kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.03.2023

Kuukautistenpelkääjän farkut ja ihana takki - Perjantain asu

Teksti
Karoliina Pentikäinen
15 kommenttia

*tuote saatu

Asu: takki, farkut, lenkkarit ja huppari 

Merkki: takki, Papu* // farkut, Levis // huppari, GESTUZ // lenkkarit,  Kurt Geiger

Hankintapaikka: takki PR-lahja suoraan Papulta // farkut second hand Oldiesta // huppari -50% alelöytö Inch Storesta // lenkkarit Zalandosta

Käyttöönottotoimenpiteet: Lenkkareiden suihkutus suojasuihkeella. Farkkujen pesu koneessa. 

Käyttökohde: No mihin näitä osasia ei voisi käyttää? Jokainen osa on todellinen perusklassikko, jonka voi yhdistää niin arkeen kuin vähän juhlavampaankin lookiin. Takki on esimerkiksi aivan eri takki, kun sen solmii vyöllä kiinni, eikä alla ole hupparia. Hupparia olen ajatellut käyttää isojen korujen, korkojen ja suorien housujenkin parina (Pinterestin “tarjoiluehdotus”) Hupparin kanssa kävi sellainen hauska juttu, että olin googlannut valehtelematta kaksi tuntia täydellistä harmaata hupparia sitä löytämättä. Kriteerit oli “pörröinen” sisäpuoli, tuplahuppu ja tarpeeksi lyhyt helma. Kun sitten googlailua seuraavana päivänä marssin Inchiin ostamaan farkkuja, odotteli huppari mua alepöydässä. Kyllä tuli hyvä mieli, etten ollut ostanut mitään melkeinhyvää edellisenä päivänä. 

Hankinnan kannattavuus: Hupparia olen pitänVaikka kevätkelit ei ole edes alkanut, tiedän, että tulen kuluttamaan nämä vaatteet loppuun. Olen ihan huumaantunut takin väristä ja tämä uusi Papu-takkien mitoitus sopii mulle paremmin kuin entiset tuplakoon takit. Valkoiset farkut on varmasti suurin kysymysmerkki – koska uskallan niitä pitää ja onko lahkeet lopulta liian lyhyet ja kapeat, koska olen nyt niin rakastunut leveälahkeisiin pöksyihin. Joka kerta, kun laitan valkoiset farkut päälle, tulee myös tunne, alkaako just sillä hetkellä kauheat japaninlippumenkat. Kellä muulla sama pelko? 

-Karoliina-

Kommentit (15)

Aivan ihanat keväiset värit ☀️ valkoisia housuja olen vältellyt, kun tuntuu että sotken aina housut johonkin… Mutta ne ois ihanat!

Ei ole menkkapelkoa kun käytössä on kunnolliset menkkapikkarit. Vihdoinkin näitä saa myös Suomesta.

Näistä justiinsa ollu puhetta parin tutun kanssa! Onko sulla minkä merkin käytössä?

Etenkin vaateteollisuus on todella suuri saastuttaja. Vähän vaatteiden haalimista vähentämällä tekee jo aikamoisen ekoteon! Lähtisitkö älä osta/vastaanota mitään kuukauteen -haasteeseen? Olisi mielenkiintoista lukea ajatuksiasi ja käytännön kokemuksia aiheesta.

No joo! Lähtisin ❤️ Onko tämmöinen haaste jollain nettisivulla/somessa menossa vai miten voi tulla mukaan?

Muutama vaikuttaja on kertonut viisi vaatetta vuodessa -haasteesta, mm. Julia Thuren on tässä mukana. Varmaan siihen voi vieläkin lähteä mukaan? Olisi tosiaan kiinnostava kuulla sinun kokemuksia ja mitä ajatuksia herää, kun ei osta tai vastaanota uusia vaatteita totuttuun tapaan.

Kiinnostava postaus olisi myös esim. Tampereen second-hand paikat, mikäli olet niihin perehtynyt.

Mä voin sanoa, ettei viisi vaatetta vuodessa ole mulle realistinen haaste. Pitäisiköhän kehittää tähän joku kevyempi versio 🤔 Veikkaan, että viisi voi olla monelle muullekin haaste, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö parannuksia voisi tehdä.
Ja hmm: Enkä ole kirjoittanut Tampereen kirppispostausta? Keräsin siihen kesällä matskua, mutta unohdinko julkaista 😂

Ekopaastovinkki: vähennä ostelua mitä et välttämättä tarvitse.

Jep! Ihan totta! Tähän liittyen mulla olikin tällä viikolla IG:ssä ekopaastojuttu. Ehditkö kurkata sen?

Kiva asu! Lenkkarit etenkin, voisi harkita itsellekin hankittavaksi 😊
Harmillista huomata miten somesi on nykyisin aika ristiriitainen: toimit kirkon ekopaaston ”mainoskasvona”, mutta kulutustottumuksesi etenkin vaatteiden suhteen näyttäytyy samanlaisena kuin aikaisempina vuosina. Miten itse ajattelet tästä?

Kirkon ekopaaston teemahan oli tänä vuonna armollisuus ja se, että keskitytään hyvään. Mä ajattelen, etten todellakaan ole täydellinen tämän(kään) asian suhteen, mutta olen petrannut monelta osalta. On aika ankeaa ajatella, että jos ei muuta kaikkia tottumuksiaan täysin (toisin sanoen asu omavaraisest), ei voisi/kannattaisi tehdä mitään 🙂

Moi,
Haluisitko tehdä jutun miten säilytetään kenkiä ja takkeja pienessä asunnossa, kun asujia on useampia? 😅 Tuli vaan mieleen noista sun kengistä.

Hyvä idis ❤️

Oletko mukana viisi vaatetta vuodessa -haasteessa?

Tutti-frutti-väriskaalaa kevääseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X