kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 28.08.2022

Miksi Tampere on niin ihana?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Olen asunut Tampereella nyt 5,5 vuotta ja rakastun Tampereeseen joka päivä vaan enemmän. Mä ajattelen, ettei sitä, minne elämä kuljettaa, voi nyt ennustaa, mutta tällä tiedolla en tietäisi Suomesta muuta paikkaa, jossa haluaisin asua. 

Jos harkitsen Tampereelle muuttoa, tässä argumentteja, jotka kannattaa painaan mieleen. 

  • Tampereella ja Tampereelle on kaikki tervetulleita. Mä olin aivan äimänä, kun muutin tänne, koska Tampereella ei ole juuri minkäänlaisia klikkejä tai sisäpiirejä. Monenlaiset ihmiset hyväksytään samaan tilaan ja porukkaan, eikä ihmisiä niin leimata ulkonäön ja ammatin mukaan kuten jossakin muualla. 
  • Asuntojen hinnat on varsinkin pk-seutuun verrattuna maltilliset. Ei halvat, mutta keskustassa voi asua omistusasunnossa muutkin kuin miljonäärit.
  • Tamperelaiset suhtautuvat asioihin ihanan intohimoisesti, vaan ei tuomiten. Esimerkiksi jääkiekkojoukkueiden tai siipiravintoloiden paremmuudesta voi käydä tuntitolkulla keskustelua ilman, että paikalta päädytään silti vihamiehinä. Tampereella tehdään positiivisessa mielessä pienistä asioista isoa, ja se taito tekee elämästä kivaa.
  • Tampere on yhtä aikaa lämmin kylä ja virkeä kaupunki. Ihmiset moikkaavat ja tuntevat toisensa, mutta silti meininki ei ole jämähtänyttä. Löytyy tapahtumia ja pöhinää monenikäisille. 
  • Ratikka. 
  • Kaunis luonto, vesi lähellä, kauniita taloja. Vaikka onhan Tampereella paljon myös karmeaa betonia ja 80-luvun arkkitehtuuriakin, on kaupunki minusta monella tapaa kaunis. Vanhat tehdasrakennukset, Finlayson, koski, järvet, Pyynikin metsät ja vanhat talot sykähdyttää. Tampereella historia on erityisellä tavalla läsnä. Kun lukee Tampereesta kertovia historiateoksia, voi edelleen nähdä monetkin kirjojen tapahtumapaikat samalla sijalla, jossa ne ovat olleet sata vuotta sitten. 
  • Torikulttuuri. Tampereella on paljon sellaisia perinteitä, jotka voi hyvin kuvitella olleen hyvin samanlaisia jo 50 vuotta sitten. Yksi niistä on toriaamukaffet.
  • Toinen on saunat. Kaupinoja, Rajaportti, Kuuma, Tahmelan Huvila ja muut vetää kaikenikäistä porukkaa löyly toisensa jälkeen. 
  • Vaikka Tampereella ei ole samanlaisia isoja kaupunginosia kuin Helsingissä, on Tampereella monia tosi mielenkiintoisia – ja toisistaan eroavia – kaupunginosia, joissa jokaisessa on aivan erilainen tunnelmansa ja vahvuutensa. Mä esimerkiksi pidän Pyynikin lisäksi tosi paljon Kalevasta, jonka henki on täysin eri.
  • Kivat naapurisuhteet. Mä olen superiloinen meidän taloyhtiössä ja naapureista (kuva eilisiltä talon 101-vuotisjuhlilta), mutta tiedän, että kaupunki on täynnä samantyyppisiä naapurustoja. Yhteisöllisyys on yksi Tampereen hienoimpia juttuja.

 

Kehu omaa kotipaikkakuntaasi, mainosta häpeilemättä!

 

-Karoliina-

Kommentit (8)

En suosittele Tamperetta. Huumeet pyörii katukuvassa, pummeja riittää, häiriö käyttäytymisestä puhumattakaan. Lapsille parempia paikkoja Suomessa on/ongelmat pienempiä. Kalliit vuokra asunnot. Halvin alue taitaa olla Annala. No siellä on lapsia ja yksinhuoltajia, pummeja, narkkareita, juoppoja. Lisäksi rattijuopot käyvät useasti paikallisessa pubissa. Hyvät naapurit sitten kun asunnon vuokrat 1000€/kk. Halvimmat asunnot= hankalat naapurit.

Hei
Lähtökohtaisesti: tarvitseeko 2-vuotias harrastusta? Ei. Hieman myöhemmässä iässä on jo enemmän kapasiteettia..

Kannattaa miettiä lapsen kannalta. Päiväkotipäivä on lapsellesi täysi työpäivä. Ilta olisi varmasti hyvä rauhoittaa kotonaolemiseen, leikkiin ym palautumiseen. Ja tämä varmasti maksaa itsensä takaisin..
t. Varhaiskasvatuksen ammattilainen

ORIVESI
-Juna yhteys tampereelle maksaa 2.7e ja kestää vain reilu 20min.
-Halpa asua! Saa ison omakotitalon ja tontin Tampereen keskusta yksiön hinnalla
-lyhyet välimatkat
-Luonto, uimarannat, luontopolut
-Palvelut ok tasolla
-Aina kun poikkee Tampereella niin se tunne kun sieltä tulee kotiin maalle❤
-käyt lenkillä niin jos hyvä tuuri käy et nää yhtäkään ihmistä😉

Asuin vuosia sitten itse n 1 v 6 kk Tampereella löydettyäni elämäni miehen-syntyperäisen tamperelaisen,jonka perässä sinne muutin.
Itse en Helsingistä sinne muuttaneena sopeutunut lainkaan työläistaustaiseen ja minun mielestäni niin hitaasti lämpiäviin ihmisiin.
Muutimme yhdessä mieheni kanssa takaisin Helsinkiin ja olemme edelleen yhdessä tästäkin takaisin muutosta huolimatta. Muistan työkaverin silloin lohduttaneen minua muuton hetkellä että sopeutumiseeni olisi tarvittu 10 vuotta. Itse en jäänyt tätä aikaa odottelemaan varsinkin kun olen sosiaalinen ihminen. Mukava kuulla että tämä minun kokemukseni oli sitten varmaan juuri se ainoa poikkeus. Muutoin täysin allekirjoitan ihanat paikat Tampereella: Pyynikin harju ja ranta sekä jo silloin upea Finlaysonin tehdasalue kaikkine rientoineen. Nykyään moderni Tampereen ohitustie on vain mielestäni ikävästä vienyt jotain vanhasta rantamaisemasta ja tunnelmasta liian tiuhaan rakennettuine taloineen. Ratikkakyytiä en valitettavasti ole kokeillut Tampereella vain ne ennen niin kuuluista Nysset. Ihanaa syksyä sinulle!

Tampere ollut aikoinaan viihtyisämpi. Ja samoin busseissa ollut mukavampi tunnelma. Tuntuu että minkäänlaisia käytöstapoja ei ole useilla ratikan käyttäjillä eikä myöskään bussimatkustajilla. Pummilla yritetään mennä väen väkisin/ja melskaavat muksut ym.häiriköi minkä ehtii.
En tiedä olenko jo juuttunut tänne Tampereelle ja osaisinko enää muualla asuakaan. Bussikortit liian kalliit mutta onneksi on leipäjonot. Se on suuri kiitoksen aihe❤️

Kävimme kesällä Tampereella ja ihmettelimme päihtyneiden suurta määrää keskellä arkipäivää kaduilla ja julkisissa tiloissa. Ehkä tästä johtuen koko kaupungista jäi seurueellemme jotenkin hähmäinen mielikuva.

Tämän kesän ihastus taas löytyi – vasten ennakkoluuloja – länsirannikolta Porista.

Itse olen törmännyt samaan ilmiöön ja se tuntui tosi ikävältä. Olen aina rakastanut Tamperetta ja viettänyt siellä muutamia viikkoja lapsuuden kesistä. Nuo viikot edustivat aina onnea ja autuutta ilman minkäänlaisia huolia. Muutin näiden kokemusten perusteella myös Tampereelle opiskelemaan ja huomasin, että arki on arkea myös siellä. Edelleen silti tykkäsin kovasti kaupungista. Mutta nyt viimeisinä vuosina Tampereella käydessäni ihastus on alkanut haihtua, koska ajoittain tuntuu jopa pelottavalta liikkua kaduilla. Toki tämä sama ongelma on myös muualla, mutta asia harmittaa erityisesti Tampereen kohdalla.

Saman huomasimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten kun olimme lomalla Tampereella.Hurjassa kunnossa olevaa porukkaa keskellä päivää ja keskellä kaupunkia.Surullista.Siis surullista on se,että niin monen ihmisen elämä on sellaisessa jamassa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X