kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.11.2022

Mun oma vaatemallisto myynnissä nyt!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: NOSH // 

Tänään on käsillä jännä päivä. Tätä päivää on odotettu jo puolitoista vuotta. Maailman tilanne lykkäsi sen julkistusta muutamalla kuukaudella, mutta tässä sitä nyt vihdoin ollaan: Mun ihka ensimmäinen yhteistyövaatemallistoni, joka kulkee nimellä NOSH X Karoliina, on nyt myynnissä. Ja kuten nimestäkin jo näkyy, vaatemallisto on tehty yhteistyössä mun pitkäaikaisen kumppanin, NOSH:n kanssa. 

Ajatus vaatemallistosta heitettiin ilmoille syksyllä 2021 ja matka tähän pisteeseen on ollut pitkä, vaan ei kivinen. Itse asiassa tuntuu sille, että malliston tekeminen alkuideoista valmiiseen tuotteeseen asti on näyttäytynyt ainakin minun puolelleni sujuvan jouhevasti. Ihan niin kuin ihan tavalliset yhteistyöt NOSHin kanssa muutenkin sujuu – hyvässä dialogissa, selkeästi ja positiivisessa hengessä. Näin vaikuttajana tuntuu valtavan arvokkaalle se,  että hommia yhteisen tavoitteen eteen paiskitaan yhdessä ja yhtä köyttä vetäen. 

Sain jo paljon kysymyksiä mallistosta viime viikolla, kun yhteistyö ”paljastettiin”. Vastaan osaan kysymyksiin tässä postauksessa, ja osaan IG:n puolella, joten kannattaa käydä sielläkin kurkkaamassa. 

 

“Mites tällaiseen (yhteistyömallistoon) oikein päädyttiin”.

Mulla oli oma mallisto ollut haaveena jo jonkin aikaan. Kun aloin pohtia, kenelle sitä ehdottaisin, oli NOSH ihan selvä valinta. Ollaan kuljettu samaa polkua vuosi (ehkä 6?), joten tiesin, mitkä NOSHin arvot ja toimintaperiaatteet oli. Olen käynyt tehtaalla, joka tekee NOSHin vaatteita ja tunnen noshilaiset hyvin. Siksipä “uskalsin” ehdottaa mun ideaa heille, ja se otettiin hyvin vastaan. Veikkaan, että projektin käyntiin laittoon vaikutti paljon se, miten meidän aikaisempi yhteistyö oli mennyt. 

 

”Kuinka paljon olet saanut itse vaikuttaa mallistoon?”

Yllätyin valtavasti siitä, kuinka paljon mä sain päättää, suunnitella ja vaikuttaa mallistoon. En ole kaavoittaja, enkä kuosisuunnittelija, mutta kyllä mallistossa on valtavasti mun kädenjälkeä näkyvissä. 

Ennen kuin mallistoa alettiin tehdä, mun piti tehdä Pinterest-kansio ja sitä tukeva esitys, jonka sitten esittelin Noshin suunnittelijatiimille. Mä kokosin sinne mun mielestä tärkeimmät avaintuotteen (se on muuten tuo ihana pitkä mekko ja yksi mieletön tuote, joka tulee myyntiin tammikuussa -23), ja sitten kirjasin ylös sitä ideologiaa, jonka vaatteilla toivoin olevan. Mun malliston teemana on vapaus, ja se vapaus oli juurikin se asia, jonka itse halusin alusta asti nostaa esille – halusin vaatteet, jossa voi vapaasti olla ja elää kaikenlaisina päivinä naisena. Silloin, kun maha pömpöttää kuukautisten vuoksi tai silloin, kun kroppa on jumissa huonon työasennon takiai. Niin ja silloin, kun päiväkodista ja töistä tulee kurvata suoraan treffeille tai juhliin. 

Mä olen saanut malliston tekemisessä mukana enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Paitamallit, v-aukkojen syvyydeet, hihansuiden istutukset, mekon vyötärölinjan leikkaukset ja moni muu juttu on suoraan toteutunut sellaisenaan, minä ne pyysin.

Mä tyrmäsin esimerkiksi monta kuosia ennen tätä ihanaa VUOHENNOKKA-kuosia, koska vaikka nuo esitellyt kuosit olivat kauniita, ne ei olleet yhtään mua. En olisi voinut valita mukaan mitään sellaista väriä, kuosia tai vaatemallia, mitä en aidosti haluaisi itse käyttää. Minkä takana en voisi sataprosenttisesti seistä.

Olenkin prosessin aikana hypistellyt kangastilkkuja, etsinyt väriyhdistelmiä lankakartasta, ollut mukana sovituksissa ja pyytänyt, että “tuosta olkapäältä vähän sisään ja enemmän matskua tähän hihansuuhun”. Mä olen saanut tähän mallistoon mukaan myös ennen näkemättömiä leikkauksia, koska juuri nuo kohdat ovat olleet niitä, millaisia muutoksia itse olisin joskus toivonut NOSH-vaatteisiin. Käytännössä mallistossa ei ole mitään, mitä en ole sinne itse “keksinyt”, toivonut, testannut tai hyväksynyt. Se tuntuu erityisen upealle! 

 

”Kerro niistä sun vaatteista. ”

Mun mallisto ilmestyy kahdessa osassa. Tämä ensimmäinen osa keskittyy trikoo- ja puuvillapopliinivaatteisiin, kun taas vuoden alusta ilmestyvässä osassa on sellaisia neulevaatteita, joita ei ole koskaan aikaisemmin NOSHilla nähty.

VUOHENNOKKA-kuosia löytyy niin mekosta ja paidastakin, ja mä olen erityisen iloinen näistä tuotteista. Materiaalina on kevyt, bohohenkinen puuvillapopliini, joka sopii talvisin neuleiden ja paksujen elementtien kanssa kylmillekin keleille, mutta kepeytensä vuoksi nämä tuotteet käy myös kesään. Erityistä näissä on vaatteiden leikkaus – mulle on NOSH-mekkojen yläosa ollut joskus vähän liian pitkä, joten tässä mallissa vyötärölinjaa on korotettu totutusta. Paita ja mekko ovat tosi tyttömäiset ja herkät.

EVENA on pitkähihainen, v-aukkoinen, t-paita, kun taas ISABEL-lyhythihainen, pyöreäpäänteinen t-paita. Näissä mun tavoite oli, että tehdään MAAILMAN PARHAAT T-PAIDAT! Ja arvatkaapa mitä – tavoite saavutettiin. Molemmat paidat on valmistettu hieman paksummasta, napakasta trikoosta, joka ei näy läpi, ei virty, eikä muutu miksikään pesussa. Paitojen malli myötäilee kroppaa, kun ne ostaa ”oikeassa” koossa, mutta olen testannut, että paidat toimii tosi kivasti myös kokoa tai kahta liian suurina, jos haluaa oversize-henkeä. Paitoihin tehtiin tarpeeksi pituutta, ettei selkä vilka kumarrellessa. Erityisen iloinen olen EVANA-paidan v-aukosta. Se on kapea ja pitkä, ja tekee ilmeestä todella siron. Ja sopii hyvin myös meille pienirintaisille ja -hartiaisille naisille, joille kaikki v-aukot ei todellakaan sovi leveytensä vuoksi.

Alusta asti mulle oli selvää, että haluan mun mallistoon housut ”siitä ihanasta villasekoitematskusta”, koska rakastuin viime vuonna niin syvästi NOSH-villasekoitehousuihin, jotka ovat edelleen kuin uusia, vaikka olen pitänyt niitä kesäkuukausia lukuun ottamatta vuoden putkeen. Mun malliston villasekoitehousujen nimi on JESSIE, ja ne ovat sellaiset luksuspöksyt, että niillä voi mennä juhlista kotisohvalle ja kaikkialle siitä välistä. Housujen lahjemitta on juuri sopiva, eli näin 165-senttisellekin (koossa S) hieman vajaat. Taskut ei törrötä auki, vaikka multakin löytyy lantiota, ja kaiken lisäksi vyötärönauha on puristamaton. Itse asiassa vyötärön etuosa on aivan sileä, ja jousto löytyy vain vyötärön sivuilta ja takaosasta, jolloin vyötärönauha ei purista vatsaa.

Koodilla VAPAUS saat -15% alennuksen mun malliston tuotteista 10.-16.11.2022! Pääset katsomaan NOSH X Karoliina -mallistoa tästä linkistä! 

Tässä ajatuksia mallistosta. Kysykää ihmeessä lisää! Ja jos ostatte vaatteita, tägätkää mut ihmeessä ja kertokaa kokemuksia – se olisi mulle suuri kunnia!

-Karoliina-

 

 

 

Kommentit (3)

Upea! 🤩

Oi onnea, onpa kauniita. Onko tuo vastuullista puuvillaa siis ja mikä on pesulämpötila?

Vau, ja paljon onnea! Upea mallisto, kaikki näyttää niin hyvältä. Täydellistä t-paitaa on vaikea löytää. Sinun suunnittelemasi vaikuttaa just sellaiselta. Mä en meinaan kestä, jos mun t-paidoista näkyy läpi tai kahden pesun jälkeen tyköistuva paita lörpähtää. Noshiin on saanut olla tyytyväinen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X