kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.06.2022

Tampereen parhaat vaateliikkeet

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Listasin viime viikolla Tampereen lempparikohteitani lapsiperhenäkökulmasta. Nyt luvassa on parhaat vaatteidenostopaikat. Mukana on jo muutama second hand -liike, mutta kirjoitan vielä myöhemmin erikseen postauksen pelkästään second hand -liikkeistä ja kirppareista.

Jos tulet turistina paikalle, oletan, että sua kiinnostaa, kuinka lähellä liikkeet sijaitsevat toisiaan. Täällä Tampereella Hämeensilta ja koski jakaa keskustan kahteen osaan. Idän puoli käsittää Stockan ja rautatieaseman puolen, lännen puoli Hämeenpuiston ja Sokoksen puoleisen puolen. Kaikki liikkeet ovat kävelymatkan päässä toisistaan, mutta lähelle pääsee myös ratikalla/bussilla.

 

LÄNSI

Miela, Hämeenkatu 20. Miela on Tampereen ykköspaikka, jos etsit kotimaisia design-vaatteita ja -koruja. Liike on entisissä Henkkamaukan tiloissa, Sokosta vastapäätä. Mielan alakerta on pyhitetty uusille vaatteille ja koruille. Enkä keksi montakaan kotimaista brändiä, jota liikkeessä ei olisi edustettuna. Yläkerrasta löytyy puolestaan laaja second hand -puoli.

Kuopus, Hämeenkatu 21 (Sokos). Kuopus on lastenvaateliike, joka myy kyllä vaatteiden lisäksi myös paljon kaikkea muuta lapsiperheille tarpeellista (ja ihanaa), kuten esimerkiksi juomapulloja, piirustusalustoja, leluja, kerhotossuja jne. Kuopuksesta löytää eri merkkien lastenvaatteita hyvällä maulla kuratoituna ja palvelu on aina täyttä kymppiä. Vastaavaa liikettä Tampereella ei ole.

Inch Store,  Kuninkaankatu 21. Inch sijaitsee käytännössä Mielan takapihalla. Inch on legendaarinen tamperelainen farkkuliike, jonka valikoimasta löytyy farkkujen lisäksi kasapäin ihania kenkiä ja vaatteita muutenkin. Inch on tunnettu superhyvästä palvelusta ja loistavasta Instagramistaan, jonka inspiroimana on tullut ostettua vaate jos toinenkin. Inchin myyjät toimivat verkkokaupan ja Instagram-kuvien mallina.

Oldie, Kauppakatu 6. Inhc Store ja Oldie sijaitsevat samassa rakennuksessa, tosin sisäänkäynnit liikkeisiin on eri katujen puolilla. Oldie on Tampereen tämän hetken paras second hand -liike, josta voi tehdä löytöä luksusbrändien tonnilaukuista parin euron ketjuliikeihanuuksiin. Tällä hetkellä Oldiesta löytyy kaiken lisäksi erityispaljon Gauhar Helsinki -merkin vaatteita uusina, mutta edullisin hinnoin. Ota seurantaan myös Oldien insta, koska liike myy myös storyjen kautta usein vaatteita.

Seele – slow fashion. Aleksis Kiven Katu 11. Seele myy nimensä mukaisesti kestävää ja ekologista muotia. Liike pursuilee toinen toistaan ihanampia Aarteen, Alpan ja muiden Suomi-brändien vaatteita ja asusteita. Seelen liiketila on aivan älyttömän kaunis ja tunnelmallinen.

Pohjanheimo, Hallituskatu 9. Pohjanheimo on miesten pukuliike, josta me ollaan ostettu miehelle niin puku, farkkuja, kauluspaitoja ja vaikka mitä. Varsinkin, jos kauppias itse on paikalla, liikkeestä saa aivan mielettömän hyvää palvelua. On upeaa nähdä, miten ammattitaitoinen myyjä osaa tarjota oikeita malleja, värejä ja kokoja vain yhdellä vilkaisulla. Plussaa siitä, että liikkeessä on oma räätälipalvelu, eli jokainen puku, paita ja vaate saadaan istumaan ostajalle täydellisesti, kun saumoja vaatteista voidaan avata ja vetää sisään. Kallis, mutta wörtti.

 

ITÄ

Uhana Design, Verkatehtaankatu 8.  Uhanan liike on totta kai näkemisen arvoinen paikka, koska tästä liikkeestä koko Uhanan tarina on käytännössä alkanut. Uhanan myymälästä löytyy myös Uhana vaatteiden lainauspalvelu, eli Uhana Dreams. Arvostan sitä, että Uhanalta löytyy aina tutut, vuosia töissä olleet myyjät, joiden tietämys brändistä on loistava. Uhanan liike on myös Tampereen kaunein vaateliike.

Kekäle, Hatanpään valtatie 1 (Koskikeskus). Mä olen jotenkin aivan rakastunut viime aikoina Koskarin Kekäleeseen. Jotenkin pidin ennen Kekälettä aivan mummokauppana, mutta kun kerran astuin sisään, olin myyty. Liikkeestä löytyy sekä miehille, että naisille monia tosi kivoja vaatemerkkejä, ja noiden merkkien sisältä on osattu poimia vielä timantit. Mun Kekäle-suosikkeja on mm. Makia, Second Femail, Selected, Uhana jne . Kaiken lisäksi Kekäleestä löytyy myös myyjä, joka on pukukopin luona auttamassa – En enää tiedä muuta liikettä, missä olisi tällainen palvelu!

Liiviliike Amelie, Itsenäisyydenkatu 3. Mulle on ollut kynnys maksaa rintsikoista yli 25 euroa, mutta kun kerran astuin Amelien ovista sisään, ymmärsin, miksi erikoisliikkeet on erikoisliikkeistä. Ameliasta löytyy malleja, kokoja ja värejä ja kaiken lisäksi palvelu on loistavaa. Kun omaa kroppaa ei varsinkaan nakupellenä ole aina kiva katsella, on tärkeää, että alusvaateliikkeessä on hyvä meininki ja myyjä osaa löytää juuri sun kropalle sopivat alusasut ja uikkarit. Tänne mä astelen aina ongelmien kanssa ja ulos lähden joka kerta niin, että ongelma on ratkaistu.

 

VILLI KORTTI 

Lempäälä ei ole Tamperetta (ylläri), mutta moni ajaa silti Ideaparkin ohi motaria, joten suosittelen poikkeamaan Lempäälän Superdryllä. Ideaparkin Superdry on Suomen suurin Superdry, ja liikkeestä löytyy vaatteita niin miehille kuin naisillekin. Iso plussa siitä, että vaatteita löytyy miehille kokoon 3XL asti! Mulle itselleni on ollut suuri iloinen ylläri Superdryn mekko- ja takkivalikoima. Liike ei tosiaankaan ole vain pelkkä hupparikauppa.

 

Kerro sun lempparivaateliikkeet Tampereelta!

 

-Karoliina-

 

Kuvat: Miela, Seele ja Uhana Design

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X