kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.04.2024

Täydelliset synttärit Lapland Hotels Arenan sviitissä!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Lapland Hotels

Kukaan, joka mua IG:ssä seuraa, ei ole voinut välttyä mun viime viikkojen synttärispämmiltä. Täytin juuri 39 vuotta, ja vietin mun synttäreitä pari viikkoa sitten, vajaan parinkymmenen tärkeän naisen seurassa. Sain inspiraation tällaisiin naisten kemuihin jo 2020, näistä juhlista, mutta meni tovi, että sain itse järjestettyä omani. 

Kuten aikanaan Hipu-siskon synttäreillä, olin kutsunut näihin juhliin ystäviäni eri aikakerrostumista ja eri yhteyksistä, joten juhlissa ei tainnut olla ketään muuta kuin minä itse, joka tunsi kaikki kutsutut. Olin ajatellut, että juhlat olisi ihana tapa verkostoitua naisten kesken (halusin, että kivat tyypit tapaa toisia kivoja tyyppejä) ja niin myös kävi – Oli mahtavaa nähdä, miten erilaisia  keskusteluja syntyi ja ihmiset tulivat juttuun entuudestaan tuntemattomien kanssa. Mitä voin sanoa? Mulla nyt vaan on ihania naisia ympärillä, joiden kanssa ei voi olla tulematta juttuun. Paras palaute olikin se, kun sain koko lauantai-illan ja sunnuntain kiitosviestejä ja kehuja siitä, kuinka ihania naisia juhlissa oli. 

Olin ensin ajatellut pitää juhlat kotona, mutta mietin, että kaikista stressittömin tapa koko meidän perheelle olisi se, jos perhe voisi jäädä kotiin ja mä voisin vaan purjehtia juhlapaikalle. Idea pitää juhlat Lapland Hotels Arenan sviitissä syntyi, kun näin meidän parikymppisen sukulaistytön pitävän omat synttärinsä sviitissä. En ollut koskaan tullut edes ajatelleeksi tällaista vaihtoehtoa, ja kun hän vielä kannusti mua sanomalla: “Mieti nyt! Kaunis ympäristö, jota ei tarvitse itse siivota ennen, eikä jälkeen. Ja kaiken lisäksi tämä on yksi niistä harvoista juhlatiloista, jonne voi jäädä vieläpä yöksi”, olin myyty.

Mun juhlat järjestettiin Lapland Hotels Arenan terarssisviitissä, joka onkin Nokia Arenalla sijaitsevan hotellin suurin huone. Valtavan kokoisen huoneen ikkunat avautuvat kaupungin ja järven ylle ja nimensä mukaisesti sviitissä on suuri, yksityinen, terassi. Pelkäsin alunperin, mahtuisiko 17 naista juhlimaan, koska näin talvella terassia ei oikein voinut ottaa juhlakäyttöön, mutta olisin aivan hyvin voinut kutsua ainakin vielä viisi ihmistä lisää. Huone oli paljon suurempi, mitä kuvat antoivat ymmärtää. Terassisviitti koostui eteisestä, makuuhuoneesta, pukeutumishuoneesta, tilavasta olohuoneesta ja kylpyhuoneesta, josta löytyi erillinen wc, sauna, suihku ja kylpyamme. 

Mä tilasin juhlien suolaisen tarjoilun ja juhlajuomat Arenan Saivo-ravintolasta. Menu koostui – kuten aina Saivossa – pohjoisen makumaailmasta, ja pienten suupalojen lisäksi tarjolla oli leipää, leipäjuustoa, salaattia ja leipää. Oli tosi kiva, että juhlien kahvi- ja teetarjoilu onnistui myös Saivon kautta, vaikkei ne näykään varsinaisella huonepalvelu-menulla. Varsinainen juhlajuoma onnistui myös alkoholillisena ja alkoholittomana, ja kyllä, alkoholiton ei ollut mitään Pommacia 🙂

Sviittisynttäreissä minua viehätti valtavasti niiden helppous. Tosiaankin siivouksesta ei tarvinnut välittää ennen eikä jälkeen, ja kauniisti sisustettu sviitti toi arvokkuutta ja juhlavuutta itse iltaan. Myös se, että tarjoilu tuli suoraan samasta rakennuksesta, ja saivolaiset myös asettivat ne esille tosi kauniisti, teki olon helpoksi. Pystyin keskittymään olennaiseen, eli mun vieraisiin ja yhdessäoloon. 

Tuntui myös mahdottoman ihanalle, että kun vieraat lähtivät seiskan-kasin välillä, mä sain jäädä fiilistelemään Nooran kanssa vielä kaunista huonetta illaksi ja yöksi. Vedettiin verkkarit jalkaan, lämmitettiin sauna ja syötiin telkkarin ääressä huonepalveluhamppareita. Sain ikään kuin kahdet juhlat: Ne isot ja hohtavat, ja ne hillityt, jotka sopi hyvin kierrosten tasaamiseen ennen unille menoa. 

Jos suunnittelet juhlia Laplandin Sviiteissä, tässä muutama huomioitava asia vielä:

  • Sviittiin saa kutsua vieraita, mutta yöksi huoneeseen voi jäädä vain sinne etukäteen ilmoitettu määrä henkilöitä. Arenan terassisviitissä saa yöpyä maksimissaan neljä ihmistä. Yöpyminen on ihana tapa A) palautua juhlista ja B) tuoda juhlaa ja luksusta vielä seuraavaan aamuunkin pitkien yöunien ja hotellibrunssin merkeissä. 
  • Sviitissä, kuten hotellissa ylipäätäänkin, hiljaisuus tulee klo 22.00. Silloin (jos ei ole tällainen mummojuhlija kuin minä) voi jatkaa iltaa esimerkiksi hotellin ravintolassa. Tosin, jos ei mölyä teknot täysillä, ei yhdessäolo ketään haittaa – Arenan terassisviitti sijaitsee nimittäin hotellin ylimmässä kerroksessa, aivan omassa rauhassaan, käytävän päässä. 
  • Sviittin ruokatarjoiluista voi sopia hotellin kanssa samalla, kun varaa huoneen. 

Olipa mieletöntä pitää tällaiset pre-partyt ennen ensi vuonna olevia nelikymppisiä. Ensi vuonna meidän perheessä vietetään myös rippijuhlia, ja aloinkin pohtia, olisiko toiset näistä mahdollista järjestää Laplandissa. Jotenkin koko tästä konseptista jäi aivan ihanan lämmin ja onnistunut olo. Isompiin juhliin sviitti on toki pieni, mutta Lapland Hotels Arenan 5. kerroksen kokous- ja juhlatila Lumoamosta löytyy tiloja kaiken kokoisiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi pienimmässä Haave-tilassa mahtuu illallistamaan 24 henkilöä ja koko Lumoamossa 250 henkilöä. Näihin voit tutustua Laplandin sivuilla.

Tokihan Arena-hotellin sijainti Nokia Arenalla mahdollistaa myös sen, että aitoissa voi järjestää tapahtumia vaikkapa keikkojen aikaan. Aika mieletön tapa nauttia hotellista ja kulttuurista yhtä aikaa, koska aitoista avautuu parvekkeet suoraan Nokia Arenalle.

Niin ja jos mietit erityistä yösijaa vaikkapa hääyöksi, voin suositella tätä huonetta sataprosenttisesti. Myöhäinen uloskirjautuminen onnistuu myös, kuten kaikissa Laplandin huoneissa ja hotelleissa. 

Näin juhlaisissa tunnelmissa tällä kertaa!

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X