kolmistaan - Banneri
Mainos: Kärcher 28.11.2022

Vinkkejä joulusiivoukseen - yksi laite, monta kohdetta. Sisältää alekoodin!

Teksti
Kärcher
8 kommenttia

Meillä käy siivooja useamman kerran kuussa, joka totta kai jeesaa arjessa valtavasti. Siivooja siivoaa kuitenkin hyvin kevyesti pyyhkien pinnat, ja mä huomannut, että ei tällaisessa taloudessa silti itsekään tarvitse aivan toimettomaksi heittäytyä siivousten suhteen. Sen lisäksi, että pikkulapsiarki vaatii päivittäistä tavaroiden raivailua ja kaatuneiden maitolasillisten pyyhintää, täytyy vähän tehokkaammat pesut ja suursiivoukset tehdä vielä erikseen.

Mulle suursiivousajankohdat on tuntunut olevan kesälomien alku ja sitten tämä joulunodotus. Ja siis suursiivoushan tarkoittaa mulle niin kaappien inventointia kuin pintojen pesuakin. Vähän kaikkea, lähtee usein lapasesta.

Joku viisas Martta sanoi joskus, että jos ei meinaa olla joulua kaapissa, ei kaappeja tarvitse siivota. Varmasti niinkin, mutta kyllä mulle osa juhlan tunnusta tulee siitä, että ympäristö on puhdas ja kaunis. Ja jostakin syystä saan aikamoiset kiksit, jos tiedän, että kaapin ovien takan on asiat järjestyksessä (silloin harvoin, kun ne on). Saatan jopa käydä välillä kurkkaamassa vastasiivottuun kaappiin ihan fiilistelymielessä. Kertokaa, etten ole ainoa tällä tavalla vähän hömppä!

Mä itse asiassa juuri muistelin meidän ensimmäistä joulua täällä kodissa, kun kaksoset oli vuosi ja kaksi kuukautta vanhoja. Tuo joulu tulvahti mun mieleen, kun löysin puhelimen kätköistä videon, jossa toinen nyppii joulukuusesta havuja ja koristeita, ja toinen mättää KAIKEN ulos kaapeista. Tytöt oli niin suloisia, puhuivat pienellä äänellä hassuja vauvasanoja, mutta samalla video sai muistamaan, millainen sotku täällä oli jatkuvasti.  Tuossa joulussa on paljon ihanaa muistettavaa, mutta muistan myös sen, että mulle oli vaikea paikka yrittää päästä joulufiilikseen, kun koti oli koko ajan mullin mallin. Täytyy siis sanoa, että jotain hyvää lasten kasvustakin – ei täällä edelleenkään koko ajan ole paikat tip top, mutta ei myöskään ketään, jonka päivien puuha olisi tyhjentää jatkuvasti kaappeja ja hyllyjä.

Lapsuudesta mä muistan sen, kun meillä asunut, vuonna 1917 syntynyt, mummoni siivosi joulua varten niin, että iskä joskus sanoi, että ”mummo se kantaa jouluna lattialistatkin ulos tuulettumaan”. Onneksi suursiivous ja tehopesu ei enää nykypäivänä tarkoita koko kodin tyhjentämistä pakkaseen tai  kodin pinnoille levitettäviä myrkkyjä, vaan tehokas voi olla myös jopa ilman julmettua mylläämistä tai edes pesuaineita. Luit oikein, ilman pesuaineita! Kärcherin höyrypesuri, meidän kodin tuttu apuri  kun pesee tehokkaasti monet kodin pinnat pelkän höyryksi muuttuvan veden avulla. Kätevää, ympäristöystävällistä, turvallista ja kaiken lisäksi ajan kanssa myös halpaa, koska siivouskomeroa ei tarvitse täyttää erilaisin pesuaineilla tai monilla erilaisilla pesuapureilla – höyrypesuri kun sopii todella moneen eri siivoushaasteeseen.

Kun mä sain käsiini Kärcherin höyrypesurin ensimmäisen kerran, ajattelin, että “kiva, nyt voin pestä kylppärin tehokkaasti”. Pidempi aikainen käyttö on opettanut kuitenkin sen, että kodissa on enemmän paikkoja joihin höyrypesuria voi käyttää kuin niitä, mihin se ei sovellu.

Villamatot on helppo raikastaa höyrypesurilla.

Villamatot on helppo raikastaa höyrypesurilla.

Tässä esimerkkejä Kärcher-höyrypesurin monikäyttöisyydestä:

  • Laatat ja niiden saumaukset. Höyry puhdistaa tosi tehokkaasti kaiken ällön lian, jota saumoihin jää kevyenkin peruspesun jälkeen. Kylppärit, vessat ja keittiö – toimii kaikkialle.
  • Matot. Höyrypesurilla voi raikastaa matot niin, ettei mattoa tarvitse edes nostaa lattialta ylös. Montahan pesulalaskua olisin säästänyt, jos tämän olisin tiennyt aikaisemmin? Erityisesti pidän siitä, että höyry auttaa uusien villamattojen kanssa siihen, ettei villapalluroita irtoa matosta enää läheskään niin paljon kuin ennen raikastusta.
  • Grillit ja liesituulettimet. Mä näytinkin jo IG:n puolella, miten meidän keittiön tasoliesituulettimen kolosen saa puhdistettua loistavasti höyrypesurilla, mutta jos sulla on jäänyt myös grilli vielä ulos kesän jäljiltä, tämä on oiva keino pestä se ennen varastoon roudaamista. (Tai ollaan nyt rehellisiä – Jos grilli edelleen tököttää huurteisessa maassa, pese se höyryllä sitten vappuna.)
  • Vaatteiden puhdistus ja jopa HÖYRYTYS onnistuu luonnollisesti tällä monitoimivempaimella kädenkäänteessä. Höyrytykseen tarvitaan vaan erillinen tekstiilisuulake.

Meillä ei ole ollut tarvetta seuraaville jutuille, mutta kerron ihan vaan lisäinfona näin lopuksi, että Kärcherin höyrypesurilla voi irrottaa tapetteja seinistä ja pestä myös ikkunat, jos ei omista erillistä ikkunapesintä. Kohta tämä kaveri hoitaa varmaan jo lapsetkin ja osaa laittaa illallisen.

Kärcherin höyrypesurivalikoimaan pääset tästä linkistä. Meidän pesurin malli on SC 4 EasyFix Premium. 

Iloa joulunodotukseen! Miten sä muuten joulusiivoat?

-Karoliina-

Kommentit (8)

Jouluksi en siivoa kun siivoaa normaalisti kerran kuukaudessa se riittää mulle joulukuun siivoukset on silloin joulusiivous

Muutama päivä ennen joulua riittää siivouksen.
Ketä kiinnostaa, onko vaatekaapit kunnossa vai ei – vain sinua itseäsi.

Teen normaalin viikkosiivouksen. Pyyhin lattialistat ja puhdistan lattiat nurkkia myöten. Siivoan kylpyhuoneen ja saunan, vaihdan puhtaata pyyheliinat. Vaihda sänkyihin puhtaat lakanat. Siivoan jääkaappin.

Joulu on tunnelmajuhla – ei siivousjuhla. Tunnelma syntyy mukavasta yhdessäolosta toisten kanssa

Muista, että voit siivota myös joulun jälkeen.

Jos pitää siivouksesta, niin sallittakoon se. Jokainen tavallaan.

Siivottujen kaappien ihastelu kuuluu joulufiilikseen. Ja kun olen oikein vanha ja vanhanaikainen niin käytän vielä hyllypapereitakin! Tosin, niitä entisaikojen paksuja vahapintaisia papereita ei kaupoissa enää ole, mutta ohuempia kyllä. Ja astiakaappien hyllynreunaan on tietysti pitänyt laittaa ne muovipitsinauhat. Ja kun olen mummo, niin
tämä mummolan meininki on tasan sallittua. Ihanaa!
Ps. Ja samaan sarjaan kuuluu se, että iltapäiväkahvi juodaan papan kanssa aina oikeista
kahvikupeista, aamukahviin sopivat ne mukit!
Joulufiilistä kaikille, siivottujen kaappien kanssa tai ilman!

Oi! Onko myös jouluverhot?

Jouluverhot, matot, punaiset tyynyt ja torkkupeitot, ne kaikki ovat JOULU. Paitsi
tapaninpäivän jälkeen alan jo himoita niiden vaihtamista ”normaaleihin”. Sama ruljanssi on sitten alkukeväästä. Sitten kaikki talvitekstiilit näyttävät aivan ummehtuneilta. On vaihdettava verhot valkoisiksi ja muut jutut mintunvihreiksi.
Tätä rullausta on jatkunut koko aikuisikäni, enkä siitä pääse irti millään. Olen kuin kipeä
kissa, jos en tätä tee. Vuodenajat ja värit pitää näköjään olla balanssissa, jaksoin tai en!
Siivousintoa ja joulumieltä kaikille!

Hei, täällä toinen, joka fiilistelee onnellisena järjestyksessä olevia kaappeja. Rakastan sitä, kun kaikelle tavaralle on omat paikat ja kun saan jonkun kaapin siivottua ja toimivaksi, niin raahaan innoissani miehen ihastelemaan sitä minun kanssa. Ja todellakin käyn kurkkimassa siistiä ja järjestyksessä olevaa kaappia ihan innoissani. Harvoin järjestys kuitenkaan kestää loputtoman pitkään.
Ja kiitos tästä postauksesta. Meillä on ollut puolisen vuotta höyrypesuri ja minulta on mennyt aivan ohi tuo mattojen raikastaminen. Kun kävin katsomassa sivustolta, niin meillä taitaa kyllä olla tuommoinen mattosuulake eli varmaan meidänkin mallilla vois raikastella matot. Uh, luksusta!

Hei loistavaa! Ja vähänkö naurattaa – mä teen tuota ihan samaa! Pidän jopa kaapin ovet silloin auki, kun on oikein siistiä, ja juurikin pyydän miestä ihastelemaan lopputulosta 😅

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X