Lapsi 12.12.2018 Päivitetty 29.10.2021

Ideoita pukinkonttiin: Tässä ovat suloisimmat joululahjat lapsille!

Joulu lähestyy kovaa vauhtia. Kaipaatko viime hetken vinkkejä lasten lahjahankintoihin? Listasimme joulun parhaat lahjaideat perheen pienimmille!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
valmistajat, Step in books, Suomen Leluyhdistys ry, iStock

Lasten joulun kohokohta on se jännittävä hetki, jolloin on vihdoin aika avata paketit. Mutta mitä niistä tänä vuonna paljastuu?

Listasimme joululahjavinkit, jotka varmasti ilahduttavat perheen pienimpiä!

Pehmolelu, joka täytyy kylvettää

Scruffaluvs lemmikki / Toyrock Oy

Tämä surumielisen näköinen karvapallo muuntuu huolenpidolla suloiseksi lemmikiksi. Lelu täytyy kylvettää, kuivata ja harjata – sen jälkeen paljastuu, millainen hahmo siitä muotoutuu. Pakkaus sisältää lemmikin, kaulapannan, harjan ja adoptiotodistuksen. Lelu valittiin vuoden 2018 hahmoleikkileluksi. Ikäraja 3+. 25 €.

Suloiset ensilegot

Lego Duplo® Ensimmäiset tunteeni / Suomen Lego Oy Ab

Vuoden 2018 ensileluksi valittu legosarja auttaa taaperoa tunnistamaan ja ymmärtämään tunteita. Suuret palikat ovat turvallisia ja helppokäyttöisiä pienissä käsissä. Palikat kehittävät lapsen kielellisiä taitoja ja ovat hyvä tapa jutella yhdesssä erilaisista tunteista. Ikäsuositus 18 kk+. 15 €.

Todellisen Puuha-Peten salkku

Lasten työkalulaukku / Bosch 

Pieni työkalulaukku sisältää lasten leikkityökaluja, kuten vasaran, jakoavaimen ja ruuveja. Muovinen porakone toimii paristoilla. Ikäraja 3+. 25 €.

Pienen keittiöapurin ilo

 

Satokausisalsa, Janne Viitaniemi, Alex Nieminen, Henri Mattila / Satokausikalenteri

Kokkailusta pitävän perheen aikuisetkin innostuvat Satokausisalsa-satukirjasta. Siinä seikkailevat lapset Joona ja Moona, jotka kiertävät makuretkellä ympäri maapalloa. Tarinoita täydentävät sesonkireseptit ja CD-levy, joka sisältää 13 uutta lastenlaulua. Kirjasta on iloa ympäri vuoden, ja se voi innostaa yhteisiin ruoanlaittohetkiin. 33 €.

Söpö panda potkutteluun

Cute Rider Panda / Importante Oy

Potkuttelupandan pyörät ovat hiljaiset ja kääntyvät 360 astetta, joten sisällä rullailu ei vahingoita kodin pintoja. Istuimen alla on säilytyslokero. Ikäsuositus 0–3 vuotta. 65 €.

Hauska nopeuspeli

Dr. Eureka / Amo Oy 

Tämä hauska perhepeli testaa nopeutta. Pelissä siirrellään koeputkissa olevia palloja haastekortin osoittamaan järejestykseen ilman, että niihin saa koskea käsillä. Peli vaatii näppäryyttä ja nopeutta, ja kehittää samalla hahmotuskykyä. 2–4 pelaajalle. Ikäsuositus 6+. 33 €.

Kestäviä luomuleluja

Ekologiset, kestävät puulelut / Ekokiva

Ympäristöystävälliset, puusta ja kierrätysmateriaaleista valmistetut lelut kestävät aikaa eivätkä sisällä myrkyllisiä väriaineita. Eläinlääkärin laukku sisältää muun muassa puisen stetoskoopin, suppilon, ruiskun, lämpömittarin ja röntgenkuvat. Saatavilla myös esimerkiksi kassakone, lemmikkilaukku, eläinlääkärilaukku sekä keittiösettejä. Ikäraja 3+. 35 €.

Kirja ja tabletti yhdessä

 

Mur, eli karhu, Kaisa Happonen, Anne Vasko / Tammi

Mur, eli karhu lastenkirja ja sovellus ovat keränneet suosiota lapsiperheissä ympäri maailmaa. Suomalaiskirjailijan ja -kuvittajan kirja herää henkiin, kun sitä käyttää yhdessä Mur-sovelluksen kanssa. Sovellus lisää tarinaan liikkuvia osia ja hahmoja, jonka avulla kirjaa voi olla nykylapselle helpompi seurattava. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi puhelimen tai tabletin sovelluskaupasta. Jos ensimmäinen kirja on jo tuttu, voi tutustua sarjan toiseen osaan Mur ja mustikka. Kirjasarjan kolmas osa julkaistaan keväällä. Ikäsuositus 3–6v. 17 €.

Puuvene kylpyhetkiin

Activity Boat / Plan toys

Kumipuusta valmistettu kalastusalussetti kelluu ja sopii kylpyleikkeihin. Lelu on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Saatavilla myös esimerkiksi kelluva saari. Ikäraja 2+. 26 €.

Lukemista taskulampun valossa

Meren syvyyksiin, Rinna ja Sami Saramäki / WSOY

Meren syvyyksiin -kirjan salaisuudet paljastuvat, kun kirjaa katsoo taskulampun valossa. Lukeminen on toiminnallista, joten se voi houkutella kirjan pariin myös lapsen, joka ei ole aiemmin perustanut kirjoista. Ikäsuositus 4–8v. 20 €.

Suuren maailman rautatieasema

 

Rautatieasema Grand City 45-os. / Tevella Oy

Tämä rautatieasema on valittu vuoden 2018 ajoneuvoleluksi. Siinä on kaksi kerrosta, joiden välillä on hissi. Toimintokeskuksessa voi äänittää omia kuulutuksia, ja asemassa on erilaisia valotehosteita. Koottuna asema on lähes puolitoista metriä pitkä. Ikäraja 3+. 99 €.

Logiikkapeli koululaiselle

SmartGames Jump In / Leikkien Group Oy

Tässä logiikkapelissä riittää haastetta. Tehtävänä on ratkaista haasteita ja auttaa kanit kärpässienten ja kettujen yli omiin koloihinsa. Peli sisältää 60 haastetta helposta vaikeaan. Peli kulkee hyvin myös matkoilla. Ikäsuositus 7+. 19 €.

Pirteä tuki kävelyyn

Van Walker-yellow / Plan toys

Tämä pirteä kävelykärry on valmistettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Siinä voi myös säilyttää pieniä leluja. Ikäsuositus 10kk+. 53 €.

Yhteistä laatuaikaa

Yhteinen uimareissu / elokuvaelämys / sisäleikkipuistokäynti

Aineettomat lahjat sopivat myös lapsille. Tällöin tiedossa on jotakin hauskaa, jota odottaa myös joulunpyhien jälkeen.

Aineettoman lahjan saa lapselle sopivaan pakettiin esimerkiksi piilottamalla vihjelapun ja vastauksen lahjasta pulloon, ja käärimällä pullopostin lahjapaperiin. Uimareissulahjaan voi liittää mukaan uimalasit. Elokuvakäynnin saa lahjamuotoon laittamalla lasipurkkiin vaikkapa popcornia sekä kirjoittamalla kortin, johon listaa hauskat elokuvavaihtoehdot.

Yhteinen retki on elämys, jota ei korvaa mikään!

Lelujen hinnat voivat vaihdella ostopaikasta riippuen.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X