kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.07.2022

Kesän värikkäin mekko. Perjantain asu.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Asu: mekko, korkosandaalit ja  korvikset 

Merkki: mekko Selected Femme // sandaalit Dinsko // korvakorut Lindex

Hankintapaikka: mekon ostin Tampereen Koskarin Kekäleestä // sandaalit olen ostanut vuosia (vai vuosikymmeniä?) sitten muistaakseni Helsingin Forumin Dinskosta // korvakorut ostin Ratinan Lindexiltä 

Käyttöönottotoimenpiteet: Mekko oli muuten sopiva, mutta sen puhvihihaistutukset alkoivat liian kaukaa. Tämä on mulle pienten hartioiden vuoksi todella yleinen pulma, ja koska puhvihiha ei anna yhtään anteeksi väärän kohdan suhteen (toisin kuin esim laskettu olkapää vaatteessa), mä vein mekon suoraan oston jälkeen mun luotto-ompelijalleni. Hän irrotti hihat, otti vähän kangasta välistä pois ja istutti hihan oikelle paikalle. 

Käyttökohde: Mä ostan nykyisin todella harvoin vaatteita johonkin tiettyyn tarkoitukseen.  Nuorempana joka juhlaan tai bileisiin tuli saada uusi vaate, mutta ei enää nykyisin. Jos mulla on nykyisin edessä vaikkapa juhlat, multa kyllä löytyy kaapista varmasti jokin asu, eikä uutta ole pakko hankkia. Mä ostankin vaatteita – arkisia tai juhlavia – ihana silloin, kun ihania sattuu tupsahtamaan eteen, olipa vaatteelle juuri sillä hetkellä käyttöä tai ei. Tämä mekko oli kuitenkin poikkeus:Halusin ostaa ehdottomasti uuden mekon kälyni nelikymppisille, ja tavoite oli saada vieläpä mahdollisimman värikäs mekko. // En muista, miksi tai minne sandaalit alunperin ostin, mutta itseni tuntien, juhlaan. En pidä korkoja arkena. // Korvakorut ostin varta vasten mekon pariksi. Vaikka oranssi on yksi kesän kuumimpia värejä, en meinannut löytää korvakoruja mistään. 

Hankinnan kannattavuus: Tiedän, että pidän tätä mekkoa erilailla stailattuna paljon, koska se sopii myös sukkisten, neuleen ja talvikenkien kanssa. Kun vaatetta käytetään paljon ja se tuo iloa, on se hyvä ostos. Se, onko vaate “kannattava”, on eri asia. Varmasti minulla olisi ollut kaapissa joku juhliin käypä mekko ilman tätäkin, joten välttämätön ostos se ei ollut missään tapauksessa. // Kengät sen sijaa on ollut mun luottosandaalit iäisyyden, joten vaikken niiden hintaa muista, ovat ne varmasti maksaneet itsensä takaisin. Kengissä on maailman mukavin kumipohja, joka joustaa jalan alla hyvin. Muistan kenkien ostohetkestä vain sen, että epäröin, voinko ostaa tekonahkaiset kengät. Onneksi ostin – joskus on hyvä rikkoa sääntöjä. Tässä tapauksessa se oli wörttiä. // Korvakorut toi asukokonaisuuteen juuri sen viime silauksen, mitä toivoinkin. Isot korvikset on osoittautunut vuosien saatossa yleensä aika hyviksi hinta-laatusuhdehankinnoiksi, koska niillä saa helposti kivaa ilmettä asuihin, mutta ne eivät maksa paljon, eivätkä tuki kaikkia kaappeja. 

-Karoliina-

Kommentit (8)

Kaunis mekko ja varmasti monikäyttöinen. Värit sopivat sulle hyvin.

Olen tänä kesänä ommellut itselleni pari mekkoa, joissa on suuret ja näyttävät hihat. Olen miettinyt, miten noiden puffihihojen kanssa oikeasti puetaan villatakit (tai farkkutakit tms)
Mietin tässä, jos jonkun villatakin mekkojen seuraksi neuloisin, mutta kannattaakohan…?

Onko tämän postaussarjan nimi perjantain asu sen vuoksi että että julkaisut jostain vain asusta postauksen juuriperjantaisin?

Juu, juuri siksi. Asupostauksia ei blogissa näy juuri muina viikonpäivinä.

Tykkäisin tästä päivän asu -sarjasta. Mutta enemmän tykkäisin, jos ne olisivat oikeita perjantain asuja. Nyt ne ovat päivänä (ja viikkona) X kuvattuja asuja, joilla ei ole mitään tekemistä perjantain, tai ehkä edes oikeasti päivän, asun kanssa. Arkimeininki on mieluista, ei esitys.

Ja ennen kuin kukaan vetoaa lomaan, sun instagramia seuraamalla on jo ennen lomaa käynyt selväksi, että perjantain asuja nämä eivät ole. Ehkä laittauduttu, kun kuvaaja oli paikalla?

Asut ovat kyllä ihania.

Juu tämä on vaan sarjan nimi. Perjantai siksi, että ne, joita asut kiinnostaa, tietää tulla blogiin aina tiettynä päivänä katsomaan, jos muu sisältö ei esim nappaa.Kaikki nämä asut on kyllä tässäkin sarjassa omia ja ollut tällaisena päälläni arjessa/juhlassa, mutta aina ei ole kuvaajaa mukana 🙂 Aitoja asuja kuvaan melkein joka päivä Insta Storyyn, joten tervetuloa sinnekin seuraamaam <3

Ihana värikäs mekko. Miksi kaupoissa ole värejä, edes kesällä. Pelkkää mustaa, harmaata valkoista ja nyt ,jälleen farkunsinistä.missä ne kaikki In värit ovat, vihreät, oranssit, vaaleanpunaiset, violetit. Ovatko suomalaiset rohkeita vain ulkomailla missä kukaan tuttu vain ei näe?

Kotimaisella Nansolla ainakin on ihanasti värejä!
Jos omat mielikuvat ko. firmasta ovat vielä ”paituleissa”, niin kannattaa tuulettaa mielikuvaa ja käydä kurkkaamassa valikoima

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X