Bruschetta 2.0 ohje
Mä tein viime kesänä useampaan otteeseen nettihitti-valkosipulibruschettaa, jossa valkosipulivoimössön lisäksi leipä kuorrutettiin mozzarellalla. Aivan ihanaa, överiä ja siksi myös vähän sellaista, että saattoi tulla kyllästyminenkin nopeasti.
Meillä oli eilen naapureiden kanssa piharuokailut, ja ajattelin tehdä bruschetat kaikesta siitä, mitä jääkaapista löytyi. Samalla testasin, voiko viime kesän överibruschetan ja perinteisen tomaattibruschetan reseptit yhdistää. Vastaus: kyllä voi! Tulee herkkua.
Bruschetta 2.0
- (Vanhaa) Patonkia/vaaleaa leipää siivuina, 8-10 palaa
- 2 valkosipulia
- Pari lorausta oliiviöljyä
- Pari rouhaisua mustapippuria
- Hyppysellinen suolaa
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 3 isoa tomaattia
- Puska basilikaa
- Kevätsipuli
- 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- pippuria
- Leikkaa kokonaisista, kuorellisista valkosipuleista toinen pää auki niin, että itse valkosipulin kynsien päät näkyy. Asettele folion päälle.
- Rouhi valkosipulien päälle suolaa ja pippuria, lorauta oliiviöljyä.
- Sulje valkosipulit folioon ja kypsennä ne uunissa 180 asteessa n. 30min.
- Valmista sillä aikaa tomaattisalaatti leivän päälle: pilko kevätsipulit, tomaatit, basilika ja lisää niiden joukkoon mausteet, öljy ja vaalea balsamiviinietikka.
- Ota valkosipulit pois uunista, jäähdytä valkosipulit ja purista sitten pehmentynyt valkosipuli pois kuorten sisästä kulhoon.
- Muussaa valkosipulin sekaan pehmeä voi.
- Levitä voi-valkosipulitahna leipäsiivujen päälle ja paista leivät uunissa, grillivastuksen alla niin, että leipien reunat rapsakoituvat, mutta keskusosa jää silti voiseoksesta pehmeäksi.
- Levitä leipien päälle tomaattisalaatti.
Nauti!
-Karoliina-
Jaa oma kokemuksesi