kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.03.2024

Näin pidät kodin helposti siistinä

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä tein viime viikolla postauksen meidän kodin järjestyksestä ja uudesta mentaliteetista tämän takana. Ja vitsi miten ihanasti otitte sen vastaan – sain tosi paljon kivoja kommentteja inboxiin. 

Mä julkaisin tänään IG Reelsissä yhden vinkin siihen, miten A) eteinen ei räjähdä ja B) samalla ei tavarat häviä. Postauksen kuva liittyy aiheeseen.  Voit kurkata reelsin täältä. 

Lupasin listata tänne blogiin myös lisää meille/mulle toimivia siisteysniksejä, joten tässä tulee:

4 x PARASTA TAPAA VÄLTTÄÄ KODIN KAAOS 

  1. Järjestä kaapit, hyllyt ja varastot niin, että tiheimmin käytössä olevat tavarat on edessä ja harvimmin käytettävät takana/korkealla. Ts. suola ja pippuri maustehyllyyn ekaksi, ja joku kaksi kertaa vuodessa käytettävä kanamauste viimeiseksi. Varastoon matkalaukut aika eteen ja joulukuusi taakse. Tämä vinkki on suoraan Ilana Aallon Vartin voima -kirjasta. 
  2. Tee tavaroille niiden oikea paikka siihen kohtaan, missä niitä OIKEASTI käytetään. Eli vaikka hiusharja “kuuluisi” vessaan, mutta jos aina harjaat hiukset eteisessä, harjalle paikka eteiseen. Näin harja menee varmiten myös takaisin käytön jälkeen, kun sitä ei tarvitse alkaa viemään eri huoneeseen, missä sitä oli käytetty. Toisaalta: On myös paljon tavaroita, joiden säilytyspaikalla ei ole niin väliä, ja niille taas kannattaa keksiä paikka sinne, minne ne parhaiten mahtuu. Meillä on esimerkiksi kuivausrumpu vaatehuoneessa. 
  3. Älä tee järjestysratkaisuja ihanneminällesi/ihanneperheellesi, vaan todelliselle sinulle/perheelle. Tarkoita tätä sillä, että jos TIEDÄT, että teillä jätetään vaatteita tasoille, eikä tähän tule muutosta, tee tasoille jättämisestä edes jollakin tapaa siistimää/esteettisempää. Hommaa vaikka tasolle kaunis kori, jonne vaatteet voi laittaa. Ei täydellistä, mutta parempi ratkaisu kuin yli vyöryvät kasat. 
  4. Uskalla luopua ja sanoa ei. Kaiken a ja o on se, ettei kodissa ja sen kaapeissa ole liikaa tavaraa. Uskalla luopua turhasta tavarasta ja sanoa jatkossa useammin “ei” niille ostohimoille, joita tulee eteen. Raivaaminen on minusta vielä helppoa, mutta “ein” sanominen vaikeaa. Tähän on pari hyvää tapaa. 1) Jos ostat/otat vastaan jotain, luovu samalla jostakin. 2) Kirjaa ylös – NÄKYVILLE – kaikki kotiin tuleva uusi tavara/tekstiili. Kun näet konkreettisen listan, ei voi verhoutua sen taakse, ettei muka ostele mitään.

-Karoliina-

*paita saatu Nosh // laukku saatu Lumi

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X