kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.12.2022

Kodin jouluilme(itä)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Mä pidän meidän kodista kaikkina vuodenaikoina, mutta erityisesti rakastan Pyynikkiä ja meidän kodin nurkkia jouluna. Ystävä, joka tuli viime viikolla kylään ja kurkista ulos meidän keittiön ikkunasta huokaisi: “Jos kuvaisin jotain Netflixin jouluelokuvaa, tekisin sen täällä”. Nauratti, mutta ymmärrän. Natiseva lankkulattia ja vanhoista ikkunoista hohtava hanki (ei puhuta nyt tämän viikon vesisateista) luo kyllä ihanaa tunnelmaa. 

Mä pidän siitä, että joulu näkyy tekstiileissä, kukissa ja erityisesti valoissa. Ja mun mielestä kodin voi pukea jouluiseksi jo marraskuussa, mutta pois koristeet ja kuusi tulee raahata viimeistään tapaninpäivän jälkeen. Ennen en pitänyt punaisesta sisustuksesta edes jouluna, mutta useamman vuoden punaisen eri sävyt ovat kuulunut meidän jouluun. 

Meidän kodin joulusisustus on monen vuoden kerrostuma. Mukana on niin uutta kuin vanhaakin.Ja itse asiassa, kuten kuvista näkyy, on joulukotikin ehtinyt vaihtaa jo pari kertaa muotoaan tässä joulun alla. Liinan laitoin pöytään vasta tänään.  Joskus toivon, että kuusi olisi koristelu vähän harmoonisemmin, mutta toisaalta lasten riemu siitä, että saavat täyttää oksat kaikilla mahdollisilla koristeilla on niin mahtava, että en raaski alkaa rajoittamaan (tätäkään) asiaa. Sitä paitsi onhan se ihanaa, että kuusessa näkyy myös pala elettyä elämää. Sieltä löytyy koristeita niin F:n taaperovuosilta kuin kaksostenkin ekasta joulusta. Osa koristeista on ostettu Saksasta joulutorilta A:n asuessa Bremerhavenissa, osa on tuotu Prahasta ja Budapestistä. 

Kukkia olen tilannut tänä vuonna Kukkaikkunasta. Rakastan Kukkaikkunaa lukuisista syistä. Eniten ehkä siksi, että Tanja ja kumppanit osaavat tehdä aina  minun näköisiäni kimppuja, vaikken antaisi heille ohjeita juuri lainkaan. Kaipa se on sitä ammattitaitoa ja asiakastuntemusta. 

Lopuksi tärkeä kysymys: Koska kuusi tuodaan sisään ja koska sen saa teidän perheessä heittää menemään?

-Karoliina-

P.S Nuo keittiön havut on hommattu Kukkaikkunasta marraskuussa, ja ne ovat edelleen täysissä voimissaan!

Kommentit (8)

Mielestäni kuusenne ja sen koristeet ovat kauniit ja sopivat ihanasti yhteen kodin muun tyylin kanssa! Joulukuusenne tuli uusiksi mieleeni, kun näin tämän kuusen ruotsalaisen sisustusliike Artillerietin IG-tilillä, ihan ovat samikset: https://www.instagram.com/p/Cmi1unmsn8n/ 😀

Noin viikkoa ennen aattoa kuusi sisään,puetaan sille silloin pienet valot ja iso paperitähti ylle,lapset saavat lisätä koristeet muutamaa päivää ennen aattoa,ennen vuoden vaihtumista koristeet kerätään pois ja kuusi jatkaa ilostuttamistamme jälleen pelkkiin valoihin ja tähteen puettuna aina loppiaiseen saakka(jos ei varise kovasti).Rakastan kuusta,rakastan sen tuoksua ja sitä näkymää,kun se valot tuikkien nököttää vanhan talomme hirsiä vasten!Muutamat punaiset kodintekstiilit vaihdan viimeistään loppiaisen jälkeen hempeämpiin väreihin.,muutamat tontut hiippailevat uuden vuoden kynnyksellä takaisin piiloihinsa,havut pidän sen aikaa kun kestävät hyvinä,samoin kukat.
Oikein iloista ja tervettä joulua!

Kuulostaa ihanalle. Kivaa joulua teille <3

Hei,
mikä onkaan tuo kaunis kirkas maljakko pyöreällä pöydällä kullanvärisen Nappulan vieressä?
On niin upea!

Lämminhenkistä joulunaikaa!

Pentikin Tyyni-maljakko. Nostin tämän mun yhteistyössä 2021 parhaaksi maljakoksi hinta-laatusuhteeltaan ja sitä se juuri on. Alle 30e, kaunis ja mittasuhteet loistavat pieneenkin kimppuun.

Ihanan näköistä!
Meille tulee kuusi sisään aaton aattona ja se koristellaan aattoaamuna. Tämä ollut oman ja miehen lapsuudenperheen tapa ja se on sellainen koristelun ”viimeinen silaus”. Muu koristelu alkaa marraskuun lopulla. Kuusi ja koristeet poistetaan loppiaisena.

Sitten vielä kysymys teidän matosta, millaiset kokemukset villanukkamatosta lapsiperheessä? Tuo Väre sopii kyllä teidän olkkariin täydellisesti!

Hyvää joulua!

Aluksi meinasi mennä aivan hermo, kun niitä villapalloja oli joka paikassa. Mutta parissa kuukaudessa villan irtoaminen loppui, ja nyt olen mattoon tosi, tosi tyytyväinen. Niin kaunis, lämmin ja pehmeä 🙂

Kiitos <3 Ja kiitos samalla IG-tilivinkistä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X