Mä tykkään aivan valtavasti kotitekoisista hamppareista. Tai no okei – tykkään kaikenlaisista hamppareista, mutta erityisesti kotitekoisista. Mun mielestä hampurilaisilla on sitä paitsi tarpeettoman huono maine. Voi olla, että joku Mäkkärin juustopurilainen ei ole ravintoaineiden riemuvoitto, mutta kotitekoisissa burgereissahan on kaikki, mitä hyvältä aterialta voi toivoa – hiilareita, protskua, kasviksia ja toki vähän rasvaakin.
Kana-caesarhampurilaiset
- oliiviöljyvä, suolaa ja muita mausteita maun mukaan kanan maustamiseen
- kanafileitä litteiksi nuijittuna tai vaikka vegepihviä
- hampparikuoria, esim. Naughty Brgerin tai vaikka ohuita ruisleipiä. Reissumies sopii hyvin muodoltaan.
- salaattia/pinaattia/rucola
- tomaattia
- punasipulia
- suolakurkkuja
- caesar-salaattikastiketta
- majoneesia/kermaviiliä/turkkilaista jogua tms
- parmesaania/pecorinoa lastuiksi raastettuna
- (Halloumia)
- Mausta kanafilepihvit oliiviöljyllä, suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla (esim maapähkinävoi tai hunaja, yrttejä, pippuria jne). Jos pihvit ovat kovin paksuja, nuiji ne kahden leivinpaperin välissä litteämmiksi.
- Laita kanafileet leivinpaperin päälle, uunipellille. Paista uunissa grillivastuksilla, 175 astetta, siihen asti, että ovat kypsiä.
- Pilko tällä aikaa kaikki halutut kasvikset.
- Valmista caesar-majo, eli sekoita ⅔ cesarsoossia ja ⅓ kermaviiliä (tai muuta sentapaista). Sekaan sopii myös pilkottu tuore basilika tai ruohosipuli.
- Paahda leipäkuoret saman uunin jälkilämmöissä, missä pihvitkin. Tai paahda paahtimessa.
- Kokoa hampparit, kun kaikki ainekset on kypsiä. Nauti heti!
-Karoliina-
Kommentit (2)
Kiitos reseptistä! Ja heh, hauska loppukevennys… 😉
Äläpä 😂 Blogin alusta muuttunut ja tämä postaus oli sellainen, johon Otavamedia laittoi ohjeita, miten pitäisi postata Googlea ajatellen 😅