kolmistaan - Banneri
Mainos: Kärcher 20.04.2022

Laite, joka pelastaa meidät seuraavalta remontilta! 

Teksti
Kärcher
17 kommenttia

 

Me muutettiin remontin jälkeen uudelleen meidän kotiin vajaa kuukausi sitten, ja täytyy sanoa, että hetken väliaikaisasumisen jälkeen arvostaa taas omia kaappeja niin paljon. On ihanaa, kun asioille on paikat.

Samalla, kun tultiin kotiin, musta ja miehestä kuoriutui todellisia siisteysnipottajia, koska taidettiin molemmat kyllästyä alkuvuoden hälläväliäkaaokseen. Ja siivottavaa rempan jälkeen toki olikin. Ensin piti purkaa tavarat lootista ja sitten kaiken lisäksi PESTÄ paikat, koska remppapölyä oli tunkeutunut joka paikkaan. Mulla on kaiken lisäksi astma ja pölyallergia, joten oikeasti olo menee todella tukalaksi, jos pölyä pyörii nurkissa.

Mun piti toteuttaa tämä yhteistyö aluksi Kärcherin tekstiilipesuriin liittyen, joka on mulle tuttu ja rakas (hah) vempain vuosien takaa. Mun vanhemmat joutuvat nimittäin roudaamaan kyseistä laitetta Keski-Suomesta asti meille tasaisin väliajoin, koska lapsiperheessä on PAKKO pestä esimerkiksi meidän vanha, vaalea, nojatuoli tasaisin väliajoin pesurilla. Siinä kun ei ole koneeseen meneviä irtopäällisiä. Kun kuulin, että yhteistyön laitekärki vaihtui, olin superpettynyt. Mitä muka tekisin jollakin lattiapesurilla? Mutta voi että mä olinkaan väärässä! Kärcherin lattiapesurista tuli alkuennakkoluulojen jälkeen mun uusi bestis.

Meillä on Betoluxilla maalatut vanhat lankkulattiat, joiden puhtaanapito varsinkin keittiössä (koska kaksoset) on ollut mahdotonta. Lattia hiottiin ja maalattiin syksyllä 2020 kun muutettiin asumaan tänne, mutta lattia oli jo niin karmeassa kunnossa vuoden päästä, että jouduin kutsumaan remonttifirman tarkastuskäynnille. Luulin, että pinta oli käsitelty väärin. Mun nolostuksekseni kuulin, että pinta oli vain likainen. Olin tosi hämmentynyt, koska meillä pyyhitään ja lakaistaan nimenomaa keittiö liki joka päivä, ja kaiken lisäksi siivooja pesee lattiat 2-4 kertaa kuussa. Kyselinkin tuolloin IG:ssä, millä ihmeen aineella ja laitteilla ihmiset pesevät maalatut lautalattiansa, mutta KUKAAN ei ollut löytänyt ratkaisua. Mun inboksi täyttyi vain viesteistä, “ei mitään hajua, kerro mullekin, jos tiedät”.  Lopulta lattian tilanne meni niin kauheaksi, eikä pintaa saanut enää millään puhtaaksi edes ammattilaisen toimesta, että lattia päätettiin uudelleen hioa ja maalata tässä remontissa. Se tuntui kerrassaan JÄRJETTÖMÄLLE, koska edellisestä käsittelystä oli vain pari vuotta. Mutta siinä vaiheessa muuta ratkaisua ei tuntunut olevan.

Mua suoraan sanottuna pelotti, tuleeko uudesta lattiasta katastrofi yhtä nopeasti kuin edellisestä. Mutta nyt tiedän varmuudella, ettei tule, koska nyt meillä on käytössä Kärcherin Lattiapesuri. Erityisen lattiapesurista tekee se, että se toimii yhtä aikaa sekä imurina, että pesurina. Ei siis tuplatyötä pienten sotkijoiden syönnin jälkeen, vaan yhdellä hurautuksella lattia on kiiltävän puhdasta.  Kaiken lisäksi pyörivät harjakset irrottavat lattiasta todella nopeasti kaiken lian, ja veden kierron vuoksi pesuvesi on aina puhdasta. Lattia ei jää märäksi, joka on totta kai tärkeää puulattiassa, vaan se on heti kävelykuiva. Mä pidän tätä nyt keittiön nurkassa aina valmiudessa.

Tuntuu vähän tökölle sanoa, mutta Kärcherillä lattianpesu on hauskaa. Kertoo ehkä mun keski-ikäisyydestä, mutta myös siitä, että kun on kontannut vuosia lattialla rätin kanssa, on ihana huristella pesurilla, jossa on valot, ja joka vetää avustuksella pitkin lattioita. Laitetta on tosi kevyt käyttää, ja sen ääni on hiljaisempi kuin yhdessäkään imurissa, mikä mulla koskaan on ollut.

Toinen “vähän hurahtaneen siivousmuijan” uusi kamu on Kärcherin höyrypesuri, jolla voi pestä niin vessan kaakelit, peilit, keraamiset liedet kuin laattojen saumatkin. Paras juttu toki se, että ei tarvitse hinkata likaa ja kaiken lisäksi höyryllä pesu on ympäristöystävällistä, koska kemikaaleja ei pesuun tarvita.

Tämä laite ei ole mulla aina esillä, mutta kun sen kerran kaivaa siivouskomerosta, tekee mieli höyrytellä kaikki käypäiset pinnat. Tämä on musta mielettömän hyvä apuri kirppislelujen pesuun. Siis niiden, joita ei voi laittaa astianpesu- tai pyykinpesukoneeseen. Sen kun vaan sumuttelee menemään.

Jännä juttu, mitä kaikkea remontti saakaan ihmisessä aikaan. En mitenkään halua luopua tästä “uuden” kodin viehätyksestä ja siksi kaikki siivoilu ja pesuhommat tuntuu kauhean kivalle ja tarpeelliselle.

Siivouksessa pätee muuten sama juttu, kun vaikka lenkkeilyssä. Kuka tahansa voi juosta, missä tahansa varusteissa, mutta into kasvaa, kun jalassa on hyvät lenkkarit ja korvissa heilunnassa pysyvät nappikuulokkeet. Kotiakin voi luututa monin tavoin, mutta pieni hifistely lisää intoa rutkasti.

 

-Karoliina-

 

P.S. Gallupia kehiin – kuka pesee ikkunat lastalla ja rätillä? Kuka haluaa siihen oman laitteensa? Mä olen ollut Kärcher Ikkunanpesin jengissä vuodesta 2015, ja nyt se meni kiertoon ystäville ja me testataan 2022 vuoden mallia. Enkä vaihtaisi pois! 

 

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (17)

Milloin päästäisiin vihdoin eroon tuosta lastasta ja rätistä näissä julkaistavissa teksteissä? Kuivain ja siivouspyyhe/-liina oikeammat nimikkeet. Myös ikkunanpesin voi korvata siivouspyyhkeen.

Juuri ostettiin samanlainen lattiapesuri, ihan uskomaton laite. Ollaan muuttamassa uuteen asuntoon ja työmiesten jäljiltä olen pessyt lattioita 5-6 kertaan rätillä ja aina vaan ne tuntuivat likaisilta. Vihdoin ostettiin pesuri ja avot, kerralla tuli puhdasta. Samoin kotona lattiat eivät ole tuntuneet yhtä puhtailta pesun jälkeen koskaan. Lisäksi työtä helpottaa, kun ei tarvitse imuroida ennen pesua. Todella hyvä laite, ei jää kaappiin tämä laite.

Täysin samat fiilikset!

Ihan näppärän oloinen laite, täytyi käydä tutustumassa tarkemmin laitteeseen. Mua on ruvennut ehkä hieman harmittamaan nää yhteistyöpostauksien tyylit: Tää tuote on tosi hyvä eikä tästä löydy mitään huonoa sanottavaa. Toivoisi edes hieman kriittistä näkökulmaa, oikeaa tuotetestaus-meininkiä vaikka tyyliin ”sopii tähän tarkoitukseen mutta ei ehkä tähän”. Mikään tuote/laite kun ei ole täydellinen. Mutta kaipa somevaikuttaminen on sitten tyylipuhdasta mainostamista, ei ole tarkoituskaan kertoa kuin tuotteen positiiviset puolet. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

Olin varsin suosittu somevaikuttaja lähes kymmenen vuotta ja koin yhteistyöpostauksien kohdalla tämän vaatimuksen kriittisestä näkökulmasta aivan todella vaikeaksi ja rasittavaksi. Tein yhteistöitä vain itselleni mieleisistä tuotteista, joiden takana täysillä seisoin, ja joskus (aika usein) vain kävi niin ettei niissä ollut mitään valitettavaa! Yhteistyöpostauksen kirjoittaminen menikin sitten niin, että kuviin ja kirjoittamiseen meni se muutama tunti ja sitten meni muutama tunti, kun yritin väkisin keksiä tuotteesta edes jotain huonoa.

Joskus vain on niin, että tuote on oikeasti tosi hyvä, ja jos valitsee yhteistyökumppaninsa ja mainostamansa tuotteet tarkkaan, niin näin voi olla aikau useinkin.

Kiitos Karoliina hyvästä postauksesta, tämä tuote on itselläni harkinnassa ja oli kiva kuulla siitä kokemuksia!

Voi kai se olla näinkin. Täydellisestä kritiikittömyydestä tulee vain helposti sellainen kuva, että kyse ei ole somevaikuttajan omasta mielipiteestä/kokemuksesta vaan tuotteen kehittäjän näkökulmasta jonka somevaikuttaja kertoo rahasta omana mielipiteenään. Toki tää on mun ihan mun oma ongelma eikä somevaikuttajan.

Myös Clas Ohlson vuokraa esim tekstiilipesureita , edullisesti 🙂

Voiko tuolla lattiapesurilla pestä laminaatin?

Voi pestä 🙂

Tuo lattipesuri linkki ei toimi. Oon tämmöisestä just haaveillut. Jäin vaan miettimään minkä verran tilaa vie säilytettäessä? Tuo höyrypesuri ois myös ihana, mut säilytystilat ei riitä jokaiselle kapistukselle erikseen. Tekstiilipesuri ois myös kiva paremmassa siivouksessa. Ollapa lainaamo, josta vois vuokrata näitä vempaimia. Käyttäisin palvelua ilolla!

Saa vuokrattua noita laitteita ihan Clas Ohlsoniltakin ja lähes kaikista pesuloista.

Tällainen lainaamo muuten löytyy. Lainappi, oon sieltä vuokraillut just näitä pesureita.

Me olemme vuokranneet tekstiilipesurin aina välillä osoitteesta http://www.pesurivuokraus.fi. Vuokraus maksaa muutaman kympin per vuorokausi ja vuokrauspisteitä (esim. lähikaupan, huoltoasemat) on ainakin pääkaupunkiseudulla paljon.

Toki tämä ei auta akuutteihin tilanteisiin :).

Jes, kiitos vinkistä! Tekstiilipesurin siis sais lainaan myös mein kylältä. Mahtavaa!

Hyvä idea! Meillä nököttää keittiön nurkassa. Vie tuon alalevyn verran tilaa 🙂 Kiitos kun vinkkasit linkistä. Nyt pitäisi toimia!

Olen tuota lattiapesuria haaveillut pidemmän aikaa. Inhoan moppaamista ja siksi sitä tulee tehtyä laittoman vähän.. Paikallisesti tietty moppailen mut ihan koko kodin lattiat liian harvoin..
Ikkunapesuri mulla on ollu monta vuotta ja en tod käytä lasta+rätti komboa kuin äärimmäisessä ”hädässä” 😂

Mun ystävä huristeli täällä viikonloppuna tällä ihan onnessaan 🙂 Niin kiva ja HYÖDYLLINEN laita!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X