kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.04.2022

Näillä vinkeillä keittiö ja jääkaappi ei ajaudu kaaokseen

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Pienissä tiloissa pienillä ratkaisulla on valtava merkitys. Meidän keittiöhön remontoitiin (IG-yhteistyö Keittiömaailman kanssa) vastikään juuri meidän toiveiden mukaan, ja totta kai tuollainen iso remontti on arjen kannalta valtavan merkityksellinen. Olen kuitenkin huomanntu, että isotkaan ratkaisut ei toimi, jos mikrotasolla homma on levällään. Niinpä listasin tähän 

5 x vinkkiä toimivampaan keittiöön

Hanki vain yhdenlaisia säilytysastioita, jotka menevät pieneen tilaan sisäkkäin. Mä heitin rempan aikaan kaikki erikokoiset ja -muotoiset lootat kirpparille, ja ostin  rakastamiani Ikean 365+ -säilytysastioita lisää. Mä rakastan 365+ -astioita, koska A) niissä voi paistaa ja pakastaa, B) ne on tarpeeksi kauniita myös esillepanoon, C)lootiin on kannet ja D) ne toimivat hyvin jääkaapissa, koska ne voi tukevasti pinota päällekkäin.

  1. Osta permanent-tussi, jolla merkkaat (lasisen) säilytyslootan kylkeen, koska ruoka on tehty/koska ruoka menee vanhaksi. Näin jääkaapissa ei seilaa outoja jämiä tai paperikääreruokia tukkimassa hyllyjä, vaan kaiken voi pinota päällekkäin niin, että päivämäärät näkee yhdellä silmäyksellä.Päivämäärät myös kannustavat syömään niin, ettei ruokahävikkiä synny. Vaikka kyseessä on permanent-kynä, lähtee se silti lasiastian kyljestä tiskikoneessa. Ainakin meillä, 70-asteen pesussa, jos ei muuten. 
  2. Osta ruokaa kerran viikossa. Näin – ainakin meillä – kaapit tulee syötyä helpommin viimeistä murua myöden tyhjäksi, jolloin ylimääräiset ruoka-aineet, puurolootat tai sokeripussit ei tuki kaappeja ja tasoja. 
  3. Suunnittele – jos vain mitenkään mahdollista – keittiön tavaroiden paikat niin, ettei MINKÄÄN asian paikka ole keittiön tasoilla. Koska jos tasoille ensin laitetaan se kaunis öljypullo, kasaantuu sen viereen helposti myös 27 muuta ruoka-ainetta tai kulhoa. Me esimerkiksi tehtiin keittiöremontissa se ratkaisu, että KAIKEN tulee mahtua kaappien sisään. Sen takia meille tuli esimerkiksi kaksi jääkaappia, ettei limutölkit ja vichyt enää pyöri työtasojen tukkeena. 
  4. Mieti, tarvitseeko kaiken olla juuri keittiössä. Meillä esimerkiksi kukkamaljakoista osa on lastenhuoneen kaapissa ja ennen vanhaan juhlalasit oli olkkarissa, koska niitä ei tarvittu arjessa päivittäin, ei edes kuukausittain, joten on fiksumpi tuoda käden ulottuville ne tavarat, joita tarvitsee usein.

 

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X