kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.06.2023

Lämpimässä säilyvät välipalat, top 5!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Mun ruokailutapojen suurin muutos vuoden sisällä on ollut se, että en enää “panttaa” nälkää, vaan syön tasaisesti. En katso kelloa erityisemmin ruokailuissa, mutta aika tasaisesti ruokaa tulee syötyä noin kolmen tunnin välein. 

Vaikka tykkäänkin laittaa ruokaa, ja esimerkiksi aamu- ja iltapalat on mulle pyhä asia, niin välipala tuntuu jostain syystä pakolliselle pahalle lounaan ja päivällisen välissä. Pakollinen paha siinä mielessä, että a) se on syötävä, ettei tule nälkäkiukku/väsymys/ähky päivällisellä ja b) juuri siinä 13-16 välillä ei olisi aikaa yhtään kokkailulle. Yleensä tuolloin olen vielä liikkeessä, joten ruokailuhetken järjestämisessäkin on jo haasteita. Usein on myös se tilanne, ettei eväs voi olla mikään ihana voikkari tai omatekoinen rahka-annos, koska tuollaiset eväät ei säily kassissa koko päivää. Siksipä kaikki mukaan napattavat helpot snäkit on aivan ehdottomia. Moni (minäkin usein ennen) perustelee, ettei ehdi syödä, mutta näiden välipalojen kanssa ei paljon aikaa tuhraannu…ja silti ne siirtävät nälkää sopivasti.

Leaderin Promour Puffed Milk Choco -protskupatukka. En tiedä, mitä Leader tekee protskupatukoiden kanssa eri tavalla kun moni muu firma, mutta näissä melkein kaikissa loistaa poissaolollaan se öllöttävä, teollinen, maku. Tykkään monista Leaderin patukoista, mutta tämä uutuusmaku (?) on niin hyvää, että epäilen sen olevan lainkaan protskupatukka.

Wasan Sanwich -näkkärit. Mä olen aina pitänyt näkkäristä, joten nämä täytetyt näkkärit on mulle erityisen mieleen. Näkkärissä on sekin hyvä puoli, että moni valmis välipala on makea, mutta tämä sopii niille, jotka pitävät enemmän suolaisesta. Suosittelen täytteeksi…kaikkia! 

Elovenan välipalakaurajuomat. Kauran ansioista nämä täyttää mahaa vähän paremmin kuin perussmoothiet, eikä metsämarjan makuinen juoma ole myöskään ätläkän makea. Tosi hyvä tuote. 

Nutrilettin Cocoa & Oat -juoma. Mä olen ollut tähän juomaan koukussa VUOSIA. Olen suuri kaakaon ystävä, ja rehellisyydessä tämän parempaa kylmää kaakaota en ole juonut miltään “oikealtakaan” kaakaojuomavalmistajalta. Koska kyseessä ei ole protskujuoma, puuttuu tämän juoman mausta perinteinen proteiinijuomamaku (josta en siis pidä). Ainoa miinus on se, että kaikissa kivijalkakaupoissa myydään aina Nutrilettin Rich Chocolate Drink -smoothieta, joka näyttää hämäävästi samalle, mutta on kauhee kuraa verrattuna tähän. Tämän juoman eteen täytyy siis nähdä vähän vaivaa, eli tilata netistä (lavoittain). Pro tip: tämä on parempaa juurikin “reppulämpimänä”, eikä suoraan kylmästä otettuna. 

Valion Onni-puurot. Syötin näitä aina Mesille ja Ompulle, mutta edelleen saatan ostaa itselleni Onni-puuron, kun tarvitsen pikavälipalaa. Mun omia lemppareita on samat, mistä tytötkin tykkäsi pienenä eniten: omena, vadelma-mustikka ja rukiinen puolukka. 

Mitä nopeita snack-vinkkejä sulla on antaa?

-Karoliina-

Kommentit (6)

En pidä yleensä proteiinipatukoiden koostumuksesta, enkä vastaavasti monien ”luonnollisten” patukoiden taatelipohjasta, joten innostuin kun löysin Äidin patukat! Niissä on kiva mureneva koostumus. Myös suolainen vaihtoehto (härkäpapu-nokkonen) on tosi kiva, kun ei kaipaa makeaa syötävää. Makeista vadelma-aprikoosi on oma suosikki!

Kiitos vinkeistä, lähes kaikki oli uusia tuttavuuksia ja menee heti kokeiluun! Erityisesti kesälomareissulla välipalat on ihan must.

Kesälomareissun oikein ajoitetut välipalat voivat pelastaa monelta katastrofilta kyllä 😀

Suosin eniten välipaloina hedelmiä ja vihanneksia. Baanani ja omena on melkein vakio, ehkä vähän tylsä. Porkkanasta tykkään kovasti. Ostan myös smoothieita ja pähkinöitä. Välipala/proteiini patukoihin suhtaudun vähän epäillen, en tykkää niistä ja mietin joskus niitä ostellessa, että yritänkö nyt tyydyttää herkkunälkää vai miksi ostan välipala/proteiini patukan. Mielummin otan sitten välipalaksi vähän terveellisempää ja jos haluan herkutella niin ostan sitten oikeaa suklaata tai muuta herkkua. Ja sitten monen mielestä tosi outo ja tylsä mutta itse tykkään on ruisleipä. (Ja siis ihan pelkkä sellainen ilman päällisiä). 😂

Hyviä vaihtoehtoja! Ja tuo Puffed milk choco tosiaan tuntuu myös siltä, että tässä syödään herkkua eikä välipalaa! 😀

Hei kiitos vinkistä! Etenkin noista suolaisista tuntuu olevan enempi pulaa. Vaikka kyllä tuo vadelma-aprikoosikin kuulostaa aika hyvältä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X