kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.10.2022

Makuuhuoneen remontti vihdoin valmis!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Heippa hei, nyt on vihdoin meidän makuuhuoneen esittelyn aika. Mä kirjoitin helmikuussa ennen remonttia postauksen, jossa kävin läpi makkarin suunnitelmaa. Tästä postauksesta voi nähdä myös sisustusarkkitehdin moodboardin, jos haluaa verrata, miten suunnitelmat toteutuivat käytännössä. 

Tässä kuitenkin vielä ennen varsinaista huoneen esittelyä pari virkettä, jotka on tuttuja muidenkin huoneiden esittelystä: 

Olen tehnyt makuuhuoneen osalta yhteistyötä IG:n puolella Keittiömaailman, Liunen ja Suomen Lasitehtaan kanssa, , mutta en blogin osalta. Koska huone esitellään nyt kuitenkin myös täällä, koen tarpeelliseksi kertoa asiasta. IG-yhteistyöosaset on merkitty tässä postauksessa kahdella tähdellä ** 

Huone: Aikuisten makuuhuone

Pinta-ala: n. 15 neliötä

Sijainti: Alakerta 

Remontti:

  • Huone maalattiin Tikkurilan sävyllä Ajopuu, V484.
  • Huoneen perällä olevat vaatekaapit purettiin ja ne pääsivät vielä jatkamaan elämäänsä uuteen kotiin. Näiden tilalle rakennettiin Ikean PAX-vaatekaapeista, Keittiömaailman harmaasta kaappirungosta**, sekä Inarian** mittatilauskaapeista vaatehuone. (Kerron myöhemmin tekstissä, miksi tällainen sekametelisoppa.)
  • Huoneen lattiaan asennettiin Ege Reformed Transition -tekstiiliattia, sävy seed. Koottu 48×48 paloista. Laatoissa on akustoiva (27 dB) huopapohja, ja ne on valmistettu 100 % kierrätysmateriaalista. Nämä tekstiililattiat eivät ole perinteisiä 70-luvun pölyä kerääviä kokolattiamattoja, vaan päinvastoin – tässä matossa on hyvää sisäilmaa tukeva M1-luokitus. Pöly laskeutuu tämän maton päälle, ei mene rakenteisiin, ja se on siten helppo imuroida pois. 
  • Huoneessa ollut sälekaide irrotettiin, ja sen tilalle rakennettiin kiinteä äänieristävä seinä. Tässä yhteydessä huoneeseen asennettiin myös ovi. Sen teki mittatilauksella Liune*.
  • Huoneeseen asennettiin lisää valoja sekä kattoon, että vaatekaappien sisään. 
  • Huoneen ja vaatesäilytyksen väliin teetettiin raitalasiseinät ja näiden viereen samasta materiaalista liukuovet. Ovet teki ja asensi Suomen Lasitehdas**

 

Sisustusmuutokset:

 

Usein kysyttyä:

Ärsyttääkö, kun huoneen läpi kuljetaan kylpyhuoneeseen? Kyllä se ärsyttää, mutta minkäs teet. Kaikkea ei voi saada. 

 

Vielä tulossa olevat muutokset:

Ei muutoksia. Tosin sellaisen projektorin alakertaan haluaisin, jolla voisi heijastaa Netflixin ja telkkuohjelmat sängyn edessä olevalle oviseinälle. 

 

Sitten vielä huonehöpinää: 

Kun me tultiin katsomaan alkuvuonna 2020 tätä kotia ensimmäisen kerran, ihastuin entisten asukkaiden makuuhuoneeseen. Se oli ihanan eleetön, mutta silti tyylikäs ja kotoisa. Me ei saatu kuitenkaan toimimaan alakertaa muuton jälkeen yhtä hyvin kuin he, vaan aikuisten makkari tuntui koko ajan vaan kolkolle varastolle. Meitä häiritsi lopulta myös todella paljon se, ettei makuuhuoneessa ollut ovea ja varsinaista seinää, vaan aikuisten oma soppi jäi käytännössä puuttumaan. 

Kun alettiin suunnitella keittiöremppaa, ehdotin samalla A:lle, että laitettaisiin makkari kuntoon. Ja onneksi hän suostui – ratkaisu oli loistava! Me annettiin sisustusarkkitehti Petra-Miisalle tehtävänanto: Haluttaisiin makuuhuoneesta kotoisa ja lämmin, mutta ei mikään glamour bling bling. Ja mielestäni toteutus onnistui nappiin. 

Alakerta, joka on ollut kellarissa, on ennenkin ollut ihanan suojainen sijaintinsa vuoksi, mutta tekstiilimatto ja tekstiilisängynpääty tekivät sen, että huone on nykyisin kuin pieni pesä. Todella hiljainen ja äänet sen sisällä pehmeitä, kun mikään osanen huoneessa ei kolise ja rämise. Epäilin vielä remontin viime metreilläkin vahvasti sitä, miten ihmeessä vaatehuone mahtuisi tilaan, mutta täytyypä taas kerran todeta, että juuri tämän takia ammattilaiset kannattaa ottaa suunnittelemaan ja toteuttamaan. Rakastan vaatehuonetta ja sen seinämää sängyn vierellä. Nyt huone todellakin tuntuu kokonaisuudelle, valmiille. 

Mietin kauan, miksi ei hommattu alakertaan vaan kauniita kaapinovia, mutta nyt olen tosi tyytyväinen walk in closetiin ja sen liukuoviin. Suomen Lasitehtaan ovet tuo tilaan musta ihanaa ylellisyyttä ja iltaisin on ihana laittaa valot vaatehuoneen puolelle ja sulkea ovet – raitalasin läpi huoneeseen tulee ihana tunnelmavalo. 

Vaatehuoneen teko oli kuitenkin koko meidän remontin suurin ongelmakohta. Olin yrittänyt tilata Ikeasta vaatekaappirungot jo joulukuussa 2021, mutta osa tuotteista jäi puuttumaan. Korona vaikutti tuolloin paljon toimituksiin, ja lopulta valmis vaatehuone koostuu oikeiden PAX-kaappien lisäksi Inarian tekemistä mittatilauskaapeista, jotka markkeeraavat PAXeja. Tämä oli Inarialta niin MIELETÖN kädenojennus, ettei mitään järkeä. He ottivat liki mahdottoman tehtävän hoitaakseen, ja toimittivat kaapit meille vajaassa parissa viikossa. Haastetta toi se, että Ikean “tammi” on hieman eri sävyistä kuin Inarian “tammi”. Kaiken lisäksi runkolevyjen paksuudet ja laatikoiden välitykset on molemmissa firmoissa erilaiset. Mutta niinpä vaan Inaria selvisi hommasta ja meidän remppafirma, Maalausliike Vainiomäki puolestaan osasi koota tämän haastavan tetriksen vielä kokonaisuudeksi. 

Syy, miksi vaatehuoneen rungot  piti saada kerralla asennettua, liittyi koko muun makuuhuoneen laittamiseen. Jos runkoja ei olisi saatu paikalleen, ei ovia olisi voitu asentaa, eikä näin ollen pienen tilan jenkkisänkyä olisi voitu kantaa sisään. Inaria pelasti siis koko makuuhuoneen valmistumisen. Lopullisesti vaatehuone tosin valmistui vasta tänä syksynä, kun saatiin lopulta Ikeasta viimeiset laatikot ja hyllyt paikalleen.

Kuivausrummulle rakennettiin tähän vaatesäilytyskokonaisuuden kylkeen oma kaappi Keittiömaailman runkoon. Ikean kaappien syvyys ei ollut kuivarille sopiva, joten päädyimme valitsemaan Keittiömaailman kaapin tähän tehtävään. Koska Keittiömaailmalla ei ollut tammen sävyä lainkaan, valittiin sävyksi muuhun makkariin sopiva tummanharmaa. 

Osa makuuhuoneen ilmavuudesta hävisi toki huoneeseen asennetun oven ja seinän myötä, ,mutta suljettu tila toi makkariin toivottua yksityisyyttä. Nyt alakerrassa voi paremmin tehdä myös töitä päivisin, jos muu perhe on kotona. Mä olen koko ikäni tehnyt töitä sängyllä istuen, joten en ole ikinä kaivannut oikeaa työtilaa. 

Sellainen kohde tällä kertaa! 

-Karoliina-

Kommentit (2)

Unohdin sanoa, että rakastan Kotoisa,Huvila ja huussi ja Suomen kaunein koti-ohjelmia. Jos rahaa olisi niin asuisin ehdottomasti hirsitalossa ja siellä pitäisi olla lankkulattia, mielellään sellainen joka vähän narisee mutta talon pitäisi olla silti uusi.

Todella kaunis teidän makkari ja upea vaatehuone! Hyvin kotoinen tunnelma. Olen muutenkin ihastellut miten kaunis koti teillä on ja taidolla sisustettu, olematta kuitenkaan n.s ”sisustuslehti” koti joissa ei ole sitä persoonaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X