kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.11.2022

Näin teet hyviä alelöytöjä!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Mä olen kertonut kai aikaisemmenkin, että mun suhde alennusmyynteihin ja alennushintoihin on ristiriitainen. Toisaalta alet saa karvat pystyyn, koska A) jos hintaa on myyjällä varaa alentaa hirveitä summia, mikä on tuotteen todellinen kustannus ja B) jos toisaalta myyjä joutuu jatkuvasti tarjoamaan kampanjoita ja alea, miten varsinkin pienten yrittäjien käy. 

Toisaalta ymmärrän myös, ettei minulla ole yksittäisenä kuluttajana mahdollisuutta vaikuttaa koko maailmaan, ja silloin taas oman perheen talousasiat ovatne, jotka kiinnostaa eniten. Ja tuntuisi aivan pöhelölle maksaa jostakin, jonka saa alelalla, normihintaa. 

Mulle alehaukkailu on jopa kiva harrastus. Saan valtavat kiksit, kun löydän jotain, mitä olisi pitänyt muutenkin ostaa (lähinnä lastenvaatteita), mutta säästän samalla. 

KARON VINKIT ALEOSTAMISEEN:

  1. Osta vain asioita, joita täytyisi muutenkin hankkia. 
  2. Liity lempikauppojesi sähköpostilistoille – näin saat tiedon alepäivistä ja kamppiskoodeista varmuudella. Harvalla on aikaa käydä pyörimässä eri kaupoissa vain tarkastamassa, josko olisi alennuskampanja meneillään. 
  3. Ennakoi, ennakoi, ennakoi! Kaikista parhaat löydöt tee niistä tuotteista, jotka eivät liity käsillä olevaan vaate- tai juhlakauteen millään tavalla. Toisin sanoen nyt pitäisi ostaa ensi kesän hellevaatteet ja heinäkuun helteillä untuvatakit. Tämä vaatii ainakin itselläni kovaa pinnistelyä, koska jotenkin sitä himottaisi satsata aina vain käsillä olevaan kauteen, koska jotenkin toukokuussa ei saa kauheita kiksejä Halloween-aiheisista paidoista.. Mutta ennakkoon ostaminen palkitsee valtavasti!  Kun h-hetki sitten koittaa, on aivan ihanaa nostaa kaapista jo valmiiksi hankitut kausivaatteet, kun muu Suomi ryntäilee pitkin ja poikin vasta etsimässä niitä. En ostanut viime tammikuussa lapsille tämän joulun mekkoja, ja kiroan sitä nyt syvästi. Tuntuu tosi kauhealle laittaa kolmekymmentä euroa per mekko nyt, kun tiedän, että kahden kuukauden päästä ne myydään -70% hintaan.
  4. Säästä rahaa. Juu, eli alesta ostamalla voi säästää rahaa, mutta ennen kuin tähän “hyvän kierteeseen” pääsee, täytyy olla hieman pääomaa, josta ostoja voi tehdä jemmaan. Tällä tarkoitan sitä, että jos tilillä on X määrä rahaa, kurahousut on liian pienet, sellaiset pitää saada heti ja kurikset maksaa juurikin summan X, ei ole muuta mahdollisuutta kun ostaa (normaalihintaiset) kurahousut ja jättää tulevien kausien alehintaiset ennakko-ostot tekemättä. Jotta aleostokierteeseen pääsee hyvin sisään, tulee olla sen verran rahaa, että voi ennakoida nykyistä ja tulevaa ensin käsi kädessä ennen kuin pääsee pelkän ennakoinnin rytmiin. 
  5. Ole erityisen valppaana silloin, kun (netti)kaupoissa on alepäivät, jolloin alennusprosentin saa myös aletuotteista. Ne on niitä hetkiä, jolloin markkinat on ostajan puolella. 
  6. Ymmärrä, että kotimaisten pienten yritysten hinnat on muutenkin laskettu (mm. Suomen materiaali- ja työnantajakustannukset) niin tiukille, että näiden yritysten -10-20% alennus on jo tosi hyvä

 

Mä olen tänä syksynä tehnyt muutamia hyviä alehaukkailuita. Ensinnäkin ostin pienille tytöille Newbien tikkitakit ensi kevääksi Kappahlin nettikaupasta. Takkien normihinta oli 49,99. Sen jälkeen hinta oli laskettu 25 euroon, jonka jälkeen Kappiksen klubijäsen sai aletuotteista vielä -20%. Takit, jotka olisivat maksaneet normioloissa yhteensä 99,98 lähtivät mun matkaan yhteishintaan 40e. Kutsuisin tätä kannattavaksi. 

Toisen hyvän löydän tein esikoiselle. Gugguun nettikaupassa sattui olemaan juuri hänen kokoaan olevat mustat leggarit puoleen hintaan. Gugguussa -50% ale on tosi hyvä, koska housujen laatu on niin mieletön (= pitkä käyttöikä) ja Gugguussa on aina sen lisäksi hyvä jälleenmyyntiarvo. 

Oletko sinä alehaukka? Mitä vinkkejä itse antaisit aleostamiseen? 

 

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (2)

Hyvä postaus ja tärkein on tuo kohta 6! Voi kun säälittää, etenkin tänä aikana kotimaiset pienyritykset. Heiltä ei soisi vaativan aleja kovin usein, vaan tukee mieluusti jos tarvitsee jotain ostaa. Mutta mun vinkki on myös se ennakointi kirppistelyyn, kun on valmis ostamaan 1-2 tai jopa useampi kausi edelle niin tekee huippulöytöjä ja välttyy pitkälti uuden ostamisen tarpeelta! Varastossa on aina jokaiselle jotain sille hetkelle kun tarve iskee, jolloin kauppaan ryntäämistä ei tarvitse tehdä. Tokikaan silloin vaate ei ole sitä kuuminta muotia välttämättä, mutta menen laatu edellä 😀

Oi, olisinpa tällainen ennakoija! Kuusi äitiysvuotta on kuitenkin osoittaneet, että en kertakaikkiaan vaan oo😅 Mutta ei se mitään! Oon onneks saanut aina välillä suurta iloa (netti)kirppislöydöistä, kun ennakoiville alehaukoille on sattunut hutikoko😄

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X