mitä kaikkea pitää muistaa hankkiessa koiran.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Mitä kaikkea koiranpentua hankkiessa pitää muistaa? Eli siis meille tulee kesällä koira ja haluisin tietää mitä tarttee hankkia ennen sitä. Eli siis laittakaa vaan kaikkea eli mitä pitää ostaa, rokotuksista rokotuksista ja mitä kaikkee kannattaa opettaa koiralle vaikka ekan kuukauden aikana? Olen siis lukenut aikapaljon mutta haluisin vielä varmistaa. Saa sanoa myös hyviä pentu kirjoja.
 
vierailija
Rokotukset ja madotukset. Laadukasta ruokaa, koirankupit, jotain leluja, kestävä hihna ja panta/valjaat, harja ja kynsisakset. Sitten vähemmän tärkeitä, kuten koiranpeti. Kannattaa ostaa myös hyvää pesuainetta ja hajunpoistajaa, pentu kun pissaa ympäriinsä (myös sanomalehtiä yms. kuluu).
Aloita peruskäskyistä: istu, maahan, paikka, tänne.
 
vierailija
Koira tulee sen teille opettamaan. Mutta kerron jo etukäteen. Koira on kuin lapsi, vaatii aina miettimistä ja huolehtimista. Et voi töiden jälkeen jäädä kaupungille, koska koira odottaa kotona ulkoilemaan pääsyä (vrt lapsi tarvitsee hakea päiväkodista). Tämä jatkuu seuraavat hyvässä tapauksessa seuraavat 12-15 vuotta, jos koira vaan elää normipituisen elämän. (vrt lapsi haetaan päiväkodista ehkä vain viiden vuoden ajan; jossakin vaiheessa lapsi alkaa kulkea koulusta kotiin itsenäisesti). Lomalle lähtiessä pitää miettiä, mihin koira hoitoon. Hoitolat on usein täynnä ja hyvän hoitopaikan löytäminen ei ole helppoa.
Mutta on se sen arvoista. Koirat on koiria, ja joillekin ihmisille ne vaan sopivat.
 
vierailija
Pennun kanssa pärjää vaikka päällään seisoen. Mutta aikuistuvan ja aikuisen koiran kanssa ei, jos ei kouluta, vaikka koira sitä tarvitsisi. Tarkista, milloin lähistön koirakoulussa alkaa seuraavat pentukurssit. Jos aika ei käy, milloin on seuraava?
 
vierailija
Jos kusee sisälle nurkkiin niin kannattaa saada kiinni tekohetkellä ja kusta suoraan sen naamaan niin loppuu siihen.
EI TODELLAKAAN!! Älä ainakaan tätä neuvoa usko missään nimessä. Pennun sisäsiisteys aloitetaan heti kotiin tultaessa. Voit laittaa pennulle oman pissapaikan sanomalehdistä esim. nurkkaukseen, jonne kannat pennun, ellette sitten satu asumaan omakoti/rivitalossa, josta pentu on helposti ja nopeasti saatavilla pihalle tarpeilleen.

Eli pentu ulos heti ensimmäiseksi aamulla, heti syötyään, riehuttuaan, herättyään. Näin se oppii nopeasti minne hädän tullen kuuluu mennä. Vanhingon sattuessa pyyhit vain pisut ja kakat pois, pentu ei ymmärrä tehneesi väärin pissatessaan/kakatessaan sisälle.

Teidän ensimmäinen kuukausi on tutustumista toisiinne. Pidä pentua paljon vapaana turvallisessa ympäristössä. pientä pentua ei kauheasta kannata vielä rasittaa uusilla asioilla, mutta pikku hiljaa kannatta pentua alkaa sosiaalistamaan erilaisille asioille, kuten remmilenkeille, autoille, pyörätiekävelyuille. Mutta ennen kaikkea luotte suhdetta noiden ensimmäisten viikkojen aikana, eli pentu leimaantuu sinuun ja perheeseesi.
Pienet pennut myös nukkuvat paljon, joten pentu tarvitsee myös paljon rauhaa. Tärkein koulutus pikkupennulle on luoksetulo, eli pidät pentua mahdollisimman paljon vapaana, ja aina kutsuttaessa palkkaat pentua herkkupalalla, esim. nakin tai lihapullan palalla. Yhdessä leikkiminen vahvistaa myös pennun sekä omistajan suhdetta. Paljon paljon muuta tulee tämän lisäksi mieleen. Mutta tärkein on johdonmukaisuus ja pennun omistajan pitkä pinna.
 

Yhteistyössä