Lapsen kehitys 01.03.2016 Päivitetty 25.10.2021

Jumppaa kuin uhmaikäinen

Kehitimme taaperojumpan, jonka avulla sinäkin kykenet pian samanlaisiin suorituksiin kuin tunnin toppapuvussa kuumassa eteisessä raivoava uhmaikäisesi.

Teksti
Annina Pennonen
Kuvat
123RF

Jokainen uhmaikäisen vanhempi tietää, että kiukuttelevalla tenavalla on uskomattomat voimat, mieletön hapenottokyky ja kestävyyskunto, jota maratoonaritkin kadehtivat.

Olisipa meillä aikuisillakin tuollaiset fyysiset ominaisuudet! No, kohta voi olla. Seuraava treeni on kehitetty seuraamalla uhmisten päivittäistä liikuntaa.

Esittelemme neljä liikettä, joissa hiki lentää ja kilot sulavat.

1. Saunamato

Paikka: Kotisauna. Huom! Saunassa oltava lattianrajasta noin parikymmentä senttiä auki oleva ovi.

Varusteet: Eevanasu riittää.

Vaativuustaso: Vaatii notkeutta.

Laita muu perhe istumaan löylypuolelle, jää itse pesuhuoneeseen. Hivuta itsesi saunan oven alta löylypuolelle. Istu sekunniksi lauteille ja hivuta itsesi taas pesuhuoneeseen. Varioi liikettä tekemällä se välillä vatsamakuulla, välillä selinmakuulla, välillä pää edellä, välillä jalat edellä.

Kun muut alkavat vaatia sinua lopettamaan, älä ole kuulevinasi. Kun he toistavat vaatimuksensa, karju samalla ei:tä ja jatka liikettä. Lopeta vasta, kun olet pyörtymäisilläsi.

Lue myös: Äidin kehitysvaiheet – tunnistatko itsesi?

2. Riisu ja pue -treeni

Paikka: Makuuhuone

Varusteet: Kasa lempivaatteitasi. Aloita treeni nakuna.

Vaativuustaso: Helposta keskirankkaan.

Ota valmiiksi esille noin 10 erilaista asukokonaisuutta. Mitä enemmän yksityiskohtia, esimerkiksi sukkahousuja, koruja ja huiveja, sitä rankempi treeni on.

Pue ensimmäinen asukokonaisuus päällesi. Vilkaise itseäsi peilistä ja revi vaatteet mahdollisimman nopeasti pois päältäsi. Voit karjua samalla lauseita, kuten ”Kiristää!”, ”En tykkää!”, ”Ei ole hyvä!” tai ”Haluan sinisen/punaisen/keltaisen paidan!”.

Riisuuduttuasi aloita saman tien toisen asukokonaisuuden pukeminen. Huuda samalla rytmikkäästi ”Minä itse!”. Kun olet saanut vaatteet niskaasi, revi ne taas päältäsi.

Toista niin monta kertaa, että kaadut lopulta voipuneena lattialle. Voit tehostaa treeniä kiemurtelemalla kuin käärme esimerkiksi sukkahousuja pukiessasi.

Lue myös: Vauva ei ole yhtään näköisesi ja muut kommentit, joita tuore vanhempi ei halua kuulla

3. Toppapukuraivarit

Paikka: Eteinen. Tilan esilämmitys lisää treenin tehoa.

Varusteet: Kaikki mahdolliset talvivaatteet lämpökerrastosta alkaen.

Vaativuustaso: Rankahko.

Pue mahdollisimman hitaasti, mahdollisimman kuumassa eteisessä kaikki omistamasi talvivaatteet päälle. Kruunaa kokonaisuus sadetakilla ja -housuilla.

Heittäydy tämän jälkeen lattialle kierimään. Voit kokeilla esimerkiksi jalkojen viskomista sivuille, takaperin kuperkeikkaa tai vain rytmikästä jalkojen hakkaamista lattiaan. Voimalauseeksi sopii esimerkiksi huuto ”mulla on kakka housussa”.

Jatka, kunnes et enää jaksa päästää pihahdustakaan.

Edistyneimpien versio: Toista sama kolme kertaa niin, että välillä ryntäät vessan kautta suihkuun ja palaat sitten aloittamaan pukemisen alusta alkaen.

Lue myös: Unohdin imetyksen jälkeen tissin esille ja muut väsyneiden äitien noloimmat mokat

4. Räjähtävä iltajumppa

Paikka: Makuu- ja olohuone.

Varusteet: Väljä oloasu.

Vaativuustaso: Helpohko.

Tämän harjoituksen tarkoitus on kehittää räjähtävää nopeutta ja saada hermosto reagoimaan nopeasti. Aloita rauhallisesti. Huijaa kehoasi, että olet vetäytymässä yöpuulle. Hämärrä makuuhuone, valmista vuoteesi ja pue päällesi mukava asu, esimerkiksi yöpuku. Asetu sänkyyn ja lue hetki kirjaa.

Kun olisi aika sammuttaa valot, hyppääkin salamannopeasti pystyyn, ryntää olohuoneeseen karjuen (pelkkä ölinä toimii tässä hyvin) ja hyppää suurella loikalla sohvalle. Hypi hetki sohvan päällä. Jos olkkarissasi on muita sohvia tai nojatuoleja, ota valtaisa loikka johonkin niistä.

Tämän jälkeen juokse hetki ympyrää ja heiluta käsiäsi. Palaa makuuhuoneeseen juosten ja loikkaa sänkyysi. Makaa hetki sängyssä tasaten hengitystäsi. Juuri kun kehosi on rentoutumassa, toista harjoitus. Toista ainakin kolme kertaa.

Lue myös: Näin hillitset itsesi uhmaikäisen kanssa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X