kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.07.2022

Hätätilanteeseen pikana ostettu mekko. Perjantain asu.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Asu: mekko, nahkatakki, tennarit 

Merkki: mekko Noisy May // takki Human Scales // kengät Converse 

Hankintapaikka: mekko Helsingin Stockmann // takki INCH Store // kenkien ostopaikkaa en muista 

Käyttöönottotoimenpiteet: Käytin takki noin vuoden, mutta minua häiritsi koko ajan se, että sen olkalinja oli väärässä kohdassa. Tätä en ollut huomannut kaupassa, kun ostin takkia.  Vaikka takin mallin kuuluukin olla over size, täytyy sen silti olla sopiva. Vein rotsin tämän kesän alussa nahkaompelijalle, joka totesi sitä mittaillessaan saman – hartiaosuus oli minulle liian iso. Hän pienensi takin hartialinjasta. 

Käyttökohde: En keksi tilaisuutta, jonne nahkatakissa ei voisi mennä. Mä rakastan nahkatakkeja, ja käytän niitä jatkuvasti. Kyseisen takin ostin niin arkeen kuin juhlaankin. // Mekon ostin mun ja A:n Helsingin lomalla, kun olin pakannut matkaan vaan pitkähihaisia vaatteita, ja yhtäkkiä herättiinkin hellepäivään. Ostin mekon sille yhdelle päivälle, kriteerinä, että ei ole kallis ja tykkäisin muutenkin. // Converset, en usko, että niistä tarvitsee kertoa enempää. Näette tätä samaa kenkäparia mun jalassa vuodesta toiseen. 

Hankinnan kannattavuus: Hyvä nahkatakki on kannattava ostos. Mulla on tällä hetkellä ohuina nahkarotseina musta pieni nahkis, tämä oversize, sekä talvinahkatakkin, jossa on lammasvuori. Ehkä seuraavaksi alan havitella värikkäitä tai mokkanahkaisia. // Mekkoa en olisi varmasti ostanut, jos ei olisi ollut “pakko”. Pidän siitä, ja olen pitänyt mekkoa monta kertaa reissun jälkeen, mutta en usko, että mekosta tulee monivuotinen kiipperi. Mekon malli on hieman raskausmekkomallinen, ja kaiken lisäksi se kuultaa läpi. Mutta voin kuvitella, että esimerkiksi rantupäivänä tämä on kiva vetäistä biksujen päälle. Noisy Mayn vaatteet sopii mun kropan mallille yleensä hyvin, kuten tämäkin. Niissä on tarpeeksi pienet olkapäät, mutta leveyttä lantion ja persuuksen kohdalla. // Converset – aina kannattavat. 

-Karoliina-

Kommentit (2)

Kaunis on asu 😊

Mulla on ollut- niin kauan kuin muistan- erittäin suuria vaikeuksia löytää istuvia vaatteita. Olen lyhyt, melko kevyt, mutta jäntevä. Olen usemmilla merkeillä kokoa XS/S, mutta hartiat usein kinnaa. Välillä ostan lasten osastoilta jotain paitoja, eipä niissä kuitenkaan leikkaukset toimi aikuisen kehon muodolle- mittasuhteet ontuu. Rintaliivit ja pikkarit on aivan toivottomia. Missään kaupassa ei ole minun malliselle sopivia- eli pieni mutta ei kuitenkaan ”skinny”. Farkuissa lahkeet aina liian pitkät. Parhaiten istuisi jotkut tyyliin Freddyt, mutta ne on musta liian treeniskeneä (liikun säännöllisesti, mutta en halua erityisesti sitä korostaa).

Alkukesästä onnistuin ostamaan Vero Modan verkkokaupasta yhden mekon, joka istui kuin hanska. Tuollainen tuuri käy ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään 🙈

Satunnaisesti olen joitakin vaatteita käyttänyt ompelijalla. Se on kuitenkin minun budjetille aikamoinen lovi.

Toi on niin turhauttavaa hommaa! On aika ihme, jos kaupasta ostettu vaate istuu täydellisesti ilman tuunausta. Voi kun osaisi itse ommella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X