Lapsen kehitys 11.05.2019 Päivitetty 13.08.2019

Omenahilloa maksalaatikkoon, nakkeja banaanijugurttiin... Lasten oudot ruokayhdistelmät yököttävät ja naurattavat

Luulitko, että lasten lempiruokaa olisivat nakit ja muusi tai kalapuikot ja ranskalaiset? Paljon hauskempiakin yhdistelmiä on olemassa.

Teksti
Piia Sainio
Kuvat
iStock

”Omenahillo on meidän muksujen suosikki. Se sopii heidän mielestään kaiken kanssa, erityisesti maksalaatikon höysteenä.”

 

”Sinappia karjalanpiirakoiden päälle. Siinäpä vasta freesi makuyhdistelmä naperoideni mielestä!”

 

”Viittä vaille 5-vuotias tyttäreni nautiskeli hapankorppua, jonka päälle hän oli sivellyt kerroksen sinappia. Hyvin näytti uppoavan pieneen massuun!”

 

”Kun tekee mieli juustoa, ei aina tarvitse ottaa leipää. Mutta majoneesia pitää olla. Meillä siis lapset sivelevät majoneesia juuston päälle. Ei kyllä maistuisi minulle.”

 

”Pian 7-vuotias tyttäreni keksi kääräistä kuivatun luumun juustoviipaleen sisään.”

 

”Ketsuppia laitetaan meidän perheessä ihan joka ikiseen ruokaan. Mutta vähän yllättävämpää oli minun mielestäni se, että yhtenä päivänä lapsi keksi dipata ranskalaisia mansikkajogurttiin.”

 

”Poikani syö pinaattiletut aina ketsupin kera. Mikään muu ei maistu yhtä hyvältä hänen mielestään!”

Mitä vain voi dipata piimään

”Kun olin pieni, mummoni teki meille lapsille eväät kotimatkaa varten, vaikka matkaa olikin vain noin viisi kilometriä. Hän leikkasi paksuja siivuja pullapitkosta, levitti pullaviipaleelle kunnon kerroksen aitoa voita ja ripotteli vielä sokeria päälle. Kyllä maistui!”

 

”Enpä olisi uskonut, että ihan mitä vain voi dipata piimään. Nakkeja, lihapullia, näkkäriä…”

 

”Meidän muksut puristavat sitruunaa ruokaan kuin ruokaan, jopa parsakaalin päälle. En ihan ymmärrä, miksi!”

 

”Ruisleivän dippaaminen puuroon on tyttäreni uusin keksintö. Serkkutyttö taas lorauttaa puuroonsa mielellään kunnon tujauksen hunajaa.”

 

”Ai miten niin makeaa ja suolaista ei voi sekoittaa keskenään? Yksi lapsistani syö välillä ruuat ja jälkiruuat miten sattuu. Joskus hänellä menee samaan aikaan tikkaria ja hernekeittoa. Eipä haittaa, kunhan ruoka tulee syödyksi.”

 

”Pikkusiskoni dippaili pienenä nakkeja banaanijogurttiin ihan tyytyväisenä. Itse tykkään edelleen laittaa mansikkahilloa porkkanalättyihin. Oma lapseni taas herkutteli joulun aikaan laittamalla piparin ruisleivän päälle.”

 

”Meidän perheen miesten – eli 4-vuotiaan ja vähän päälle 40-vuotiaan – voileivät ovat kyllä sellainen elämys, että jäävät minulta syömättä. Olen usein nähnyt esimerkiksi sellaisen kombon, että ruisleivän päällä on juusto ja meetvursti, mutta niiden lisäksi leivälle laitetaan grillimaustettuja sipsejä ja valmista vihannessalaattia. Joskus leipien päältä löytyy myös illalliselta ylijääneitä ranskalaisia, perunasalaattia, pitsanpaloja ja kalapuikkoja. Ja höysteeksi ketsuppia!”

 

Suklaavanukasta ja suolakurkkua, onpa hyvää!

”Ranskalaiset pehmiksellä tietenkin! Ainakin 4-vuotiaan mielestä.”

 

”Hernekeitto nakeilla on tyttäreni lempiruoka. Ja itse asiassa se on ihan toimiva yhdistelmä, kunhan siihen tottuu.”

 

”Meidän eskarilainen kävi nielurisaleikkauksessa, joten ostin kotiin muun muassa suklaavanukkaita, joissa on kermavaahtoa päällä. Vanukas ei kuitenkaan maistunut, vaan tyttö päätyi pikkusisarustensa kanssa syömään kermavaahdon mansikkakiisselin kanssa. Sen jälkeen yksi lapsistani on vinkunut kermavaahdon perään jatkuvasti. Sanoin kerran, ettei aina voi syödä kermavaahtoa, eikä meillä ole enää mitään, minkä kanssa sitä voisi ottaa. Vahingossa menin sanomaan, että pitäisikö sitä laittaa leivän päälle. No, vastaushan oli innokas ’joo’. Pakkohan sitä oli antaa, kun olin kerran mennyt kysymään. Nyt meillä jää kermavaahdot kauppaan niin pitkäksi aikaa, että moinen yhdistelmä unohtuu.”

 

”6-vuotias dippasi eilen kalapuikkoja kermavaahtoon. Että sellaista.”

 

”Keitetty parsakaali on meidän lastemme lempiruokaa. Sitä syödään joka päivä. Kaksivuotias dippaa parsakaalia ketsuppiin, yksivuotias syö nämä erikseen.”

 

”Ruokaa ei saa lämmittää, sillä meidän poika haluaa syödä kaikki ateriansa kylmänä. Eräänä päivänä hän veteli suklaavanukasta ja suolakurkkua yhtä aikaa ja kehui vielä, että onpa hyvää!”

 

”Poikani syö kaupan valmiit pikkupullat mieluummin jäisinä, eli ne pitää laittaa pakastimeen häntä varten. Hän ihmetteli joskus ääneen, että etkö sinä äiti sitäkään tiedä, että nämä ovat parempia jäisinä?”

 

Lähde: Kaksplussan Facebook-ryhmä ja Instagram.

Lue lisää: Lasten ruokahoroskooppi – onko lapsesi nirsoilija vai pieni kulinaristi?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X