kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.04.2022

Yhdestä projektista toiseen

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Mä olen viime aikoina miettinyt useaan otteeseen sitä, kuinka ristiriitaisia me ihmiset tosi usein ollaankaan. Sitä saattaa tehdä tuttavasta tai vaikka työkaverista aluksi jonkin tietyn olettamuksen, mutta kun tutustuu paremmin, huomaa, ettei ihminen ole lainkaan sellainen, kun aluksi kuvitteli tämän olevan. Tai ehkä on sitäkin, mutta on ensivaikutelman lisäksi paljon muutakin. Itse asiassa todella usein ihmiset ovat monella tapaa päinvastaisia, mitä aluksi on kuvitellut. Joku kylmän oloinen tyyppi onkin sisältä kauhean herkkä ja lämmin. Joku ekstrovertti introvertti jne.

Mä olen huomannut, että olen yhtä aikaa turvallisuushakuinen, sekä ihminen, joka ei kestä pysähtyneisyyttä. Toisaalta haluan arkea ja tavallista, mutta huomaan, että kun joku projekti loppuu, haluan HETI uuden. Toisin sanoen kaipaan arjen keskelle aina jonkin extraprojektin.

Viime kesästä asti mun projekti on tietysti ollut tämä meidän remontin suunnittelu ja lopulta sen toteutuminen. Nyt, kun ollaan päästy kotiin, huomaan, että ajatukset siirtyvät taas eteenpäin. Totta kai täällä on moni asia vielä kesken, eikä ennen-jälkeenkuvien jälkeen-osuuttakaan ole päästy vielä kuvaamaan, mutta selvästi koti ei täytä mun aivoista nyt koko tilaa.

Sen sijaan monen monta vuotta retuperällä ollut oma kuntoprojekti ja ruokaremppa on ottanut tilaa aivoista. Vielä en ole ihan kauheasti tehnyt projektin varsinaisen toteutuksen eteen, mutta tahtotila tehdä, on jo korkealla. On mahtavaa ajatella, että ehkä joku päivä kropassa on eloa ja voimaa eri tavalla kun nyt.

Musta se, että olen näin aikuisena ymmärtänyt, että itsessäni on tällaisia monia, hyvin ristiriitaisiakin, puolia, on auttanut myös lastenkasvatuksessa. Se lapsista, jota voisi kuvailla ensin ujoksi, onko tosi rohkea jollakin toisella tasolla. Ja toisaalta se lapsi, joka on tulisieluinen, voikin olla hirmuisen hellä ja empaattinen. Kukaan meistä ei ole joko-tai. Ja yritän myöskin olla laittamatta lapsia tällaisiin yksipuolisiin muotteihin.

Oletko sä tasaisuutta rakastava projekti-innostuja? Vai millä tapaa sinussa näkyy ristiriitaiset piirteet?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (4)

Olin tällänen projekti-ihminen ennen kunnes tajusin ettei elämä voi olla vuodesta toiseen sellasta. Jos kokoajan odottaa seuraavaa asiaa, unohtuu elää hetkessä ja nauttia siitä. Ymmärsin ettei elämän kuulu olla suorittamista ja kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Ja ehkä isoimpana asiana: esimerkkiä näyttämällä opetan tätä myös omille lapsilleni. Miten rentoutua, miten olla tekemättä mitään. Tottakai, ajoittain tämmönen elämä voi olla ”tylsää” eikä yhtään jännittävää. Mutta hyvinvoinnille niin hemmetisti parempaa!!!

Mitä kuuluu sille tavaroiden karsimis projektille? Joku tyhjennä kaapit turhasta ja tienaa 5000€ juttu se oli..

Hei joo. hyvä muistutus 🙂 Just tälleen kävi! Pitääkin tehdä tästä vielä koontipostaus, jos en ole jo tehnyt. Aika kyllä taisi vähän paukkua, mutta nyt meillä on toinen varasto tyhjillään. Tai siis oli. Sinne tuli uudet toiminnot jo tilalle.

Hei🙂Jos harrastaa liikuntaa ja syö terveellisesti,ei niiden tarvitse olla suorittamista.Siltikin voi ottaa toisinaan rennosti ja viettää luppoaikaa.Liikunta on ilo ! Eikä heti tarvitse ajatella,etten osaisi elää hetkessä.Niistä voi alkuun tehdä itselleen projektin,niin kuin Karoliina kirjoittikin.Syömällä terveellisesti ja hoitamalla itseään henkisesti ja fyysisesti,jaksaa vaan niin paljon paremmin huolehtia myös muista.Kiitos Karoliinalle kivasta blogista🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X