kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.04.2022

3 x lempparia x 3

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

3 x ohjelmaa

  • Eliittikoulu, kausi 5, Netflix. Me katsottiin joskus 2019-2020 miehen kanssa pääasiassa vain espanjalaisia sarjoja. Löydettiin silloin Eliittikoulu, jonka kaudet 1-3 oli aivan huippuja. 4 ja näköjään myös 5 on vähän tekohengitystä, mutta silti hyvää viihdettä.
  • The Home Edit – Ammattijärjestäjät, kausi 2. Home Editissä julkkis- ja taviskoteja järkätään värikoodaten. Sarja on tosi hyvänmielenohjelma. Ainoa ”häiritsevä” tekijä on se, ettei koteja kauheasti inventoida, vaan sama VALTAVA tavaramäärä vaan järkätään kauniimmin.
  • Colin in Black and White, Netflix. Koukuttava, yhtä aikaa hassu ja syvällinen, draamasarja Colin Kaepernickistä ja tämän urheilu-urasta ja ennen kaikkea hänen kokemuksistaan valkoisten vanhempien tummaihoisena poikana.

3 x ruokaa

  • Parsa. Ei ole kovin montaa ruokaa, jota fanitan niin paljon kuin tankoparsaa. Se menee sellaisenaan paistettuna, parmsaanilla, ilmakuivatulla kinkulla, risotossa jne.
  • Ohuen ohuet leivät. Varsinkin ruisversiot. Nykyisin normipaksuisten leipien syönti tuntuu jotenkin ihan tuskalle. Päällisiäkin pitää olla kauheasti normipaksuisten kanssa, koska muuten paksu leipäosuus kumoaa kaikkien päällisten maut.
  • Omatekoinen rahka. Kun F oli pieni, tein tosi usein omatekoista rahkaa. Nyt taas muistin, kuinka hyvää se on. Vaikka rahkan tekisi kermavaahdosta (tai kasvirasva”kermasta” tai vaniljavaahdosta) ja oikeasta sokerista hedelmien tai marjojen kanssa, on se silti usein paljon terveellisempää kuin kauppojen valmiit sokeripommijogut ja -rahkat. Oma lempparini on mustikkarahka, johon voi laittaa myös vähän talkkunajauhoja mauksi.

3 x tyyli

  • Samaa kuosia ala- ja yläosa. Mä en itse omista kuin oikeastaan yhden asun, jossa paita ja housut on samaa kuviota, mutta haluaisin omistaa tällaisia asuja PALJON. Jotenkin kuviojakkupuvut ja kuviopaita-housutkombo puhuttelee valtavasti.
  • Niskaponnari. Mä olen nähnyt viime aikoina todella monella polkka-pitkätukkaisella ihanan, tosi sileän jakausponnarin niskassa. Ja se käy tyyliin kaikille, paitsi mulle. Mulla on niin omituinen hiusraja, että kaikki jakauskampaukset epäonnistuu. Mutta yritän jatkaa harjoituksia.
  • Huulipuna!! Maskisuositustahan poistetaan nyt askel askeleelta, ja se tekee taas sen, että ”huulipunahuijaus” lähempänä kuin arvaakaan.

-Karoliina- Kuva: Pixabay

Kommentit (5)

Nam, kotitekoinen mustikkarahka kuulostaa hyvältä! Saisko tarkemman ohjeen? Mä en oo siis koskaan tehnyt itse rahkaa koska oon mieltänyt sen aina jotenkin liian aikaavieväksi. Mutta varmasti se olisi paremman makuista kuin kaupan rahkat 🙂 kiitti jo etukäteen ohjeesta jos jaksat jakaa!

Vatkaa purkki kermaa, lisää maustamaton rahka ja mustikat. Sokeria maun mukaan!

Ymmärsin että tässä tarkoitettiin sitä, että maitorahkakin tehdään alusta asti itse.

Juu ei tehdä. Vaan juurikin näin, kuten Mä ohjeisti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X