kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.06.2023

Helppo kotitekoinen jäätelö

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

Mä en ole mikään erityinen jätskiherkuttelija, mutta totta kai jäde kuuluu kesään. Valmiista jäätelöistä mun lemppareita on polka ja Ainon maitosuklaajäätelö, ja toki ihan klassinen vanilja mansikoiden kanssa. Nyt, kun jostain syystä keksin tehdä ensi kertaa (jos muistan oikein) jädeä itse, avautui aivan uusi maailma. Koska omatekoiseen jädeen voi laittaa ihan mitä tahansa lempparimakuja, nams!

Jäätelöpohja:

5dl kuohukermaa

1 purkki kondensoitua maitoa

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Vatkaa kondensoitua maitoa noin 10min.
  3. Yhdistä kermavaahto maitovaahtoon varovasti sekoittaen.
  4. Lisää massan joukkoon lempimakujasi.
  5. Pakastan jäätelömassa astiassa pakastimessa ainakin yön yli.

Ideoita jäätelön maustamiseen:

Lempisuklaat rouhittuna. Daim, Geisha, Pätkis yms. toimii hyvin!

Happaman/kirpeän ja makean liitto toimii myös. Esimerkiksi karpalot/puolukat/vähäsokerinen raparperihillo ja kinuskikastike. Jos käytät kastiketta, älä sekoita sitä jädemassaan, vaan tee raitoja jäätelömassaan sen jälkeen, kun olet laittanut jäätelön jo pakastusastiaan.

Leiki tekstuureilla. Monet keksit, pähkinät ja esimerkiksi maapähkinävoi tuo kivaa suutuntumaa.

Mitkä on sun lempimaut kotitekoiseen jäätelöön? Myös muut hyvät jädereseptit otetaan vastaan!

-Karoliina-

Kommentit (3)

Daim-Baileys itsetehtynä samalla peruspohjalla. Kahvi oli myös hyvä.

Miten laitat kahvin? Jäähdytettyinä raitoina massan väliin vai jotenkin muuten?

Pikakahvia, Yhteishyvän ohjeella

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X