kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 21.05.2023

Kauneussalaisuuksia

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kun oltiin reilu viikko sitten ystävien häissä, lähes yhtä ihanaa kuin itse juhliminen, oli se, että oli harvinainen tilaisuus laittautua kemuihin oikein ajan kanssa. Mun sisko tuli auttamaan mua meikin kanssa, joten samalla kun höpistiin ja syötiin lounasta, kuunneltiin tunnelmaa kohottavaa musaa ja meikkailtiin. Oli mahtavaa lähteä ajan kanssa, kun lapset ei pyörinyt jaloissa. Monestihan, kun koko perhe lähtee liikkeelle, oma ”laittautuminen” on sitä, että jos oikein hyvin käy, on mulla suunnitellut vaatteet ylä ennen kuin muu perhe istuu autossa odottamassa. (Tosin en mä tälläkään kertaa sentään NIIN ajan kanssa lähtenyt, että olisin ehtinyt ottaa lookista enempää matskua kuin yhden story-videon.)

Mutta eipä sillä. Mun pinna on toisaalta sen verran lyhyt, että nopeat lähdöt ja liikkeet sopii useimmiten hyvin. En jaksaisi todellakaan valmistautua kaikkiin kemuihin tuntitolkulla, ja itse asiassa kun lähtee kohtuuvauhdilla, ei ehdi kriiseillä jokaista hiussuortuvaa tai asun osaa. 

Nopeisiin lähtöihin mulla on muutama laittautumissalaisuus, jotka eivät kuitenkaan ole mitään salaisuuksia. Näiden avulla on helppo lähteä tärkeisiin tilanteisiin – juhliin, kuvauksiin, isompiin työtapaamisiin – ilman, että on epävarma olo omasta lookista, mutta toisaalta tavat sopii arkiaamuihinkin, jolloin ei ole aikaa puunata. Ja – totta kai – parhaat kauneusrutiinit on niitä, joista tulee henkisesti hyvä olo. Vaikkapa hyvät unet, liikunta ja terveelliset elämäntavat, mutta koska aina klo 6.08 tiistaiaamuna kaikkea tätä ei ole saatavilla, pitää turvautua pika-apuihin. 

  • Rapunzellin ponnarilisäkkeet. Mun luottokampaus on yläponnari. Kun tarvitsen siihen lisäbuustia, isken oman tukan joukkoon Rapunzel of Swedenin lisäkeponnarin. Tämän voi iskeä jopa likaisen tukkaan; vähän vaan kuivashampoota messiin, ponnari, lisäkekiepautus, pari pinniä ja avot. Toimii ihan aina. Rapunzellit on aika kalliita, mutta hintansa väärtti. Niitä voi muotoilla, pestä ja jopa värjätä (omalla vastuulla).
  • Iltapreppaus. Toinen hyvä keino on tehdä tukkataijat jo illalla, jos tietää aamun aikataulun tiukaksi. Mulla se menee näin: käytän hiusraudan tukassa, jonka jälkeen kierrän vielä lämpimiin hiuksiin Cailapin pehmeät paplarit. Nukun ja avaan aamulla paplareiden kihartaman ihanan lainepehkon. 
  • Geeli- ja rakennekynnet sormiin ja kesäisin myös varpaisiin. Toki omat kynnet ilman mitään lakkojakin on siistit ja kauniit monilla, mutta mulle tulee astetta freesimpi olo, kun kynsissä on lisäbuustia lakalla. Ja jos tukka repsottaa tai jalassa on maaliset kollarihousut, voi ajatella, ettei tilanne nyt aivan toivoton sentään ole. 
  • Meikkikirjon tietoinen tiputtaminen ja jakaminen arkimeikkipussiin ja laajempaan. Mulla on aika paljon meikkejä, enkä kestänyt sitä, että etsin arkituotteita kaiken muun seasta. Se vei aamuissa tärkeitä sekunteja ja ennen kaikkea turhautti. Jaoin lopulta arkimeikit pieneen pussiin, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Siellä on sävyttävä voide, kulmageeli, huultenrajauskynä, poskipuna ja kiinnityssuihke. Pärjään niillä tosi hyvin, meikki vie muutaman minsan ja en ”harhaudu” levittelemään ripsaria tms, koska siihen ei arjessa ole aikaa. Tässä hommassa kannattaa haastaa itsensä. Miettiä, mitkä on ne ”pakolliset” tuotteet ja mitkä ei. Mitä vähemmän purnukoita ja putkiloita, sen helpompi. 
  • Naaman työntäminen kylmään veteen/jäinen suihku. Aivan kauhea kokemus, mutta herättää kasvot ja vartalon pikana. 
  • Living Proofin kuivashampoo. Aivan kauhean hinnakas verrattuna markettituotteisiin, mutta KILLERI. Ei tee tahmeaksi, ei jätä ”hilsettä”. Pelastaa tosi pahoja tukkapäiviä. 
  • Huulipunahuijaus. Vanha klassikko. Jos kasvot on väsyneet, eikä ole aikaa meikata niitä erityisesti, laitan kaikkein kirkkainta huulipunaa, mitä ikinä vaan löydän. Tämän hetken suosikkejani on Dermosilin huultenrajauskynät, sekä Maybellinen Superstay Vinyl -huulilakat. Rajaan huulet, töpötän huulilakan pisteiksi huuliin ja blendaan kynän ja värin sormella töpötellen. 
  • Isot korvakorut. Toimii samalla tavalla kuin huulipuna. Katse siirtyy silmäpusseista toisaalle. 
  • Nesteytyskapseli. Mä huomaan, että tosi usein mun naaman turvotus johtuu siitä, että juon liian vähän vettä. Hommaa on vaikea korjata hetkessä vetämällä kaksi litraa vodaa (huono olo ja koko ajan pissattaa), mutta nestetyskapselit tai urkkajuoma jeesaa nopeasti sekä oloa että pöhöttynyttä naamaa. 

Mitkä on sun nopeat arjen kauneuskikat?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X