kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.06.2022

Elämäni eka merkkilaukku ja paljon värejä - Perjantain asu.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

Asu: sandaalit, mekko, korvikset ja laukku 

Merkki: sandaalit, Palmroth* // mekko, Second Femail // laukku, second hand Louis Vuitton  // korvikset Makraleena 

Hankintapaikka: Sandaalit olen saanut suoraan Palmrothin liikkeeltä, mekon hankin Koskarin Kekäleestä ja laukun ostin Oldiesta. Korvakorut tilasin Makraleenalta Instan kautta mätsäämään yhteen toiseen mekkoon, mutta hupsis vaan, ne kävi myös tähän. 

Käyttöönottotoimenpiteet: – 

Käyttökohde: Palmrothin sandaaleita ei nyt talvella pidetä, mutta kesällä näillä mennään varmasti päivittäin. Sopivat kyllä juhlaankin, kunhan en ryve niitä liassa (eli ryven). Mekon ostin A:n siskon tuleville syntymäpäiville, mutta totta kai ajattelen, että käyskentelen tässä muissakin kesäkemuissa ja heinäkuussa Espanjassa. Laukku sopii minusta niin arkeen kuin juhlaankin. Tänään pidin sitä kaupungilla kollarihousujen kanssa. Korvakorut tilasin tosiaan yhteen (eri) juhlamekkoon, mutta väri käy kyllä monen muunkin vaatteen kanssa. 

Hankinnan kannattavuus: Sandaalit on loistava hankinta, jos nuo nyörit pysyy hiertämättä kiinni kovassakin menossa. Vielä en ole niillä kilometrejä talsinut, koska on ollut niin kylmä, mutta jos tämä asia toimii, pidän hankintaa superhyvänä. Rakastamalla rakastan näissä kengissä kaikkea ulkonäköön liittyvää ja pohjat on ihanan pehmeät jalan alla. // Mekko on, kuten varmasti kaikki mun mekot, todella monikäyttöinen. Sellaiset vaatteet on minusta poikkeuksetta kannattavia, että ne sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Vähän harkitsen, laitatanko ompelijalla tähän ohuen vuoren. Näyttäisi sille, että alkkarit kuultaa vähän rumasti läpi valoa vasten. Saa myös antaa vinkit, miten yksiolkain mekot puetaan, jos keli on viileä? Sopiiko tähän päälle takki? (Edit postauksen julkaisun jälkeen: Kun katselen näitä kuvia, tajuan, että mekon helma jää mulle aika rumaan kohtaan. Pohkeen paksuin osa ei ole kovin imarteleva. Varsinkin, kun mekko on muuten väljä ja muodoton. Ehkäpä siis lyhennän tämä ompelijalla vielä ennen juhlia. // Laukku oli todellinen heräteostos, laukku vaan yksinkertaisesti huusi mun nimeä. Tämä on siitä kumma juttu, että en ole koskaan omistanut mitään varsinaista merkkilaukkua, enkä ole niitä ikinä havitellut tai kokenut tärkeiksi omistaa. Itse asiassa, jos totta puhutaan, jollakin tapaa olen pitänyt merkkilaukkuskenen vähän noloksi. Kyseinen laukku kuitenkin oli niin kaunis, persoonallinen ja täydellisen kokoinen, että halusin ostaa sen itselleni. Mun mielestä laukun koko on sellainen, että se menee niin juhliin iltalaukuksi kuin ihan arkena lenkkareidenkin kanssa. Laukkuun mahtuu hyvin puhelimet ja pieni rahapussi. Hauska yksityiskohta on laukun lukko, jossa on sekä kullanvärinen, että hopeanvärinen kirjain. Tämä lisää laukun monikäyttöisyyttä, koska korut voi olla kumpaa vaan värimaailmaa. Saa nähdä, oliko tämä huti (onneksi jälleenmyyntiarvo säilyy, jos en liiskaa jotain pastillia laukun pohjalle) vai tuleeko tämän laukun myötä joku ahaa-elämys, miksi jengi säästää laukkuihin kuukausitolkulla. 

 -Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (9)

Miksi ihmeessä merkkilaukkuskene on nolo? Onko kuningatar Silvia nolo? Onko Brigitte Macron nolo? Onko Metti Forssel nolo? Onko Minttu Räikkönen nolo? Upeita ja tyylikkäitä naisia.

Onko Mersu nolo? Onko Picasson taide nolo?

Tekeekö laukkuskene nolostelijan noloksi vai laukun kantajan, kuka tässä on objekti, ei oikein aukea? Oisko tässä nolostelussa loppuviimein kuitenkin kyse misogyniasta, eli kaikki mitä naiset rakastaa, sitä kuuluu vihata (tai nolostella). Tätä kannattaa miettiä jokaisen laukkunolostelijan.

Kuten bloggari itsekin toteaa, laukussa säilyy jälleenmyyntiarvo. Oliko sittenkään maailman noloin ostos? Minusta ei lainkaan. Onnea siitä!

Tosi kaunis asu, siinä suorastaan lukee kesä ☀️ Laukku on ihanannäköinen, otat ihmeessä käyttöön eikä mitään kaapeissa säilyttämistä. Mahtavaa, että löytyi vähän käytettynä. Second handina ostan melkein kaikki omatkin laukut.

Eikös se ole testattu, että punaiset alusvaatteet näkyy vähiten (siis ei näy käytännössä ollenkaan) esim. valkoisten vaatteiden alta. Eli punaiset pikkarit, oman valinnan mukaisella lahkeen pituudella, vain jalkaan. 🙂 Ihonvärisetkin näkyy enemmän alta.

Voisiko mekon alle laittaa lyhyen alushameen tai esimerkiksi (silkkiset) sortsimalliset alushousut? Kannattaa harkita ihonväristä/beigeä, jolloin ei näy läpi (valkoinen alushame näkyy aika helposti).

Käsilaukku on tosi kaunis! Sopii juhliin ympäri vuoden.

Musta mekon pituus just passeli juurin noin!

Upea mekko ja sopii selvästi niin arkeen kuin juhlaan! Ja myös minusta sen pituus on just hyvä, kengät näkyy ihanasti. Itse olen käyttänyt yksiolkaimisten mekkojen päällä napakkaa, lyhyttä jakkua/takkia, mielestäni ne ovat hyvä pari pidemmän,värikkään ja löysän mekon kanssa.

Todella kauniin mallinen ja raikkaan värinen mekko. Se on juuri oikean ja muodikkaan pituinen, älä nyt missään nimessä lyhennä sitä tai laita vuorta, kesämekosta kuuluukin kuulta läpi, valkoiset tai beiget alusvaatteet päälle niin ovat huomaamattomat. Sinulla ei ole mitään syytä olla epävarma ulkonäöstäsi, ei kolmen lapsen melkein nelikymppisen äidin kuulukaan näyttää enää kaksikymppiseltä vaan kauniilta, hehkuvalta, omanikäiseltä aikuiselta naiselta.

Tuo on hassua miten ihmiset näkee asiat niin eri tavalla. Musta tuo mekko ja sen pituus on täydellinen!! Älä missää nimessä laita vuorta – sehä vasta voikin kurttuuntua alla ja hiostaa jne.

Jos joku kuultaa läpi, niin kuultakoot… koska kesä.

Olet ihan täysin oikeassa. Uskon, ettö laukkuskenen halveksuminen on juurikin piilotettua naisvihaa sekin. Näitä rakenteita on joskus todella vaikeaa tunnistaa itsestään tai yhteiskunnasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X