kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 26.12.2022

Meidän joulu 2022

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Hei ihanaa tapaninpäivän iltaa kaikille! Meillä on vielä (poikkeuksellisesti) kuusi ja koristeet sisällä, mutta huomenna nekin saa lähteä. Rakastan joulufiilistelyä etukäteen, mutta tapsana mun joulu on jo ohi. Onneksi loma jatkuu vielä viikon, ja nyt pidetään peukkuja, että kaikki säilyy terveinä, jotta voidaan puuhastella porukalla kaikkea kivaa. (Hyvin mielessä vielä viime uudenvuoden noro.)

Meillä oli mun mielestä tänä vuonna tämän viisikon mukavin joulu. Oli rentoa yhdessäoloa, sopivasti lahjoja ja ruokaa. Kaiken lisäksilapsilla oli ihmeellisen paljon malttia suurena päivänä. 

Me vietettiin aatto siis vain meidän perheen kesken (aamulla tosin ystävä kävi riisipuurolla) ja joulupäivä hengailtiin perinteisesti Nooran ja Matin kanssa. Aattona lapset saivat tontulta aamulahjat. Tämä aamu(päivä)lahjaperinne on peräisin jo mun lapsuudenkodistani – aamuisin saa jonkun aktiviteettilahjan, jotta päivä sujuu vähän joutuisammin. Pienet tytöt saivat Oppi ja ilo -aakkospelin ja esikoinen Harry Pottereita. 

Aamupäivään kuului lahjojen lisäksi riisipuuro- ja kinkkuleipä”brunssi”, aamusauna ja lötköilyä. Päivällä käytiin Finlaysonin kirkossa, lasten joulukirkossa (loistava ja tarpeeksi lyhyt), jonka jälkeen lähdettiin pulkkamäkeen. Tällä aikaa joulupukki oli käynyt jättämässä lahjat kuusen alle. Ei haluttu tänä vuonna pukkia livenä paikalla, ettei tarvinnut sumplia aikatauluja. Tämä oli loistava ratkaisu, koska lapset näkivät kuitenkin pukin joulupäivänä Nooralla ja Matilla. Ulkoilun jälkeen syötiin ja sen jälkeen avattiin lahjat. Kun lapset alkoivat leikkiä uusilla leluillaan, me juotiin A:n kanssa jälkkärikahvit ja avattiin omat pakettimme. 

Touhukkaan ja jännän päivän jälkeen pienet olivat niin poikki, että nukahtivat jo seiskan maissa. Oli aika hauskaa, että aikainen nukahtaminen mahdollisti meille aikuisille ja esikoiselle tuntitolkulla aikaa  Smart10-pelin ja juustojen parissa. Kun hän sitten meni lopulta unille, me kuunneltiin  A:n kanssa joulumusaa ja pelattiin The Therapy Gamea yhteen asti yöllä. (Tuosta pelistä lisää myöhemmin.)

 Millainen joulu sulla oli?

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X