kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.07.2022

Kaikki keittiöremontista (+ennen-jälkeen -kuvat)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

Kirjoitin keväällä kaksosten huoneen rempasta. Nyt on vuorossa keittiön ennen-jälkeen -postaus. Varautukaa kilometrin mittaiseen tekstiin. Olen tehnyt keittiön osalta yhteistyötä IG:n puolella Keittiömaailman ja parin muun toimijan kanssa, mutta en blogin osalta. Koska keittiö esitellään nyt kuitenkin myös täällä, koen tarpeelliseksi kertoa asiasta. Ne tuotteet/palvelut, jotka on IG-yhteistyötä, merkitsen *-merkillä.  Laitan tähän peräjälkeen aina pareittain saman seinämän ennen- ja jälkeen-kuvia. 

Huone: Keittiö. 

Pinta-ala: 12,5 neliötä. 

Sijainti: Yläkerta.

Remontti:

 • Koko keittiö purettiin uuden keittiön tieltä.  Keittiö matkasi  uuteen kotiin, eli meidän Tiina-naapurin mökille. Vanhoista kodinkoneista säästettiin meille mikro ja astianpesukone, koska molemmat niistä oli ostettu vanhojen, hajonneiden, tilalle vasta vajaa vuosi aikaisemmin. Vanhan keittiön paikalle rakennettiin uusi keittiö, joka oli suunniteltu yhdessä Ratinan Keittiömaailman Soilen, sekä meidän sisustusarkkitehdin, Petra-Miisa Juusenahon, kanssa. Kaapit, niiden ovet, osa vetimistä ja vitriini on Keittiömaailman mallistoa. 
 • Keittiönkaappien sävy: Keittiömaailman sävy Tähkä (taupe, 96P, maalattu sileä mdf ).*
 • Vitriinin sävy: Keittiömaailman sävy Sammal.*
 • Pyöreät vetimet: Keittiömaailman valikoimasta. 
 • Jääkaappien vetimet, sekä pyyheripustukseen asennettu vedin (vaakatasossa): Buster + Punch -nimisen yrityksen valikoimasta. 
 • Vitriiniseinän tapetti: Seinäruusu / William Morris Pimpernel Bayleaf/Manilla.*
 • Seinät maalattu: Tikkurilan sävy F497, Paperi.
 • Lattia maalattu: tärpättiohenteinen Betolux, Tikkurilan sävy H484, Mulperi.
 • Välitilan laatta: WOW Design // Zellige White, kiiltävä. 
 • Hana: LVI-verkkokaupassa // Tapwell ARM984, sävy Brushed Honey Gold. * 
 • Työtaso: Ylämaan Graniitti //  Dekton Entzo.*
 • Työvalaistus (eli ledinauhat yms) on suunniteltu yhdessä Petra-Miisan ja Maalausliike Vaionomäen sähkärin kanssa. Sähkäri toi tukusta sopivat valaisimet. 
 • Uudet kodinkoneet, eli liesi, tasoliesituuletin, höyryuuni, viinikaappi, jääkaapit ja kahvikone, AEG:ltä. Höyryuunin malli on BSK999330T  (SousVide- toiminnolla), kahvikone on KKK994500T ja keittitasoliesituulettimen malli on niinkin helppo kuin IDE74243IB. *

Sisustusmuutokset:

 • Vanha ruokapöytä ei enää mahtunut. Uudeksi “kahvilapöydäksi” ostettiin Finnish Design Shopista Muuton Linear-ulkokalustepöytä.
 • Lasten juniorituolit on hankittu Nofredilta. Malli: Mouse Chair Junior. 
 • Aikuisten tuoli on alunperin Aaltosen kenkätehtaalta, kulkeutunut suvun mukana meille. 
 • Kristallikruunu on A:n perheen vanha heidän sukunsa talosta. 

Usein kysyttyä:

“Missä teidän pakastin on?” Jääkaapin sisällä on pieni pakastinlokero, mutta isompi pakastin on alakerran varastossa. 

Vielä tulossa olevat muutokset:

Kuvien oton jälkeen tilaan on tullut verhot. En juuri keksi mitään, mitä tila kaipaisi. Se on valmis. 

 

Sitten vielä huonehöpinää: 

Joku kysyi vähän aikaa sitten, tehtäisiinkö keittiössä jotain toisin, jos siihen voisi vielä vaikuttaa. Ei kyllä tule mieleen mitään muutoksia ainakaan tässä vaiheessa – se on kaunis ja toimiva. Mä arvoin tosi kauan, onko aamiaiskaappi liian muoti-ilmiö, mutta olen nyt kyllä todella iloinen, että otettiin se. Vaikka kaapin ovet onkin 90% ajasta auki, on ihanaa, kun tarpeen tullen kaiken saa piiloon ovien taakse. Esimerkiksi juhlien aikaan todella kätevä. Tilaan saa ihana rauhallisen fiiliksen, kun kaikki on ovien takana. 

Mehän otettiin meidän kaappien ovet ja rungot maalattuina (eikä esim. laminaattiovina), koska maalatuissa ovissa oli värivaihtoehtoja aivan mielettömän paljon. Meille ovien ja keittiön sävyt oli tosi tärkeä osa keittiön ilmettä ja siksi päädyttiin tähän ratkaisuun. Vähän jännittää, miten ovet kestää kulutusta, koska maalatuissa toki kolhut näkyy nopeammin. Mutta KM:n Luonto-värikokoelman sävyt Tähkän ja Sammaleen sävyt huutelivat meitä niin kovaa, ettei muuta vaihtoehtoa lopulta ollut. 

Erityisesti mua on ilahduttanut keittiössä se, kuinka toimiva se on. Ensinnäkin säilytystilaa on sopivasti meidän perheelle, eikä tasot pursuile purkkeja ja purnukoita. Kaapit on yhtä boheemissa järjestyksessä kuin ennenkin, mutta ei se mitään haittaa, kun ovet saa kiinni. 

Mä valitsin uuniksi AEG:n höyryuuniin sillä ajatuksella, että “ihan kiva sit höyryttää kasviksia”. Vähänpä tiesin. Tai siis kyllähän höyrytetyt kasvikset on AEVAN eri luokkaa kuin paistetut/keitetyt, mutta vitsi kuinka ässä höyryuuni on muutenkin. Esimerkiksi sämpylöistä tulee höyryllä aivan mielettömiä. Jos uunia voisi rakastaa, rakastaisin meidän uunia. Höyryn lisäksi siinä on totta kai myös ihan perusuuninkin ominaisuudet. 

Mitä haluat kysyä meidän keittiöstä? 

-Karoliina-

 

Kommentit (7)

Upee keittiö. Pääsi Dekossa vasta todella edukseen. Upea kerrassaan.

Toi entinen keittio oli niin kaunis, varmasti teidän perheelle epäkäytännöllisempi, mutta niin kaunis.

Hei onko laskutilaa enemmän nykyisin, se oli kai tärkeä kriteeri myös? Tuleeko aikuistenkin syötyä usein keittiössä, vai jaksaako ruoat aina kantaa isomman pöydän ääreen.

Heippa, joo laskutilaa tuli enemmän. Ja se on ”toimivampaa” kuin ennen, koska kivitasolle voi laskea mitä vaan. Laskutilan lisääminen oli yksi iso toivekohta.

Kyllä me jaksetaan kantaa kamppeet iltaruualle ja vieraiden kanssa olkkariin. Mutta lapset syö ilta- ja aamupalat keittiössä.

Lajittelu on kyllä keittiölle iso haaste!
Meillä kerätään vakituisesti yhdeksää eri jaetta (bio, lasi, metalli, kartonki, paperi, seka, muovi, pullot ja paristot), joten vanhaan pieneen keittiöön on ollut mahduttamista.
Halusin isot säiliöt, jolloin ne eivät ole aina vain täynnä (vaikka meillä toki tyhjennys onnistuu ihan taloyhtiön pihalla, kauemmas ei tarvitse viedä). Siksi omistin pienen keittiön ainoan vapaan seinän raaka-aineiden lajitteluun. Ratkaisu on ihmetyttänyt monia, mutta kun astiat ovat helposti saatavilla, niiden käyttö ei vie arjessa aikaa eikä energiaa.

Kiinnostaa, miten roskapiste/kierrätys on järjestetty keittiössänne?
Lajiteltavaa jätettä, kun on niin paljon nykyään, niin meillä ainakin ongelmana on, että tiskialtaan alla ei ole tarpeeksi tilaa kaikille eri pisteille, vaan esim. pahvin, lasin, metallin &paperin keräys pitää tehdä muualla kodissa. Tiskialtaan alle mahtuu vain bio-, muovi- ja sekajäte. Tuntuu, että uusissakaan keittiöissä ei ole huomioitu vielä kierrätyspuolta tarpeeksi hyvin.

Meillä on 4 laatikkoa tuossa tiskialtaan alla ja vitriinin kolme alalaatikkoa varattu myös kierrätykseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X