kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 08.01.2023

DIY-huulikuorinta + tehokasvohoidon vinkit

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

*olen joskus saanut kyseisen tuotteen, joskus ostanut itse. 

Mä hoidan mun ihoa aamuin illoin pääasiassa BD Medicalin* tuottein, mutta noin pari kertaa kuussa pyrin tekemään myös vähän tehokkaamman kasvojenhoidon kotioloissa. Vaikka koen, että perushuolto pitää ihon pääasiassa kunnossa, varsinkin talvisin iho kaipaa säännöllisesti vähän tehokkaampia hoitoja kotona ja hoitolassa. 

 

  1. Kuorin ihon Skinbetterin Detoxifying Scrub Maskilla. Hieron kuorintaa kevyesti kasvoille veden kanssa ja huuhtelen lopuksi kasvot. 
  2. Tämän jälkeen kuorin huulet omatekoisella seoksella, jossa on oliiviöljyä ja tavallista hienosokeria. Hieron tätä kevyin liikkein huuliin. Pyyhin paperilla pois ja teen saman homman vielä toistamiseen. Sokerin kaveriksi käy moni muukin öljy. Esimerkiksi kookosöljy tuoksuu (ja maistuu) ihanalle. Joskus, jos ei ole aikaa tai mahdollisuutta tehdä seosta, kostutan palasokeria vedessä ja hieron sitä huuliani. Sama kuoriva vaikutus, mutta tämän jälkeen huulet tulee toki voidella jollain rasvalla todella hyvin. 
  3. Kuorintojen jälkeen levitän kasvoilleni Skin Republic-naamion *ja huulille Bephantenia. Jotkut on ihan kauhuissaan, kun vetelen perus-Niveat ja Bephantenit huuliin, mutta mä ajattelen niin, että huulirasvat on käytännössä samaa ainetta kuin muutkin voiteet. Kunhan ei kauheasti syö mitään kemikaaleja. Huulia kannattaa ennemmin kosteuttaa monta ohutta kerrosta peräjälkeen, kuin vetää kerralla niihin yksi paksu kerros. Kun otan naamion pois, hieron naamiosta kasvoille jäävän aineen vielä pyörivin liikkein iholleni. Mä ostan Skin Republickin naamioni aina paikan päältä Beautiful Yousta, mutta heillä on myös verkkokauppa. Näissä naamioissa on mun mielestä paras hinta-laatusuhde. Vaikka kymppi tuntuu alkuun aika isolle summalle yhdestä naamioista, on näiden teho on niin loistava, että tällä voi pidentää kauneushoitolakäyntien väliä huomattavasti, ja se taas säästää sillä tavoin kymppejä. Mun suosikkeja ovat kosteuttavat naamiot ja collagen-naamiot. 

 

-Karoliina- 

Kommentit (3)

Haluaisitko joskus kertoa kasvohoidoista ja niiden vaikutuksista tarkemmin? Kyselen tätä tosi harvoin kasvohoidoissa käyvänä, edellisestä kerrasta on joku kuusitoista vuotta, ja sitä edeltävästä yli 20 vee. (Muistan lerrat, kun ovat olleet erityistapauksia)

Voisin käydä useamminkin mutta en ole kokenut niistä aiemmin juurikaan hyötyjä. Kuorin ja ”naamioin” kasvojen ihoa kotona säännöllisen epäsäännöllisesti. Pitkä tauko kuorinnasta tuntuu samentavan ihoa, muuten mun kohta viidenkymmenen vuoden kokemuksella putsari ja ihon kosteuttamimen ja suojaaminen arjessa ovat ne olennaiset keinot mulla. Hormonaaliset jutut ovat sitten oma casensa ja niihin ei välttämättä tepsi oikein mikään, kuten huomasin esikoisen raskausaikana. Synnytys korjasi tilanteen silloin ;).

En ole ehkä koskaan käynyt kasvohoidoiss, enkä juuri pesua kummempaa hoitoa kasvoilleni suo kotonakaan. Toki perusvoidetta laitan, jos tuntuu kuivalta jne. Oma filosofiani kun on ehkä enemmän sellainen ”miksi korjata, jos se ei ole rikki”.

Siksi kysyisinkin, mihin ”vaivaan” tuo huilien kuorinta (josta en ollut koskaan aiemmin muuten kuullutkaan) auttaa?

Kuorinnan tarkoitus – missä osassa kehoa hyvänsä – on tarkoitus poistaa kuollutta ihoa ja samalla tehdä ihosta sellaisen, että se ottaa paremmin vastaan kosteutusta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X