kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.04.2023

Kirppistely rohkaisee tyylikokeiluihin

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä vetäisin aamulla taas hopeisen toppatakin niskaan ja tajusin, etten ole sen jälkeen, kun ostin takin second handina Oldiesta, käyttänyt juuri mitään muuta takkia. Ostos oli rehellinen heräteostos, hopeinen toppis suorastaan huusi mun nimeä, joten luotin mun intuitioon ja marssin takin kanssa kassalle. Mulle rakas takki on saanut jo ympäristössänikin monen monta hellittelynimeä. Lapset kutsuvat sitä prinsessatakiksi ja aikuiset joko astronautti- tai hypotermiatakiksi. “Toi on uutta Karoliinaa”, sanoi eräskin. 

Se, että second hand -ostoksesta tuli heti lemppari, ei ole ihmeellistä. Olen nimittäin huomannut, että second hand (ja joskus muuten myös vaikuttajan PR-vaate) antaa mahdollisuuden astua jollekin sellaiselle alueelle, jonne ei muuten osaisi tai uskaltaisi mennä. 

Kun mä etsin itselleni vaatetta tai ylipäätään vaikka kävelen kaupungilla, mun silmät hakee aina tietynlaisia vaatteita: A-linjaisia mekkoja, lyhyitä biker-henkisiä takkeja ja sen sellaista. Kun mä sitten kuljeskelen kirppareilla ja second hand -liikkeissä, huomaan, että mä kuljen paljon avoimella mielellä kuin liikkeissä, jossa myydään uusia vaatteita. Samalla mä myös uskallan tehdä isompia harppauksia poispäin niin sanotuista minulle varmoista valinnoista. Ehkä siksi, että second handia on musta omatunnollisesti helpompi ostaa. Ehkä siksi, että usein kirppishinnat on edullisempia kuin kaupoissa, jotka myy uusia vaatteita. 

Viime aikoina olenkin huomannut, että mä olen vähän kyllästynyt mun “varman päälle” -tyyliin. Kun on vuosikausia tiennyt, mikä on juuri mun juttu ja mikä ei, olenkin tyylillisesti nyt vähän tyhjän päällä, kun mieli tekisi kokeilla paljonkin jotain uutta, mutta en oikein tiedä, mitä. Ehkä pitäisi kaivella kaikki nämä viimeisen vuoden kirppis- ja PR-vaateet, jotka on sykähdyttänyt mua erityisen paljon, laittaa ne vieretysten, ja etsiä niistä yhteinen nimittäjä. Mitä yhteistä niillä on? Miten ne istuvat, mitkä värit toistuu ja millaisen kattotermin niille voisi antaa? 

Oletko sä huomannut saman eron second hand -liikkeistä ostelun ja perusvaatteliikkeissä ostelun välillä? Ja jos olet muuttanut tyyliäsi, miten teit sen käytännössä? 

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X