kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.10.2022

Perjantain asu: Paskat sukkahousut ja klassikkokenkien päivitetty versio

Teksti
Karoliina Pentikäinen
29 kommenttia

Asu: mekko, sukkikset, maiharit ja laukku

Merkki: Paitamekko  – Woods, Papu (saatu) // sukkikset, Lindex // maiharit, Dr.Martens // laukku, Marimekko

Hankintapaikka: mekon olen saanut pr-lahjana Papulta // sukkikset olen ostanut Ratinan Lindexistä, maiharit hankin juuri Inch Storesta ja laukun ostin syksyllä Hämeenkadun Marimekosta

Käyttöönottotoimenpiteet: Kengät suihkutin nahkasuojalla ja ostin niihin muotopohjalliset.

Käyttökohde: Kaikkien asun osien kohdalla vastaus on yhteinen – arkeen. Mekko on sellainen jokapaikanhöylä, joka toimii niin sukkisten kuin farkkujenkin kanssa, vyöllä ja ilman vyötä. Mekon leikkaus on kivan yksinkertainen ja väri yksi lemppareistani. // Etsin kauan uusia, mustia syys(talvi)kenkiä ja tilasinkin muutamat huomaten, että halusin palauttaa ne. Sitten keksin, että vanhat kunnon Martensit ei petä. Eikä ne petäkään. Nämä käy miltei kaikkiin asuihin. // Mä olen huomannut, että naisella pitää olla ”kollarihousukäsilaukku”. Edellinen saman tarkoituksen Marimekko-veska on jo ihan rispaantunut, joten tämä tuli tarpeeseen. Näemmä kollarihousuveska toimii myös arkimekon kanssa.

Hankinnan kannattavuus: Jos mä ostan mekkoja, on ne usein romanttisempi kuin kuvien Papu. Olen siis tosi tyytyväinen, että omistan nyt yhden tällaisen ”virallisen” paitismekon, joka toimii tosi hyvin työpukeutumisessa ja silloin, kun haluan, että asu on jollakin tapaa asiallinen (eikä tyttömäinen).// Edelliset mustat maiharini ovat liki 10 vuotta vanhat, ja edelleen käyttökelpoiset, joten povaan näistä paksupohjaisista jatkajista samanmoista luottotuotetta pitkäksi ajaksi. // Sukkikset on paska ostos. Ihan aina, mutta kun ei mekkojen rakastaja ilman niitä pärjää Suomen säissä. Kyselen aina sukkisvinkkejä, mutta yhdetkään niistä ei ole mulle toiminut. Tässä markkinarako arvon sukkahousutehtailijat! Joskus mietin, toimisiko jotkut hiihtarit. Mutta sellaisia ei kai enää myydä? // Laukku on ihan perushyvä veska. Eihän tuo tajuntaa räjäytä, mutta on toimiva, sopivan kokoinen, kohtalaisen hintainen, musta ja kaiken lisäksi löytää päälleni päivä toisensa jälkeen. Näyttääpä noissa kuvissa laukun pohjassa olevan multaa tai hiekkaa, eli todistusaineistoa siitä, että tätä roudataan mukana ihan kaikkialle.

 

-Karoliina-

Kommentit (29)

Aika erikoinen mekko. Tulee vähän sellainen army-look mieleen. No juu. Sukkahousuille on aina käyttöä, vaikkei olekaan se kestävin vaatekappale. Mutta mitäpä sitä nyt esim. hameen kanssa muutakaan osaisi jalkaan vetää. Monet merkit on tullut kokeiltua, mutta mitään suosikkia ei ole löytynyt. Tärkeintä ainakin itselleni on sukkahousujen suhteen se, että niissä on pitkä sääriosa ja korkea vyötärö. Ja tietysti kestävyys ja istuvuus.

Voguen sukkahousut se eniten käyttämäni merkki, eri variaatioissaan. Ehkä johtuu siitä,
että on hyvin saatavilla. Halpisliikkeidenkin sukkahousuja löytyy laatikoista yllin kyllin, useimmat kuviollisia tai harvinaisempia värejä. Mutta jos ei sulla toimi edes em. sukkahousumerkit Wolford, Kunert ja Falke (tuttuja ovat kaikki), niin vastikään on markkinoille tullut uusi sukkahousu Luvby. Ihan kotimainen merkki. Tästä linkistä löytyy juttu ko. sukkahousuista:

https://www.tamperelainen.fi/paikallise/4768573#kommentit

Toivottavasti tuo linkki toimii. Itsekään en ole vielä ehtinyt kokeilemaan ko. merkin sukkahousuja, kun itselläni on avaamattomia sukkahousupaketteja varmaan parikymmentä.

Onko Falken sukkikset jo kokeiltu? Ja mulla myös ainakin yhtä kokoa isommat käytössä aina, silloin ei valu eikä purista.

En kyllä ole tainnut, kiitos vinkistä!

Itse olen vaihtanut sukkikset suosiolla legginsseihin. Ei tipu, muokkaa kivasti ja paksuuksia ja matta/kiiltävä vaihtoehtoja löytyy. Luonnollisesti tarvii sukat ja rajaa kenkävalikoimaa, mutta itsellä harvoin on käytössä esim. töissä avokengät tms. niin ei haittaa.

En tiedä mikä sinulle ei toimi sukkiksissa, onko ongelma valuminen vai puristaminen vai mikä. Mutta itselläni jälkimmäinen, ja se ongelma ratkesi kun ostin snagtightsin sukkahousuja 🙂 (sulle ei ole tällä vinkillä väliä, mutta mahdollisesti muille jotka etsivät vinkkejä kommenteista: kokoja myös löytyy välillä 32-66)

Okei, jo toinen ääni täältä niille..

Mun vihasuhde sukkahousuihin muuttui ainakin vahvan tykkäämisen puolelle, kun hankin ensimmäiset ohuet merinovillasukkahousut. Ne ovat suht ohuet, lämpimät, hengittävät ja kestävät. Sittemmin en ole muita käyttänyt, kesäaikaisesta sukkisten käytöstä olen käytännössä luopunut kokonaan.

Merino on kyllä parasta <3

Snagtightsin jälkeen en enää aio muita sukkiksia ostaa. Hintalaatusuhde ja mitoitus on todella hyvä.
Edellinen luottomerkki oli Calvin Klein.

Snagtightsilta oon nähny mainoksia, siellä aika herkullisia värejä myös jos tykkää!

Aarre Labelin sukkikset on parhaat mitä oon kokeillu. Tärkeetä on myös venyttää sukkikset märkänä. Pitääpä kokeilla tota Wilfordia. Halvoista parhaat oon löytäny Kappahlista. Mutta ei nuo Aarteenkaan mitenkään kalliit oo, koska oikeesti kestävät. Kaunis asu 🥰

Aarre on tullut sukkispaikkana kanssa esiin viime aikoina.

Heippa taas.
Aivan ihana asu. Voisin itsekin pukeutua tuohon. Papulla on ihania vaatteita ja minulle onkin vuosien varrella kertynyt monta. Perusmekot trikoosta ja collegekankaasta, joissa on edessä taskut, on mun ehdottomia suosikkeja.

Mutta sukkahousuista. Huonot sukkikset aiheuttaa tosi paljon harmia ja siksi olen satsannut niihin.

Wolfordilla ja Mary a Jalavalla on minulle sopivia. Wolfordilta valitsen yksiväriset juhlaan ja arkeen, mutta jälkimmäisellä on ihania värejä ja painokuvia.

Käytän niitä yksiväristen mekkojen kanssa ja ne piristävät asun kuin asun.

Taskut on kyllä mekoissa yks paras ”lisävaruste”!

Käytän myös tosi paljon mekkoja ja sukkiksia ja olen keksinyt tähän sukkisongelmaan salaisen tekniikan, vähän vahingossa. Nimittäin raskausaikana tykkäsin pitää sellaisia H&M:n kevyesti tukevia, saumattomia bodeja neulemekkojen alla, alusvaatteiden päällä. Ne bodyt on liukasta matskua, eikä sukkikset pysyneet ylhäällä sitäkään vähää mitä normaalisti. Kerran kesken työpäivän tuskastuin ja vaihdoin bodyn ja sukkikset niin päin, että sukkikset alle ja body niiden päälle (80-luvun aerobictyyliin) ja niin lakkasi sukkikset valumasta 🙊🙈. Tämä tapa on jäänyt päälle ja nuo bodyt toimii muutenkin kivasti mekkojen alla, kun ne vähän muotoilee ja kangas laskeutuu nätisti 😊.

Monta alusasuongelman ratkaisua siis tässä samalla tekniikalla. 🙂

Parhaat valuttomat sukkikset on Vero Modan/ Piecesiltä. Eivät oikeesti valu, eivätkä myöskään maksa paljoa!

Okei tämäkin korvan taakse.

Oletko testannut Kunertin 80 denierin sukkiksia? Suosittelen! 👍

Kiitti vinkistä!

En ole koskaan ostanut ns. laadukkaita ja kalliita sukkahousuja vaan käytän mitä milloinkin ja pyrin tekemään löytöjä alekoreista.

Mulla toimiva juttu on se, että sukkahousut on todella reilua kokoa. Olen suurinpiirtein kokoa 38-40, niin ostamani sukkahousut voivat olla jopa kokoa 44-46. Mitä sattuu sieltä alekorista löytymään.

Mulla tämä on toiminut. Housuosaa voi kääntää kaksinkerroin tai sitten vaan antaa olla ylhäällä asti.

Okei, se on kyllä ainakin vihon viimeistä jos ne sukkikset on liian pienet.

Totta! Itse ostan myös pari numeroa ”liian isot” ja aina on täydelliset. Todella hyvä löytö oli Norlynin sukkahousut. En muista mallinimeä, mutta ne joita Maija Vilkkumaa mainostaa.

Olen käyttänyt vain Wolfordeja siitä lähtien kun niitä ensi kerran kokeilin. Ne on ainoat, joissa on tarpeeksi pitkät sääret, eikä housuosa valu nilkkoihin hameen kanssa käytettäessä. Opaquet ovat läpinäkymättömät, sopivat syksyyn, vaikka olisi vähän viileämpää. Materiaali ei kutita. Värit ovat kauniita. Hinta on mitä on, mutta käyttökertaa kohti ei ollenkaan paha.

Et ole ainoa joka näitä kehunut, kiitos.

Maailman parhaat sukkahousut on Wolford 66 leg support -malli. Lasketaan tukisukkahousuiksi mutta sitä ei kyllä huomaa niistä, muusta kuin materiaalista, joka on jotenkin extrakestävää.

Kiitos vinkistä!

Kiitos vinkeistä ja linkistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X