kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.05.2022

Kaksosten huone - Ennen ja jälkeen remontin

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

//*merkin tuotteet osa IG:ssä tapahtunutta yhteistyötä //

Ihanaa päästä vihdoin kirjoittelemaan rempan ennen-jälkeen -juttuja. Aloitan pienten tyttöjen yhteisestä huoneesta.  Tässä ensin ennen-kuvia:

Huone: Kaksosten huone

Pinta-ala: 11 neliötä ennen. Noin 10 neliötä nyt remontin jälkeen. 

Sijainti: Yläkerta.

Remontin ja sisustuksen suunnittelu: Petra-Miisa / Interiori  

Remontti:

 • Esikoisen huoneen vastaista seinää siirrettiin 20cm pienten huoneeseen päin, jolloin pienten huone luonnollisesti hieman pieneni. 20cm kuulostaa hassulle siirrolle, mutta pienissä neliöissä sillä on merkitystä. Näin saatiin esikoisen huone sellaiseksi, kun toiveissa oli. 
 • Lastenhuoneiden välisen seinän väliin laitettiin äänieriste. Äänieristeenä toimii kivivilla ja tuplagyproc. 
 • Keittiön vastainen seinä maalattiin Tikkurilan maalilla V484, Ajopuu.
 • Sänkyseinä tapetoitiin Boråstapeterin tapetilla Mårdgömma 1470 (IG-yhteistyö Seinäruusun kanssa)
 • Oven taakse asetettiin REJ Design -kuivauspatteri ( IG-yhteistyö)
 • Pistorasioiden ja valokatkaisijoiden siirtelyä. 

Sisustusmuutokset:

 • Pinnasänkyjen vaihto kerrossänkyyn. Sänky Niementehtaiden Klassikko x Karoliina Pentikäinen -mallistoa. Mallistoon kuuluu savunsinisen ja syreenin värinen sänky. (IG-yhteistyö)
 • Vuodevaatelaatikko sängyn alle, Koti-merkkinen, ostettu Vekestä.
 • String-kokonaisuus, jossa tytöille omat työpöydät ja tilaa leluille. Vanhat Aykasa-korit siirtyivät lattioilta hyllyille ja alakerran pyykkikoreiksi. Osa hyllyn osista ostettu Torista, osa uutena Rum21:stä. 
 • Nofred-tuolit, Mouse Chair 2-5y. Ostettu brändin omasta verkkokaupasta. 
 • Kattovalaisin Umage-merkin Eos-varjostin. Väri ruskea. Ostettu Elloksesta. 
 • Inarian vaatekaappi oli ennen saranovilla keittiöseinällä. Nyt Inarian vaatekaappi on liukuovilla esikoisen huonetta vasten. Valkoinen runko, ovimalli Leo 2. (IG-yhteistyö)

Usein kysyttyä:

 • Matto on ostettu Rugvistasta vuonna 2020.

Vielä tulossa olevat muutokset:

 • Huone kaipaa lisää valoa. Se asia tulee ratkaista lähiaikoina.
 • Myös verhot puuttuvat vielä.

Jälkeen:

Sitten vielä huonehöpinää.

Mua jännitti alkuun, miten huone toimii, kun sen muoto muuttuu seinän siirron vuoksi. Nyt kun katson huonetta, en edes huomaa huoneen pienentyneen. Kompakti kerrossänky* ja selkeä String-kokonaisuus toimii hyvin pienessä tilassa. Vielä kun kaikki vaatteet ja suuri osa muustakin tavarasta on kätevästi Inarian kaapin* liukuovien uumenissa, yleisilme on aika rauhallinen. 

Tytöt viihtyvät nykyisessä huoneessaan huomattavasti paremmin kuin entisessä. Se näkyy konkreettisesti siinä, että leikit pysyvät pääosin heidän huoneen sisällä, eikä tavaraa kantaudu enää samassa mittakaavassa olohuoneeseen. Joskus sanotaan, ettei lapset muista lapsuudestaan, onko kotona siistiä, mutta mun havaintoni 11 vuoden kokemuksella on aivan päinvastainen – Kun tilat lasten ympärillä on suht siistejä, selkeitä ja hyvällä tavalla autioita, leikki onnistuu paremmin. Nykyisessä huoneessa ei ole lattialla seilaavia lelulaatikkoja, ja kaikki tavarat on helposti otettavissa. 

Omppu nukkuu vielä vuodevaatelaatikossa, ja Mesi kerrossängyn alasängyssä, koska yläsänky tuntuu vielä melkoiselle riskille tytöille, jotka vaeltavat edelleen öisin paljon. Teetimme vuodevaatelaatikkoon patjan mittojen mukaan, joten kun tytöt siirtyvät jossakin vaiheessa myös yläsänkyyn nukkumaan, toimii loota pitkään vielä yökyläkavereiden varavuoteena. 

Moni kummasteli, miksi laitettiin REJ Design-kuivauspatteri* lasten huoneeseen. Meidän pienessä eteisessä on peräti kuusi oviaukkoa, joten eteisen seinille ei patteri mahtunut. Tuntui fiksulle käyttää tyttöjen oventausta, joka on muuten ihan hukkatilaa ja kuitenkin aivan eteisen vieressä. Kuivain on toiminut siellä täydellisesti. Jotenkin tässäkin pätee se sama ajatus, mikä niin usein, kun mietin kotia: Kaikkien toimintojen, huonekalujen tai kodinkoneiden ei tarvitse aina olla juuri siellä, minne sen ensimmäisenä laittaisi. Tai minne se “virallisesti” kuuluisi. 

Jäikö vielä jotain kysyttävää meidän rempasta/sisustuksesta/tuotteista tyttöjen huoneen osalta? 

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä, Heli Nieminen // Tyyli: Noora Näppilä, Essi Kuusisto

 

Kommentit (15)

Esitteletkö esikoisesi ”huonetta” blogissa?

Wau, todella upea kokonaisuus. Isot kuvat on ihania, kun niistä saa itselle ideoita. Upea!!!

Hei,
Miten tulevaisuudessa, kun tytöt kasvavat? Mahtuuko täyskokoiset sängyt huoneeseen?

Noihin sänkyihin mahtuu vielä esikoinenkin, ja kun pienet on hänen ikäisiään, esikoinen tuskin asuu enää kotona. Joten sitten – jos tässä asutaan, voivat tytöt asuttaa jo kahta makkaria.

Hei! Ihana ja toimivanoloinen päivitys huoneeseen. Minkä valmistajan ja minkä kokoiset (S/M/L, tai mitat?) on nuo muovikorit String-hyllyn alaosassa pöytätason oikealla puolella? Istuvat ihan täydellisen näköisesti hyllyille.

Kaunis ja valoisa on tyttöjen huone ja erityisesti kerrossänkyjen väri on hurmaava! Saisipa aikuisten sänkyihinkin tuollaisia lempeitä värisävyjä. Vaikka huone oli ennen muutosta hyväkuntoisen näköinen, nyt kyllä leikkimiseen ja touhuamiseen tuntuu tila oikein kutsuvan, kun ei ole lattialla säilytystavaroita. Olisikohan mahdollista saada kuvaa siitä oventakaisesta kuivauspatterista?

Huoneesta huokuu ihana tunnelma ja värimaailma, lapsekas mutta rauhoittava. Tuolit ovat mainiot ja minulle uudet tuttavuudet, ovatko teidän keittiössä olevat tuolit samaa sarjaa? Ovatko toimivat menevillä muksuilla ja onko ne helppo pitää puhtaina? Täällä ostohousut jalassa pähkäillään sopivaa tuolia pienelle sankarille.

Moikkis! Joo on samaa sarjaa. Mun piti ostaa vain nämä tuolit, mutta vahingossa tilasin liian isot (keittiön), enkä jaksanut palauttaa 😆 joten laitoin ne keittiöön ja ostin nämä. On todella helppo puhdistaa, kun ei ole mitään outoja välejä.

No nyt oli onnistunut ostomoka, kun sai kauniita tuoleja kahteen paikkaan. Kiitos vastauksesta, tuo kolottomuus on kyllä hyvä pointti, ärsyttävää putsata yllättäviä ruokajemmoja.

Joo todellakin! Enemmän vaan tämmöisiä mokia 🙂

Todella kaunis ja kompakti huone! Erityisesti pidin tuosta kerrossängystä, siro, kaunis ja hyvällä tavalla vanhanaikaisen näköinen. Jäin miettimään, mistä tuonne yläsänkyyn kivutaan? Tai en hahmottanut, onko sängyissä jotkut portaat?

Oikeasti sänkyyn kuulu portaat (näkyy ehkä ruuvukolojen paikat sängyssä), mutta koska vuodevaatelaatikkoa rämpätään monta kertaa päivässä, ei laitettu niitä nyt tuohon tielle vielä.

Miten huoneessa saa nyt unta, kun on valoisaa ja verhot puuttuvat?

Huoneessa on pimennysrullaverho 🙂

Totta kai ❤️

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X