kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 24.02.2023

Silmämeikitön meikki

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä olen talven aikana intoutunut meikkaamaan niin, etten meikkaa käytännössä mun silmiä ollenkaan. Mun tavaramerkki on aina ollut taivutetut ripset ja usein myös ripsari ja rajaus, mutta nyt olen varsinkin arkena jättänyt ripsivärin usein kokonaan laittamatta. 

Koska meikkipostauksia toivotaan jatkuvasti, tässä mun uusi suosikkimeikki. 

 

Vaihe 1: Ihon kosteutus

Aloitan meikin aina ihon kosteutuksella. Mä laitan iholleni meikin alle:

Kaikki nämä imeytyy nopeasti, joten meikkaamisen voi aloittaa ilman mitään imeyttelyaikoja. 

 

Vaihe 2: Pohja

 • Levitän silmänalusille Dermosilin sävyttävän silmänympärysvoiteen, joka toimii sekä voiteena, että peittää värinsä ansiosta vähän tummia silmänalusia.
 • Tämän jälkeen levitän kasvoille Smashbox Halo Healthy Glow All-In-One Tinted Moisturizer -meikkivoiteen, joka on yksi parhaista ihotuotteista, mitä tiedän. Riittoisa, läpikuultava ja kuitenkin peittävä. Voiteessa on suojakerroin 25, ja kaiken lisäksi sen väri on mun iholle tarpeeksi kellertävä. Moni tuote taittaa mun iholla nimittäin helposti liikaa punaiseen. Mun sävy on Light Neutral. Mä tykkään levittää meikkivoiteen niin, että laitan naaman täyteen meikkivoidepisteitä ja levitän sitten voiteen sormia käyttäen koko naamaan. Muista kaula ja silmäluomet! 
 • Meikkivoiteen jälkeen laitan kasvojen punoittaviin kohtiin (nenänpielet, leuka ja silmien ulkosyrjät) Smashboxin Studio Skin Flawless 24 Hour Concealer -peitevoiteen, jonka taputtelen iholle kevyesti. Mun sävy light neutral. 
 • En käytä juuri puuteria, mutta varsinkin kuvauspäivinä  levitän  Dermosilin väritöntä puuteria ihan vähän nenää, leukaan ja otsaan. Tässäkään en käytä sutia, vaan painelen puuterin sormenpäillä halutuille paikoille. 
 • Lopuksi pieni sipaus Dermosilin valokynää, vaikken tiedä, onko valokynästä oikeasti mitään jeesiä. Laitan sitä silmän sisänurkkaan, pikkaisen silmänalle v:n muotoisesti ja juonteisiin, jotka tulee nenänpielistä suun reunoille. Onko tälle kohdalle joku nimi?

 

Vaihe 3: Eloa ja väriä

 • Käytän Isadorin Nature Enhanced Cream Blush -voideposkipunaa, sävyssä soft pink, 32. Poskipunissa on mulla vähän sama homma kun meikkivoiteissa – tosi moni puna on mun kasvoille väärän värinen, mutta tämä tekee hyvän punan. Tämänkin laitan sormilla. Mä tykkään laittaa poskipunan poskiluulle pyörivin liikkein. Häivytän värin reunoille päin mentäessä.  
 • Lopuksi sudin poskipunan alle ja otsalle Dermosilin aurinkopuuterihelmiä. Huom! Ekaa kertaa meikkisuti käytössä tämän meikin aikana!

 

Vaihe 4: Huulet 

 • Mulla on niin pieni ylähuuli, että tykkään meikata sen aina vähän oikeaa kokoa isommaksi. Tämä onnistuu parhaiten huultenrajauskynällä. Mä suurennan huulta oikeastaan vain amorinkaaren kohdalta, en sivureunoista suupielistä, mutta tämäkin toimenpide tekee jo erinäköiseksi kokonaisuuden. Mulla on käytössä pääasiassa vain NYXin rajauskyniä. Saatan värittää joskus koko huulen rajauskynällä, enkä laita varsinaista punaa ollenkaan.  
 • Rajauksen jälkeen levitän huulille Maybellinen Superstay Vinyl Ink -huulipunaa. Mä tykkään laittaa väriä ensin pisteiksi, ja sitten sudin punan huulille sormen avulla. Tulee paljon luonnollisempi look. Monesti myös sekoittelen eri lakkoja ja sävyjä keskenään tällä tekniikalla. Tämä Vinyl Ink -huulipuna on uusi tuttavuus, mutta olen aika ihastunut siihen. Puna pysyy huulilla ihan oikeasti koko päivän. Mä laitoin lakan aamulla kello kahdeksan, jonka jälkeen söin ja join kaikki päivän ruuat ja juomat, tarvoin lumisateessa, kävin kuntosalilla, pussailin ja SILTI lakka oli hyvässä kunnossa vielä illalla. Aivan uskomaton tuote. Vannoin ennen Maybellinen Superstay Matte Ink -punan nimeen, mutta Vinyl on vielä parempi, koska se ei mene päivän aikana huulilla könteiksi, eikä kuivata samalla tavalla huulia kuin Matte Ink. Mun sävy näissä kuvissa on cheeky, 35.

 

Vaihe 5: Kulmat

 • Mä laitan mun kulmat ojennukseen värittömällä BENEFITin 24 Hour Brow Setter -kulmageelillä. Mun kulmia voisi meikata varmasti paremminkin, mutta en ole nyt jaksanut, kun käynnissä on microblading-kulmien poisto. Väri haalenee kerta kerran jälkeen, mutta hitaasta prosessista on kyse.

 

Vaihe 6: Kiinnitys

 • Mä olen kokeillut lukuisia kiinnityssuihkeita, mutta tällä hetkellä käytän Smashboxin Photo Finish Endurance Breathable Setting Spraytä. Supsuttelen suihketta melko paljonkin kasvoille ja aluksi naama on vähän märkä. Se ei kuitenkaan haittaa, vaan suihke antaa iholle ihanan hehkun.

-Karoliina- 

 

Kommentit (1)

Luonnollinen meikki on mielestäni kaunis , eikä enemmän ole aina enemmän. Tuotteita on tässä ohjeessa todella paljon. Ja monissa muissakin ns meikittömiä meikeissä, sitä en täysin ymmärrä, että miten kaikkia näitä tarvitaan. Pakko kuitenkin myöntää että mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän tarvii pohjaan aineita…

Kysymys: kirjoittaisitko 5000 tonnia ja tyhjä huone jutusta? Vai oliko se jo aiemmin ollut?

Kiitos,

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X