kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.12.2022

10 joulun menovinkkiä Tampereelle

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Kun mä asuin Helsingissä, kävin Tampereella pari kertaa vuodessa mun Hipu-siskon luona. Usein vierailu ajoitettiin joulukuulle, koska musta jouluinen Tampere oli niin ihana. Ja on edelleen. Tässä joulu-Tampereen menovinkit. 

 

  1. Tallipihan joulu, 23.12. asti. Jos halajaa vanhan ajan joulutunnelmaa, kannattaa suunnata Tallipihalle. Joulun aikaan myös Tallipihan pihalla on myyntikojuja ja usein eläimiä lasten iloksi. Ainoa miinus siitä, että vanhoihin rakennuksiin ei pääse useinkaan liikuntaesteiset tai rattaiden kanssa liikkujat. 
  2. Pons joululounas, 12.-23.12.2022. Luonnollisestikaan en ole vielä syönyt kyseistä lounasta, mutta uskallan suositella tätä etukäteen kaikkien edellisten Pons-kokemusteni vuoksi. Ponsin miljöö on upea, ruoka hyvää ja tunnelma kohdillaan. 
  3. Ratinan joulunavaus. Mä en erityisemmin tykkää laahustella kauppakeskuksissa, mutta varsinkin jouluna on vähintään ruokaostokset välttämätöntä hoitaa vähän isommin. Toki myös muutamat lahjat tulee ostettua. Ratina on musta mukavatunnelmainen kauppakeskus, jonne on helppo mennä ja jossa suunnistaminen onnistuu vaivatta. Ratinassa järjestetään tulevana lauantaina, 3.12., joulunavaus, jossa on paljon ohjelmaa. Mm. joulupukki ja Ryhmä Hau-hahmoja. 
  4. Kuuma. Mä pidän Ravintola Kuumasta vuoden ympäri, mutta erityisen ihana tunnelma Kuumassa on näin joulunaikaa. Puusauna, järviveteen pulahdus, ihanasti lämmittävä takkatuki, glögit ja kauniit maisemat luo kivaa pikkujoulutunnelmaa.
  5. Milavidan joulu. Milavidassa voi ihastella Nottbeckin suvun ylellistä joulunviettoa 1800-luvun herrasväen tyyliin. Koko Nottbeckien tarina on todella mielenkiintoinen ja voin kuvitella, että joulufaneille tällainen kierros syventää innostusta entisestään. Lisätiedot täällä.
  6. Joulutori. Klassinen Tampere-joulun kohokohta on Keskustorin Joulutori. Saksalaiset paahdetut pähkinät ja käsityökojujen kiertely ulkosalla nostattaa varmuudella joulumieltä. Tori avautuu lauantaina 3.12. ja on auki 22.12. asti.
  7. Kauppahalli. Jos haluaa kokea kaupunkijoulun hauskimpia piirteitä, kannattaa suunnata Kauppahalliin aatonaattona tai aattona. Siellä on TUNKUA!! Ja jos vaikka Nygrenin kaloihin ei ole ennakkotilausta, voi joutua odottelemaan tunteja. Ts. saa istua Aniittassa tunteja. Juu Kauppahallissa vietetään joulunavausta myös 3.12.!
  8. Kauneimmat joululaulut. Vaikkei kirkkohommelit muuten inspiroisikaan, monille kauneimmat joululaulut on tärkeä jouluperinne. Tampereella on monia erityisen kauniita kirkkoja, joissa on helppo rauhoittua musiikin äärelle. 
  9. Koiramäen joulu. Koiramäen joulu on toinen Tampere-klassikko. Ainakin edellisvuosina Koiramäessä on ollut tarjolla kaikkea kivaa ulkopuuhaa ja jouluaskartelua, nuotiovaahtokarkkeja ja seikkailukierros. Ainoa miinus siitä, että Koiramäkeen pääsee pääsääntöisesti vain viikonloppuisin. Näin paikkakuntalaisena Koiramäki voisi olla kiva arki-illankin ohjelmanumero. 
  10. Finlaysonin joulumyyjäiset. Finlaysonin alue on todella kaunis, ja tänä vuonna(kin) sieltä löytyy Pukin pop-myymälä, sekä NYTDesign pop up -kauppa. 

 

Mitä unohtui listasta?

 

-Karoliina-

 

Kuvassa mun äiti ja lapset viime jouluna, Joulutorilla.

Kommentit (2)

Kiitti vinkeistä! Tiedätkö maksuttomia paikkoja ei-uskovaisille? Meitä tulisi ’maalta’ isompi porukka.

Tulee mieleen ainakin Koulukadun ja Sorsiksen jää.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X