa mutta siellä vallitsevan korona tilanteen takia lähettiin ja onneksi ja toisaalta kun tietää, että lastenkaa lähtee niin se on myös ”ihanan helpooa” toisena päivänä pieninkin jo tietää mitä tuleman pitää jos ensimmäisenä päivänä kaikki on ollut uutta. Näin se korona vaikuttaa matkailu tottumuksiin.

Tukholmassa oli jo tuolloin ihan kevät. Kaikki terassit auki ei lunta yms. Varmaan nytkin.

Mun mielestä ruotsin risteily aluksillakin on selllasia tavaransäilytys huoneita mitä esim. Tallinan lautoilla on ja hotelleissa.

Mahdollisimman vähän vaatetta + muuta mukaan ainakin oman kokemuksen mukaan perushytit on tosi pieniä. Perhehytit hiukan isompia. Ja rattaat on niillä laivoilla missä on oltu pitänyt myös saada hyttiin mahtumaan. Jos löytyy kavereilta vaikka ihan pienet matkarattaat x2 lainaan ottaisin sellaiset mukaan, enkä isoja perustuplia.
Ei muuta kuin rentoa lomaa ja nauttikaa aalloista ja Tukholman keväästä.

Oma potta oli meillä aina mukana koska hyttiin ei välttämättä saa jos on paljon lapsimatkustajia. Ja jos menee kaupungille voi olla tarpeen myös olla mukana rattaissa. Jotkut lapsethan eivät myöskään suostu käyttämään ”vierasta” pottaa.
Hytissä on usein viileää yöllä niin kunnon yöpuvut on hyvät jos peitto ei pysy päällä.

Kun lapseni olivat pienempiä otin aina laivareissuille ravintolan pöytään mukaan jotain pientä puuhaa (esim plusplus-paloja). Näin odottelu sujui mukavasti ja aikuisetkin saivat syödä rauhassa Mukavaa reissua! 😊🛳️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X