kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.09.2022

Esikoisen huoneen äänieristeremontti

Teksti
Karoliina Pentikäinen
50 kommenttia

Huhhei. Nyt seuraa meidän kodin viimekeväisen rempan odotetuin osio, eli esikoisen huoneen esittely. Tästä on tullut valtavasti kyselyitä jo instagramissa, mutta täytyy sanoa, että tämän postauksen kirjoittaminen on antanut odottaa itseään. Syy: Rempassa tehtiin niin paljon kaikenlaista, että tarpeeksi tarkkaan kirjoitusvireeseen pääseminen vaati hetken. 

Tässä vielä ennen varsinaista esittelyä pari virkettä, jotka on tuttuja keittiönkin esittelystä: 

Olen tehnyt esikoisen makuuhuoneen osalta yhteistyötä IG:n puolella Keittiömaailman ja parin muun yrityksen kanssa, mutta en blogin osalta. Koska huone esitellään nyt kuitenkin myös täällä, koen tarpeelliseksi kertoa asiasta. IG-yhteistyöosaset on merkitty tässä postauksessa kahdella tähdellä ** 

 

Huone: Esikoisen makuuhuone

Pinta-ala: n. 7 neliötä. 

Sijainti: Yläkerta

 

Remontti:

 • Huone purettiin käytännössä kokonaan auki. Paikalleen jätettiin kantavat tolpat ja takaseinä, sekä toinen sivuseinistä. 
 • Seinää, joka on pikkusiskojen huonetta vasten, siirrettiin puoli metriä pikkusiskojen huoneen puolelle, jotta esikoisen huoneeseen saatiin tarvittavat toiminnot mahtumaan. Siirto-osion kohdalta myös lattia jouduttiin rakentamaan uusiksi. 
 • Uusien seinien seinärakenteet rakennettiin ääntäeristäviksi niin, että siihen laitettiin tuplakipsilevy molemmin puolin seinään ja näiden väliin vielä kivivillaa.
 • Huoneen kattoa madallettiin reilut kymmenen senttiä, jotta huoneen kattoon, listan alle, saatiin viritettyä led-nauha. Tämän valon tarkoitus oli tuoda ikkunattomaan huoneeseen “luonnonvaloa”. Ledissä on 148 sävyä ja niiden sisällä voi sitten vielä vaihtaa kirkkautta ja valon lämpötilaa. Tyhjä tila, joka uuden ja vanhan katon väliin jäi, äänieristettiin myös kivivillalla ja kipsilevyllä. 
 • Ilmanvaihtokanavat tarkistettiin (koska tiivistyksessä täytyy pitää huoli siitä, ettei huoneesta tule liian tiivis) ja ilmanvaihtoritilä uusittiin. 
 • Kaikki seinät maalattiin valkoiseksi, ja jos muistan oikein, lattia myös hiottiin ja maalattiin, jotta sulautuisi paremmin uuden lattiaosan kanssa.
 • Huoneen oviaukon paikkaa vaihdettiin keskeltä huonetta sivulle, jotta huoneen toiminnot mahtuisi oikeille paikoille, eikä ovesta sisään tullessa törmättäisi sänkyyn. 
 • Oveksi valittiin Liunen äänieristeliukuovi**, joka tehtiin F:n huoneeseen mittatilauksella. Ovikoteloon laitettiin myös äänieristeet, jotta kun ovi on kiinni, ei ympärillä oleva seinä silti päästä ääntä läpi. 
 • Huoneeseen asennettiin lisää pistorasioita, oikeisiin kohtiin.
 • Huoneeseen rakennettiin Keittiömaailman rakenteista ja sisusteista monitoimikaappi, jonka toinen puoli pitää sisällään vaatesäilytyksen, ja toisella puolella on kirjoituspöytä, sekä vetolaatikoita ja hyllyjä. Vaatekaappiosio on sellainen, että sitä voi muokata tarpeen mukaan lisäämällä tankoja tai vähentämällä hyllyjä jne. 

Sisustusmuutokset:

 • Parvisänky lähti mun ystävän tyttärelle, ja tilalle koottiin Ikean Flekke-säilytyslaatikkosänky, jonka voi vetää tuplasängyksi yökavereiden tullessa kylään. 
 • Valkoiset String Pocket-hyllyt siirrettiin vanhasta keittiöstä tähän huoneeseen. 
 • Yöpöydäksi valittiin Umage-merkin Teaser White-seinähylly, samoin valaisin (jota lapsi itse kutsuu kuolleeksi joutseneksi), on Umagelta. Lampunvarjostin on nimeltään Eos, ja pienillä tytöillä on huoneessaan sama valaisin, mutta beigenä.  
 • Matto tilattiin Vekestä, ja se VM Carpetin matto Hattara, sävy Roosa. 
 • Lukulamppu on (luultavasti) Elloksesta, en muista enää mistä. 
 • Säilytysjakkara on Hanna Lanton Piilo-jakkara**. 
 • Valopeilin tilasin K-raudasta. 

 

Usein kysyttyä:

“Eikö huone ole kamalan pieni?” Eihän huone tosiaan iso ole. Ei mikään huone ole kodissa, joka on 80 neliötä, ja jonne on mahdutettu kolme makkaria ja viisi ihmistä. Näillä kuitenkin mennään, ja kuten olen sanonut, meidän perheelle – ihan kaikkien perheenjäsenten mielestä – koti on sopiva. Totta kai jos voittaisin miljoonia lotossa, asuisin isommassa kodissa, mutta näillä korteilla ei tee mieli vaihtaa asuinpaikkaa lisäneliöiden toivossa.

“Eikö esikoisen olisi ollut parempi saada huoneekseen aikuisten makuuhuone/siskojen huone?” Jokainen huonejärjestys käytiin läpi yhdessä sisustusarkkitehdin kanssa ja tämä oli meille paras ratkaisu. 

“Toimiiko äänieristys?” Toimii!! Seinä isosiskon ja pikkusiskojen huoneen välillä oli ennen käytännössä niin ohut, että seinän läpi kuului KAIKKI äänet toiseen huoneeseen. Se aiheutti ongelmia erityisesti siksi, että isolla ja pienillä on jo vähän eri uni- ja valverytmi. Tällöin pienet herättivät usein isosiskoa ennen aikojaan aamulla, ja toisaalta isosiskolla ei voinut olla videopuhelu kesken tai kaveri kylässä, kun pienet menivät nukkumaan, koska äänet huoneesta kuuluivat niin voimakkaasti pienten huoneeseen. Totta kai äänieritys ei ole sataprosenttinen, mutta se estää kuitenkin suurimman osan äänistä. Tavallinen puheääni ei kuulu suuntaan, eikä toiseen, ja isot äänet eristys vaimentaa pehmeäksi “mössöksi”. Äänieristyksellä saavutettiin siis se, mitä sillä lähdettiinkin hakemaan. Nyt jokainen saa valvoa ja nukkua juuri silloin kun haluaa, eikä muiden äänet häiritse tätä. 

 

Vielä tulossa olevat muutokset:

Ei muutoksia.

 

Sitten vielä huonehöpinää: 

Kun huone purettiin ja rakennettiin uudelleen, välillä mietitytti, kannattiko vajaan puolen metrin seinän siirto todellakin. Homma ei nimittäin ollut halpaa, eikä nopeaa. Jännä homma, mutta se todellakin kannatti. Vaikka huone on edelleen pikkiriikkinen, on siinä nyt kaikille sinne suunnitelluille osille ja toimille sopiva tila. 

 

-Karoliina-

Kommentit (50)

Kaunis huone ja hyvin käytetty neliöt hyödyksi. 🙂

Mistä tuo yöpöydän yläpuolella oleva peili on hankittu?

Onpa ihana huone ja onnistunut remppa 😍

Täytyy kyllä ihmetellä kans näitä valittajia. On kyllä vielä petrattavaa monilla kommunikointitaidoissa. Toivottavasti olette livenä mukavampia ihmisiä.

Kuinka leveä ja pitkä huone on? Meille on tulossa 3,3×2,1 m kokoinen lastenhuone, ja siksi mietin, toimisiko tällainen suunnitelma myös meillä. Hienolta näyttää joka tapauksessa!

Vau miten hieno nuoren tytön huone!
Todella paljon ja ihanasti panostettu mukavuuteen sekä käytännöllisyyteen. Kaunis ja kaikki oleellinen mitä tarvii. 🙂
Tästä postauksessa sai superhyviä vinkkejä.

Kiitos <3 Ilo kuulla!

Onpa ihana! Meillä samanlainen remppa menossa kun pojalle tehdään vaatehuoneesta oma huone. Lastenhuoneen ja vaatehuoneen seinää siirrettiin puolisen metriä ja se tekee jo paljon kun neliöitä ei ole paljon. Pohdittiin myös että oltais puhkaista ikkuna aukko, mutta ei haluttu pientä saunanikkumaa tms. Ja poika itse halusi ledinauhaa kattoon.

Meillä oli tässä ennen ikkunat pienten huoneeseen, joten valo tuli sitä kautta huoneeseen. Äänieristeikkunat oli kuitenkin niin kallis sijoitus, että päätettiin korvata valo ledille 🙂 Tämä led on kaikkien lasten suosikki, kun sen saa sykkimään wifin kautta mm musiikin tahtiin.

Voisin haluta meillekin tälläisen simppelin, soman ja näppärän huoneen! Pienemmät huoneet kunniaan!

Hieno työ. 😍👍

Kiitos paljon <3

Ihana!! Hyvillä ratkaisuilla saatu tila tuntumaan isommalta!!

Ja marisijoille tiedoksi, ettei isommat lapset halua asua keskellä kuvioita ja kaaosta. Oma leima huoneeseen tulee omista jutuista kuten kavereiden kuvista ja omista tavaroista

Puhtaat raamit auttaa myös siinä, että nuorilla mieltymykset värien suhteen vaihtuu nopeasti. Nyt on halpa ja helppo vaihtaa huoneen ilmettä vaihtamalla vain koristetyynyjä ja vaikka taulua.

Äh, kylläpäs tuli paha mieli näistä marisijoista täällä kommenttiboksissa. :/

Ihana huone ja super hyvin käytetyt neliöt! Mulla oli lapsena aikanaan 9 neliön huone (miinus kiinteät kaapit) ja rakastin sitä. Olin sitä mieltä, etten aikuisena tarvitse kun pienen keittiön ja vessan lisäksi. Noh, tykkään edelleen asua pienissä neliöissä, vaikka on siunaantunut kaksi ja nelijalkaisia seuraksi.

Tuo Ikean Flekke sänky on ostoslistalla ja kuulisin siitä käyttökokemuksia mielelläni! ❤ Onko tukevan oloinen? Toiveena olisi saada sellainen sänky lapselle, jonka voisi vaikka napata mukaan opiskelijaboksiin aikanaan!

Mä ihmettelin, miksi sissari ehdotti tätä sänkyä (vaikka Ikeassa vastaavia halvempiakin), mutta tämä on ollut kyllä mainio. Makoilen siellä itsekin joka ilta esikoisen vieressä iltahöpinöillä. Säilytyslaatikot on kivan isot ja pääty kaunis.

Miten onnistunut muutos ja kaunis huone listoja ja pistorasioita myöten. Kyllä kelpaa asua. Teidän säilytysratkaisut on aina inspiroivia. Kivaa syksyä!

Kiitos 🙂 Olen kyllä säilytysratkaisuintoilija 😀

Luoja mitä kommentteja ihmisiltä. En kestä. Hieno huone ja hyvin toteutettu muutos pieneen huoneeseen. Uskon että asukas on tyytyväinen 😊

Onpa ikäviä kommentteja näin myönteisestä postauksesta. Lapsi sai unelmiensa huoneen, mutta lukijat keksivät siitä vain ikävää sanottavaa.
Nykyaikaisessa koneellisesti ilmastoidussa asunnossa ikkunaa ei tarvitse avata ilmanvaihtoa varten. Itse asiassa ikkunan avaaminen vain tuhlaa sähköä.
Huone on napakka, mutta oma rauhallinen soppi, johon vetäytyä esim. tekemään läksyjä koulun jälleen. Ja nukkumaan iltaisin, oman aikataulun mukaan, kun on isolla ikäerolla sisaruksia.

Jep – olet oikeassa! Haluttiin näin pienissäkin nelöissä tukea sitä, että jokainen lapsi saa elää omalle ikätasolle sopivassa rytmissä. Tosin meillä ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Mutta kerron tuosta ilmanvaihdosta tuonne alkuperäiseen kysymykseen lisää.

Eiköhän asunnossa ole painovoimainen ilmanvaihto, kyse kun on vanhasta puutalosta. Kiinnostaisi kyllä tietää, miten sen laita on ja mistä huoneeseen tulee korvausilmaa, huoneessa oleva lmanvaihtoritilä kun lienee poistoilmaa varten.

Huone näyttää minustakin oikein somalta ja toivon mukaan ilmanvaihtokin on kunnossa, se kun on hyvinvoinnin kannalta välttämätöntä! : )

Kiitos <3 Vastaan tuonne alkuperäiseen kysymykseen ilmanvaihdosta!

Kirjoitit ennen remonttia yläkerran naapurista kuuluvista äänistä. Auttoiko äänieristysremontti myös tähän ongelmaan?

On vaimentanut hyvin niitäkin ääniä, koska katossa tosiaan samantyylinen rakenne kuin seinissäkin nykyisin.

Huh, kylläpäs on varsin kliininen ja tylsä huone. Huomaa ettei ole lasta tässä kuunneltu yhtään. Jos lapsen on pakko asua noin pienessä komerossa niin voisi siitä edes tehdä viihtyisän ja lämpimän.

Liikuttava olettamus. Itse asiassa häntä kuunneltiin tässä niin paljon, että me oltiin sissarin kanssa monta kertaa helisemässä, kun ei ollut sanavaltaa juuri mihinkään. Mutta sehän olikin pääasiassa, että huoneen asukas itse viihtyy <3

Kuten huomaat, on meidän muu koti täynnä esimerkiksi kuvioitapetteja. Syy = ne on aikuisten valitsemat. Jos olisin tehnyt tämän itselleni sopivaksi, olisi niitä täälläkin. Mutta haluttiin kuunnella lasta itseään-

Koska lapsi ei voi tykätä tästä sisustuksesta?😅 lapsi kuitenkin sen ikäinen, että eiköhän ole jo omaa makua ja sisustussilmää. Ei kaikki halua räiskyviä värejä tai edes sitä ainaista tylsää beigeä.

Hah 😀 Näinpä!

En seuraa tätä tiliä säännöllisesti enkä yleensä ikinä kommentoi mihinkään mutta nyt sattui silmään ja alkoi ärsyttämään. Ihmettelen aina, että miksi ylipäätään kommentoida, jos ei ole mitään hyvää sanottavaa? Miltähän sinusta tuntuisi tällainen kommentti, jos olisit juuri uudistanut lapsesi huoneen? Mieti sitä ensi kerralla. Ei voi ymmärtää tällaista. Aikuiset ihmiset.

Niin tai sitten makuja on monenlaisia. Tämä huone olisi ollut oma unelmani varhaisteininä, jolloin makuni oli huomattavasti kliinisempi kuin nykyään.

Kyllä juuri näin 🙂

Tottakai tällaisessa esittelypostauksessa huone on siivottu pelkistetyksi, jotta sisustuksen ”suuret linjat” tulevat esille. Eiköhän huone ole ihan asukkaansa näköinen blogipostausten ulkopuolella 😊 Minusta pienestä huoneesta on tehty oikein toimivan ja viihtyisän näköinen.

Kiitos kivasta palautteesta. Ja joo – valitettavasti huone ei ole aina samassa kunnossa!

Koti on 80 neliöinen ja hienosti on neliöt käytetty ja minusta esikoisen huone on oiva ratkaisu jolla mennä eteenpäin. En jokseenkaan ymmärrä miksi makuutilat pitäisi olla valtavat minä en ainakaan makuuhuoneessa elämääni elä, vaikka nukkumassa siellä käynkin. Sievä huone, joka on ihanan vaalea
ja lämmin olematta kliininen ja vitivalkoinen kuitenkaan.

Tänne päin huone taas näytti todella viihtyisältä teinin/esiteinin huoneelta. Ja eihän pientä huonetta voi ahtaasti sisustaa tavaralla. Kiva idea tuo että koulupöytä on kaapin sisällä. ☺️

Pöytä on ollut kyllä todella toimiva noin. Ja huone on illalla ihanan rauhallinen, kun kaiken irtotavaran saa kaappien taakse – tukee unta!

Kirjoitit aikaisemmin, että seinää siirrettiin vain 20 cm? Kumpi se nyt sitten oli, 20 cm vai puoli metriä?

Onnistuuko sängyn levitys kun yöpöytä, pistorasiat ym tulee eteen?

Nyt en suoraan sanottuna enää muista. Mun mielestä 50cm, mutta takuuseen en mene.

Pistorasian eteen kyllä, ja yöpöydänkin, mutta se menee kyllä patjan kanssa liian tiukille. Pöytää ollaan nostamassa.

Hienoa tarkkanäköisyyttä <3

Kaunis sisustus.
Miten saat huoneen tuuletettua aamuisin ja ennen nukkumaanmenoa? Onko vieressä ikkunallinen huone?

Me ei tuuleteta huonetta sen enempää kuin muitakaan tiloja. Eli eipä usein. Toki huoneesta on suora ovi eteisen kautta ulko-ovelle, eli jos tuuletusta tarvitsee, siitä sitten!

Molemmin puolin on ikkunalliset huoneet.

En löydä enää sitä ilmanvaihtokommenttia. Onkohan poistettu? Mutta siis – Poistoilmaventtiili, joka näkyy kuvissa, vastaa yli 100mm normaalia ilmanvaihtoventtiiliä. Huonehan on ennen ollut kylppäri, joten sieltä on ollut pakko vaihtua tehokkaasti ilma. Korvausilma tulee muista huoneista oviaukosta (pidetään pääosin auki juuri tästä syystä) ja osin oven alta (vaikka kyseessä on äänieristeovi, oven alaosa ei ole umpinainen, vaan siinä on sellaiset ”karvat”. Painovoimainen ilmanvaihto on testattu remontin yhteydessä ja jälkeen poistoritilältä, ja se on selvästi nähtävillä. Itse asiassa huoneen ilma yön jälkeen on jopa parempi kuin pienten huoneessa, jos siellä nukkuu lasten lisäksi yksikin aikuinen.

Kiitos vastauksesta, hyvin tuntuu olevan homma hanskassa! : )

Pari vuotta sitten samaan huoneeseen hankittiin tuon mittatilausparven lisäksi muutenkin uuden huonekalut nojatuolista työtasoon ja sisustusesineisiin.
Olisi kiva kuulla, miksei noita hyödynnetty enää uudessa huoneessa ja mistä nuo löysivät kodissa uuden paikan.

Sisustustavarat vaihtaa meillä paikkaa jatkuvasti. Ne jemmataan varastoon ja vaihdellaan sieltä kauden mukaan.

Nojatuoli meni ystävälle lainaan ja työtaso naapurien mökille. Meillä on perhe- ja ystäväpiirissä tapana kierrättää huonekaluja, ja sitten kun joku muuttaa isompaan kotiin/elämäntilanne muuttuu/huonejärjestys muuttuu, voi hakea omansa taas takaisin 🙂

Hei taas.
Minusta perheen asumiskuvioiden parhaat asiantuntijat on ne, jotka siellä asuvat.

On mielestäni todella järkevää asua talossa jonkin aikaa ennen kuin remontoi sitä.

Meidän viisihenkinen perhe asui aluksi Helsingissä 71,5 neliöisessä kaupunkikodissa ja sitä jaksettiin päivitellä, miten me sinne mahdutaan. Hyvin mahduttiin, koska lapset olivat pieniä.

Lasten kasvaessa ja tilantarpeen lisääntyessä mietimme, mitä tehdä.

Lopulta päätimme muuttaa pois Helsingistä ja rakentaa talon, jota mun mies tekikin yhden vuoden ajan lähes kaiken valveillaoloajan, jota hän ei omassa työssään ollut.

Seuraavaksi ihmeteltiin, että miksi meillä on niin iso talo, vaikka perhettä on tämän verran.

Meidän kodissa on makuuhuone jokaiselle lapselle ja meille vanhemmille luonnollisesti yhteinen. Sen lisäksi on tavanomaiset olohuone, keittiö, etätyöläisen työhuone, kodari, kylpyhuoneet, vessat ja sauna.

Tänä päivänä meidän esikoinen on asunut muualla jo yli pari vuotta ja keskimmäinenkin on armeijan jälkeen jalka ovenraossa lähdössä omaan asuntoon.

Jos kaikki menee hyvin kuopus on ensi vuonna ylioppilas ja aikoo muuttaa isonsiskon perässä Tampereelle.

Ja me, mieheni ja minä, ihmettelemme tyhjenevää pesää ja vapautuvia tiloja.

Olen saamassa vihdoin oman työ- ja askarteluhuoneen, kun esikoisen huoneeseen tulee myös mun työpiste.

Minusta asumisen tärkeimmät kriteerit päättää perhe itse. Meillä on tällä hetkellä noin 160 neliöinen omakotitalo isossa kaupungissa. Minulla on vartin työmatka ja puolison työmatka (mies tekee töitä sekä kotoa että toimistolla) on viisi minuuttia polkupyörällä.

Minun pitkäaikainen haave oli piha, puutarha ja kasvimaa. Ne ovat täyttyneet tässä kodissa.

Silti uskon, että jossakin vaiheessa me luovutaan meidän tämänhetkisestä kodista ja muutetaan pienempään, mutta samalla mahdollistuu mökkiunelma.

Minusta ei ole työssäkäyvänä naisena ja äitinä huolehtimaan perheen ja kodin lisäksi vielä mökistä ja se on ollut vapauttavaa tiedostaa ja hyväksyä.

Mun lukion bilsanopen lempilause oli Leben und leben Lasse ja sen merkityksen olen aikuisena todella tajunnut.

Suomalaisena sanon saman suunnilleen näin: annetaan kaikkien kukkien kukkia.

Ihania syyspäiviä kauniiseen kotiinne ja sinne Tampereelle muutenkin.

Terkuin Satu

Voi kun aina voisi asua ensin, ja sitten vasta rempata. Se kyllä todellakin on hyvä ratkaisu. Ihanaa syksyä <3

BGA.fi-kaupasta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X