kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.01.2023

Emily in Paris -kiharat (ilman lämpöä)

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

Mun hiukset on luonnostaan tosi lasimaiset ja liukkaat, joten pysyvien kiharoiden tekeminen niihin on aina ollut melkoisen ponnistelun takana. Kun lopetin hiusten värjäämisen joskus vuoden 2018 tienoilla, on hiusten muotoilusta tullut koko ajan haastavampaa, sillä käsittelemättömästä tukasta puuttuu rakenne, minkä hiusten vaalentaminen oli sille antanut. 

Olen vuosien saatossa kokeillu varmasti satoja eri keinoja ja aineita mun hiusten kihartamiseen. Joskus jotkut kikat ovat olleet hyvinkin toimivia…hetken. Mutta jostain syystä yksikään keino ei ole jäänyt ikuisesti käyttöön. Toisinaan kiharrustapa on ollut liian vaivalloinen jokapäiväiseen käyttöön. Toisinaan kiharrin on kuluttanut liikaa mun hiuksia, vaikkakin itse kihara on ollut haluttua(Liukkaan tukan kuumat kiharat täällä postauksessa). Joskus taas hiukset (hormonit?) ovat muuttuneet vuosien saatossa, ja se, mikä on toiminut joskus, ei toimi enää. 

Olen nähnyt netissä erilaisia lämmöttömiä tapoja kihartaa hiukset, joten otin joululomalla hommakseni testata tavan, jolla juuri tällainen liukas tukka kihartuisi parhaiten. Ja tässä se nyt on: tapa, jolla saa ihanat Emily in Paris -kikkarat tosi helposti ja ilman lämmön kuluttavaa vaikutusta.

  1. Levitä puhtaisiin, (melkein) kuiviin hiuksiin muotovaahtoa. Minulta löytyi kaapista joku vanha puteli Wellaflexin Extre Strong Hold -muotovaahtoa. Ihan hyvää ainetta, mutta jos sulla on ehdottaa parempaa, vinkkaa ihmeessä. Wellassa hyvää on se, ettei hiukset jää lainkaan tahmaiseksi, eikä muotovaahto tarvitse kaverikseen lämpökäsittelyä. 
  2. Jaa hiukset 5-6 osaan niin, että patukat saa hiuksiin kahteen kerrokseen. Mun tukan paksuudelle ja mitalle paras jako on se, että laitan yläosaan tukkaan kolme patukkaa ja alaosaan, lähemmäs niskaa, kolme. Patukat olen tainnut ostaa joskus aikoinaan Sokokselta. 
  3. Laita patukat ensin ylempään osaan. Mä laitan yhdet patukat keskijakauksen molemmin puolin ja yhden vielä päälaelle, takaraivon kohdalle. Tähän muutama tipsi: A) Tupeeraa tukan tyveä hieman ennen patukoita ja suihkuta tupeerausosaan lakkaa/tyvisuihketta. B) Suihkauta hiuslakkaa koko hiusosioon, jonka olet kierittämässä patukan ympärille. C) Harjaa hiusosa mahdollisimman sileäksi ennen patukan laittoa (näin itse kiharakin on sileä Emilyn tyyliin). 
  4. Mä rullaan päälakipatukoiden lisäksi alustukkaan kolme patukkaa. Niiden kohdat kannattaa asetella niin, ettei patukat häiritse omaa nukkumisasentoa. Mulla se käytännössä tarkoittaa sitä, että nostan kaikki patukat todella korkealle päälalle, ikään kuin kuuden patukkamytterön nutturaksi. 
  5. Anna patukoiden olla hiuksissa yön yli.
  6. Avaa patukat aamulla, muotoile sormin hiukset haluttuun muotoon ja suihkuttele niihin kosteussuojan omaavaa lakkaa. Mulla on tällä hetkellä Four Reasons Strong Hairspray -lakkaa. Voit tupeerata vähän tyveä. Älä kuitenkaan harjaa kiharoita auki! Kaikissa kiharrusoppaissa tukka aina harjataan/kammataan auki, mutta ainakin mulla se on kiharoiden loppu, vaikka ne olisi tehty millä tavalla hyvänsä. 

HOT TIP! Freesaa kiharoita päivän aikana tai seuraavana päivänä niin, että selvitä ensin mahdolliset takut Balmainin leave in -hoitosuihketta käyttäen (mahdollisimman vähän), harjaa auki vain takkukohdat ja puristele sen jälkeen kiharat uuteen uskoon Got2b:n Curlz coll refreshing creme -voiteella. Jos et halua ostaa kyseistä tuotetta, olen huomannut, että geeli/hiusvaha toimii melkein samalla tavalla. Tämän jälkeen suihkuta vielä kevyesti lakkaa. Muumisuihke on myös hyvä pikkutakkuihin, koska se ei latista tukkaa. 

HOT TIP NRO 2: Päivän vanhat kiharat saa uuteen uskoon, kun iskee samaiset patukat päähän hetkeksi tai yön yli. Freesauksessa ei tarvitse enää muotovaahtoa, mutta lakka ja Got2b-voide on poikaa. Ennen patukoiden uudelleen laittoa tukkaa voi vähän harjata. 

-Karoliina- 

Kuvat:

Emily in Paris -kuva, kuvakaappaus Pinterest. Tallentaja tuntematon.

Muut kuvat Noora Näppilä.

 

Kommentit (5)

Hei, ihana tyyli ja hiukset! Mua tosin naurattaa omalla kohdalla, kun teen ”patukoilla” kiharat, niin niistä tulee ihan mahdottoman käkkärät. Tosin johtuu varmaan just siitä, että on raidoitetut hiukset ja vielä luonnostaan suht taipuisat. Olisi kiva, kun onnistuisin tehdä juuri tuollaiset!

Ehkä tyhmä kysymys, mutta mitä ovat patukat?
Mikä tekee näistä kiharoista juuri ”Emily in Paris -kikkarat”?

Patukat on hiuksiin kieritettävät eräänlaiset papiljotit.

Huikea kuva! Poolo, hame, ja toki hiukset- lumoava kokonaisuus! ⭐

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X