kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.05.2023

Vappu 2023

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

Heippahei vappuiltaan! Me ollaan täällä virittäydytty tosin jo arkiviikon tunnelmaan pakkaamalla reput ja kassit huomista varten. Mä tein viikko varten makaronilaatikon valmiiksi ja kalenteritkin on taas tuttuun tapaan synkattu. Tosin viikko tuntuu ihan luvattoman lyhyelle, kun viime viikko hujahti ohi työmatkan ja tuotelanseerauksen vuoksi sekunneissa, joten heitto uuteen – lyhyempään – viikkoon tuntuu vieläkin rajummalle. Yleensä mulla on nimittäin perjantaisin tapana valmistella uusi työviikko niin, että maanantaina voi mennä ilman panikointia töihin. No, ei tässä nytkään paniikille ole sijaa. Täytyy vaan asennoitua siihen, ettei tälläkään viikolla maailma tule valmiiksi. 

Meillä oli kyllä kiva vappu. Mutta tosi erilainen, kun koskaan ennen. Sopivassa suhteessa tavallista kotoilua ja toisaalta vappuista menoa. Sellainenkin, että suunnitelmat meni uusiksi monta kertaa. 

Mies sai vain muutama viikko sitten yllätyssynttärikutsun ystävänsä nelikymppisille, joten perhevappu vaihtui toisenlaiseen. Kun tämä selvisi, ehdotin ystävälleni, että hän tulisi poikiensa kanssa Helsingistä meille vapuksi. Leivottaisiin munkkeja, puuhattaisiin ulkona ja käytäisiin vapputorilla. Kun suunnitelma oli lyöty lukkoon, esikoinen ehdotti, että haluaisikin mennä isälleen vapuksi. Sehän kävi. Ja kun tämän ajateltiin olla viimeinen pläni, ystävän lapsi sairastuikin, eivätkä he päässeet tulemaan. 

Joskus ohjelmaton vappu olisi ollut mulle varmasti katastrofi, mutta nyt ei. Ja silti – ilman sen suurempaa puuhaa, ehdittiin viettää pienten tyttöjen kanssa aikaa useammankin ystävän kanssa. Oli brunssikamuja, naapurin leikkiseuraa, torikavereita ja tramppaseuraa. Niin ja mä sain kerrankin tytöt tarpeeksi ajoissa petiin ja vaikka se kuulostaakin varmaan muiden korvaan typerälle, nautin täysin siemauksin, kun sain vappuaattoiltana tehdä töitä hiljaisessa kodissa. Tilasin Woltista hampparia ja vedin suklaajädeä suoraan purkista. Voi tätä villiä elämää!

Hauska huomata, miten omat ajatukset muuttuu monessakin asiassa vähän kuin itsestään vuosien saatossa. Kuten kerroin, ennen musta olisi ollut kurja ripotella perhe pitkin kyliä tällaisena juhlapyhänä. Vaikka totta kai uusperheessä olen tottunut siihen, ettei esikoinen ole aina meidän kanssa, on erillään olo tuntunut usein jotenkin väärälle. Nyt mä ajattelen, että yksi juhla sinne tänne. Joskus näin ja joskus toisella kertaa eri tavalla. 

Ja toisaalta lasten kasvaessa elämä muutenkin muuttuu – toisaalta esikoisella on paljon enemmän omia menoja kavereiden kanssa, eikä perheen seura aina nappaa. Toisaalta kaksosten kasvettua myös me A:n kanssa “uskalletaan” buukata enemmän omia menojamme, koska tiedetään, ettei kotiin jäävä osapuoli joudu enää niin tiukille, kuten ennen kahden vauvan/taaperon kanssa. 

Sellaista täällä. Miten sun vappu sujui?

-Karoliina-

Kommentit (5)

Todellakin tunnistan! Ei mitään uskalla sanoa toteamatta perään ”mutta kyllä mä ymmärrän hyvin, ettei kaikki tykkää sinisestä, pinkistä tai keltaisesta ja jokaisella saa olla ihan omat mieltymyksensä enkä mä tarkoita loukata ketään sillä, et sanon, et tykkään, et mun kodissa on värejä, et ymmärrän mä senkin, et joku tykkää, ku koti on greigen, anteeks neutraalin, sävyinen”. 😀

Hei ! Hyvä kirjoitus.Just tuo,että johtuu pelosta..Johtuu juurikin siitä.Pelkää,että tulee väärinymmärretyksi ym.Yrittää sen takia vastata mahdollisimman hienosti ja monipuolisesti..Mutta kun yhdelle kumartaa,toiselle pyllistää vai miten se nyt menikään🙂🙂Hei,ois tosi kiva jos saisit korjattua tuon kommentti osion.Sulla ei näy yhtään kommenttia tai sitten kaikki kaksi kommenttia näkyy jokaikisessä postauksessa.. ??

Tiedän 🙁 se on tosi turhauttavaa! En itse vastaa blogin tekniikasta, mutta yritän taas edistää, että se korjaantuisi!

Meilläkin on muualla asuvat isovanhemmat, joten aika usein meidän treffit on mummolan lähikaupungeissa hotellilomia tms omassa kotikaupungissa treffailun sijaan. Toimii kivasti silloin kun treffit ei yhdisty johonkin tapahtumaan kuten nyt teillä ystävän häihin. Säästyy aikaa kun kaikki matkustaa mummolaan ja me aikuiset jatketaan siitä johonkin lähikohteeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X