kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 03.08.2022

Kodinhoitotilan remontti. Ennen-jälkeen -kuvat.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
19 kommenttia
Ennen
Jälkeen

*-merkillä merkityt kohdat on osa Instagramissa toteutettua yhteistyötä. Yhteistyö ei kata tätä blogipostausta, mutta merkitsen silti tuotteet myös tähän. 

Seuraavaksi vuorossa on meidän “kodinhoitokäytävän” muutos, eli toisin sanoen sen kylppärin seinämän muutos, jossa on pyykinpesukone.

 

Huone: Kylpyhuone. 

Pinta-ala: arviolta pari neliötä 

Sijainti: Alakerta

 

Ennen
Jälkeen

Remontti- ja sisustusmuutokset:

  • Pesutornista nostettiin kuivausrumpu (uuteen vaatehuoneeseen) ja tornin vieressä oleva pyykkikaappi vietiin kierrätykseen.
  • Tilalle rakennettiin Keittiömaailman rungoista yläkaapit ja alakaapisto. Kaappien ja ovien sävy:  448, tummansininen supermatta laminaatti.*
  • Työtaso on Duratin mallistosta Durat Palace, sävy 007, Martini. *
  • Yläkaapin alle asennettiin pistorasia. 
  • Kylppärin seiniin laitettiin lisäkoukkuja pyyhkeille. Koukut HAY Volet Hook, musta. Ostettu Royal Design-nettikaupasta. 
  • Kylpyhuoneen silikonit, saumat, lattialaatat ja osa seinälaatoista puhdistettiin, ja niihin tehtiin nanoksipinnoitus. Työn toimitti Nanoksi Oy*. 
  • (Me asennutimme Hietakarin lasioven tilaan jo muuttaessamme kotiin 2020. )*

 

Usein kysyttyä:

“Miten teidän pyykit mahtuu tuonne kaappiin?” Helposti – pestään pyykkiä sitä tahtia kun sitä tulee. 

 

Vielä tulossa olevat muutokset:

Haluaisin yläkaapin alle työskentelyvalon ja kattovalaisimen sävykin voisi olla kivempi. 

Sitten vielä huonehöpinää: 

Mua raivostutti vanhassa kodinhoitotilassa se, ettei missään saanut vaatteita taiteltua tai pinottua. Eihän taso ole nytkään suuren suuri, mutta se auttaa vaatehuoltoa jo valtavasti. Enää ei tarvitse rötkäyttää vaatteita kuivurista omalle sängylle odottamaan taittelua, halleluja. 

Kodinhoitonurkan tyylihän on aika erilainen kun meidän kodissa värimaailma muuten on, mutta mulle tuli joku pakkomielle tähän työtason väriin ja samalla unelmoin tummansinisestä väristä, vaikka kokonaisuus onkin enemmän 70-lukua kuin meidän kodin muuta henkeä. Koska Petra-Miisa antoi sisustusarkkitehtina tälle kokonaisuudelle myös vihreää valoa (hän itse asiassa löysi kaapiston värin), päätin, että antaa mennä. Kyllähän eri tiloissa voi leikitellä erilaisilla tunnelmilla. 

Mä olin huolissani ennen remonttia siitä, mitä voidaan tehdä meidän kylppärin saumoille, koska ne oli niin huonossa kunnossa. Pohdittiin jopa mikrosementin laittoa laattojen päälle, mutta onneksi meidän remppafirma vinkkasi nanoksikäsittelystä. Saatiin säästettyä tosi kauniit laatat, ja nyt koko laatta-saumapinta näyttää ihan uudelle. Nanoksissa ensin puhdistetaan kaikki pinnat ja vaihdetaan tarvittaessa saumasilikonit, ja sitten pinta käsitellään niin, että jatkossa se tulee hylkimään likaa paljon paremmin. Ja hyvin on hylkinyt. Nykyisin laatoista on tosi helppo pyyhkäistä liat, eikä lika pinty niihin. 

Duratin tasosta vielä sen verran, että hykerryttää joka kerta, kun näen tason (vaatekasojen alta, eli kerran viikossa). Jotenkin viime vuosina olen halunnut sisustukseen yhä enemmän hassuttelevuutta ja sitä tässä tasossa todellakin on. Durat on Suomessa kehitetty materiaali, jossa on noin 30% uusiomuovia. Tasot on täysin kierrätettäviä ja värivaihtoehtoja löytyy useita satoja. Mä haaveilen, että tilaisin pieniä Durat-levyjä meille kotiin kynttilänalusiksi ja leikkuulaudoiksi. 

 

-Karoliina-

Kommentit (19)

Hei, saisiko udella tuon Durat-tason hintaa? Ihastuin itsekin tuohon Martini väriin, tosin ajattelin sitä keittiöön ja sattumalta myös sinisten kaappien kanssa. 🙂 Yritin sitten googlailla Durat Martinia ja löysin kirjoituksesi.
En ole löytänyt oikein mistään hintoja tasolle, ja oletan että jos firmalta kysyy, se johtaa vain innokkaaseen myynti-yritykseen.
Onko sinulla sattumalta sellaista kuvaa joka olisi suoraan edestäpäin ja hiukan yläkulmassa? Saisi paremman kuvan kuinka hyvin tason ja kaapin värit toimivat yhteen. Upeilta näyttävät. ♥️

Kaunista ja käytännöllistä samassa paketissa. Ihana muutos! Upean väriset kaapit!

Kiitos <3 Siihen pyrittiinkin!

Hei. Vanha tilanne näyttää käytännöllisemmältä. Eikö tuo ole kovin työlästä pyykkäystä kun joutuu siirtämään pyykkejä moneen kertaan ennenkuin päätyvät kaappiin? Tasokin näyttää niin pieneltä. Miten teidän kellarissa on huomioitu kosteuden poisto? Entä kuumentavatko laitteet makuuhuonettanne?

Meille tila on toiminut tällä tavalla paremmin. On ihanaa, että pyykkien taitteluun on oma taso, ja kaiken lisäksi tilasta tuli paljon kauniimpi.
Laitteet ei kuumene tai kuumenna. Kosteudesta kirjoitinkin jo toiseen kommenttiin, luepa sieltä 🙂

Kiinnostaisi tietää ”kosteuden hallinnasta”. Millainen ilmanvaihto teillä on kylppärissä, kun se on noin lähellä makkaria? Saako kellariin raitista ilmaa tuulettamalla? Pitikö olla taloyhtiön lupa, kun laittaa kuivausrummun vaatehuoneeseen? Miten varmistatte, ettei rakenteisiin kerry kosteutta? Kiitos jo vastaat.

Meillä on vaihtoilmaventtiilit (onkohan oikea termi) makkarissa, kylppärissä ja vessassa. Kellari on rakennettu asuintilaksi niin vähän aikaa sitten, että siellä on pelattu kaikilla nykyisillä säädöksillä. Enkä mä usko, että makkarin ja kylppärin vieretysten olo vaikuttaa yhtään mihinkään. En ole ainakaan koskaan kuullut, ettei näitä tiloja voisi laittaa vierekkäin.
Lupaa ei tarvitse tuollaiselle kuivurille, jossa vesi kerätään kuivurin ylhäällä olevaan laatikkoon. Tällaisen kuivurin (kuivausrumpuja on erilaisia) voi sijoittaa minne vaan. Meillä oli sama kuivari aikaisemmassa kodissa eteisessä.
Miten varmistetaan, ettei kerry kosteus? Hyvä kysymys. Varmasti elämällä siivosti, eli ei lotraamalla vettä muualla kuin sille kuuluvassa tilassa ja jos kuivataan vaatteita muualla kuin rummussa, tehdään se kylppärissä.

Kauniin näköinen kokonaisuus. Minua kiinnostaa äänieristysremontti, auttoiko? Onko siitä tulossa oma postaus? Olisi varmasti monille hyödyllinen, monilla samaa ongelmaa ja kun käsittääkseni ei ihan halpaa touhua ole.

No on auttanut! Muuttanut asumista kyllä suuresti. On tulossa syksyllä postausta!

Löytyykö kodinhoitotilasta siis muutakin kuin pyykkihuolto?
Siivouskomero, pesuaineet tms.
Meillä on tosi pieni koti myös ja siksi kiinnostaa myös säilytysratkaisut pölynimureille ja silityslaudoille yms. Esimerkiksi pyykinpesuaineet olen järjestänyt lasipurkkeihin ja pulloihin, jotta olisivat edes kauniita, kun ovat esillä, kun eivät kaappeihin mahdu. Toisaalta ovat juuri sitä tavaraa, jonka pitää olla aina helposti saatavilla.

Tuossa kaapissa on kaikki pyyhkeet, mutta muuten vain pyykkihuolto. Meillä on kaksosten huoneessa Inarian liukuovikaappi, jonka toinen puoli on pyhitetty pienten vaatteille, toisessa puolessa on siivouskomero.

Hyvännäköinen, tykkään kovasti – sekä pilkuista että sinisestä. Ja kiitos, että kerroit tason oikeasti useimmiten olevan vaatekasan valtaama. Ei tarvitse ajatella, että tuo jälkeen-kuva on se teidän todellisuus ja ainoastaan meillä pyykit jäävät lojumaan ja odottamaan ”jotain”.

Juu todellakin 🙂 Arki on arkea!

Mietityttää tuo kun sanot että pesette pyykkiä sitä mukaa kun sitä tulee.. Miten pyykin lajittelu siis onnistuu? Ette varmaan kaikkea pese sekaisin? 🙂 Ihana kyllä tuo kaapiston väri! Alkoi houkuttamaan tuollainen omaan keittiöön itseasiassa!

Pyykit lajitellaan, kun laitetaan koneeseen. Eli pyykkikopasta lattialle pinoihin ja siitä koneeseen eka satsi, muut kaappiin takaisin ”väreittäin”, päällekkäin. Siitä sitten uutta matoa koukkuun, kun eka satsi on mennyt kuivariin. Tällä systeemillä mä olen tehnyt ihan aina, olipa pyykkikaapin koko ollut mikä.
Mä jotenkin rakastuin siniseen täysiin viime vuonna, vaikka tyyliin 20-vuotiaasta asti olen inhonnut sinistä sisustuksessa. Ehkä joku sisustuslehti aivopesi minut tähän valintaan.

Onko tuo teidän asunnon ainoa kylpyhuone/suihku? Kuljetaanko sinne tuosta teidän sängyn vierestä?

Kyllä vain 🙂

Eli roudaatte märät pyykit koneesta toiseen huoneeseen kuivuriin, josta taas takaisin tuohon pieneen tilaan (josta ei saa edes kunnollista kuvaa) koneen päälle tasolle lajiteltavaksi? Kätevää.

Juuri näin me teemme 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X