kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.11.2022

Hulluuttako - peili vain joulua varten? Second hand -löytö

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Taas on aika kurkistaa meidän kodin second hand -löytöjen puolelle. Viime kuussa esittelin (näissäkin kuvissa näkyvän) talonpoikaiskaapin, nyt vuorossa on peili. 

TUOTE: Valkoinen, puukehyksinen, peili. 

HANKINTAPAIKKA: Tori.fi 

HINTA: 45 euroa, kotiinkuljetuksella. 

KÄYTTÖKOHDE: Mä rakastan talonpoikaskaapin päällä normaalisti olevaa Reetta Immosen taideteosta, mutta mulla on ollut kaapin ostosta lähtien visio siitä, että joulun aikaan kaapin päällä on peili, jonka eteen saa roikkumaan kranssin. Reetan työ on pastellinen, ja jouluksi haluan taas huoneeseen tummempaa sävyä, joten siirsin taideteoksen loppuvuodeksi alakertaan johtavien portaiden yläpuolelle ja toin “joulupeilin” tähän lipaston päälle. Käyttökohde on siis puhtaasti visuaalinen, eikä perustu mihinkään tarpeeseen. 

KÄYTTÖÖNOTTOTOIMENPIDE: Rätillä pyyhkiminen. 

OSTOKSEN KANNATTAVUUS: On vähän haastavaa mitata “kannattavuutta”, kun kyseessä on tosiaankin vain koriste-esine, mutta iloahan tuo peili tuottaa mulle valtavasti, joten voisi kai ostoksen sanoa olevan kannattava. On helpompi laittaa jouluksi kaapin päälle erilaisia kukkia, koriste-esineitä ja asetelmia, kun peili ei vaadi samalla tavalla parikseen tiettyjä värejä toisin kuin Reetan työ vaatii. 

OSTOKSEN HINTA-LAATUSUHDE: Kun Tori.fi:stä ostaa, ei aina tiedä, vastaako ostos kuvausta ja valokuvia, mutta tämän peilin kanssa kävi se, että sain vielä parempaa, mitä luulin ostaneeni. Peili on hirvittävän laadukas, ja TUHOTTOMAN painava. Oikein jykevää puuta ja kauniit leikkaukset. Ilokseni myyjä toi peilin vielä pakulla meille kotiovelle. Tällaiset kaupat ilahduttaa erityisen paljon.

Onko sulla tapana tehdä sisustusmuutoksia joulun vuoksi? Rymsteeraatko  tai vaihdatko jouluverhot?  Ennen sellainen vähän nauratti, nyt tuntuu aivan normaalille toiminnalle.

-Karoliina-

Kommentit (4)

Olisi ihana tehdä kodista joulun taikamaa, mutta…jouluverhojen kanssa itsellä on semmoinen haaste, että ne verhot saattaa olla sitten ikkunassa vielä maaliskuussa. Oonkin haaveillut löytäväni kauniit, jouluhenkiset verhot, jotka ei kuitenkaan ois jouluverhot. Sitten ei niin haittaisi, vaikka ne olisi ikkunassa pidempään. Toisen haasteen tuo keltainen sohva, jota rakastan, mutta sen kansaa ei käy yksiin mitkään jouluvärit. Mutta ehkä vielä jonakin vuonna! Tällä hetkellä tunnelmaa tuo jouluvalot, koristeet, kuusi jne.

Rymsteerattu juuri tällä viikolla,koska muuten ei ole joulukuuselle paikkaa. Myös viherkasveja vaihdettu toisille paikoille,että olisi tilaa joulukoristeille!

Eihän peili pääse rajuissa juoksu-/törmäysleikeissä putoamaan pienten päälle?

Hei,
kiitos ihanasta blogista ja mielenkiintoisista kirjoituksista. Peili näyttää ihanalle. Kiinnitin huomioni taloihin senkin päällä, ovat todella kauniit. Mistä olet ne hankkinut?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X