Mainos: Kaupallinen yhteistyö Minisun 10.04.2017

Omega-3-rasvahapot oppimisen tukena

Omega-3-rasvahapot edistävät lasten aivojen normaalia toimintaa ja tutkitusti parantavat muun muassa keskittymiskykyä ja lukutaitoa. Listasimme kolme syytä, joiden vuoksi omega-3-lisä kannattaa ottaa päivittäiseen käyttöön.

Lapsi oppii ja kehittyy joka päivä, mikä on vanhemmuuden suurin ilonaihe. Vanhemmilla on tärkeä tehtävä auttaa lasta kehittymään. Lapsen kasvua ja aivojen kehitystä voi myös tukea riittävällä vitamiinien saannilla.

Vitamiinit ylläpitävät ja kasvattavat vastustuskykyä, mutta tiesitkö, että vitamiineista ja rasvahapoista voi löytyä apua lapsen keskittymisvaikeuksiin. Kun keskittyminen häiriintyy helposti, esimerkiksi lapsen lukeminen vaikeutuu.  Tästä saattaa seurata oppimisvaikeudet.

Uusimpien tutkimusten mukaan omega-3-rasvahappolisän käyttäminen vähentää lapsen käyttäytymishäiriöitä, yliaktiivisuutta ja kognitiivisia ongelmia. Lisäksi omega-3-rasvahappojen on todettu parantavan lasten unta ja ylläpitävän näkökykyä.

Lue kolme syytä, miksi lapsen kannattaa nauttia päivittäin D-vitamiinia ja omega-3-rasvahappoja.

1. Aivot tarvitsevat rasvahappoja

Lapsuus on tärkeä vaihe aivolle, sillä lapsen aivot kehittyvät ja kasvavat nopeasti.  Aivot ovat 60 prosenttia rasvaa, joten laadukkaat rasvat ovat tärkeitä. Rakennusaineeksi aivot tarvitsevat omega-3–rasvahappoja joka päivä. Omega-3-ravintolisää kannattaa nauttia raskaana ollessa, sillä äidin kohdussa rasvahapot edistävät sikiön aivojen kehitystä.

Omega-3-rasvahapot ovat tärkeitä näkökyvylle. Omega-3 sisältää DHA-rasvahappoa, joka edistää näön kehittymistä 12 kuukauden ikään asti.

2. Ravinnosta ei saada niitä tarpeeksi

Hyviä omega-3-lähteitä ovat muun muassa rasvaiset kalat, pähkinät ja avokado. Ravinnosta saatavat rasvat ovat määrällisesti riittäviä, mutta laadullisesti ne saattavat olla puutteellisia, sillä kalaa ja kasviperäisiä rasvoja ei syödä riittävästi. Etenkin pitkäketjuisia omega-3-rasvahappoja voidaan saada liian vähän tai elimistöllä voi olla vaikea muuttaa omega-3-rasvahappoja toiminnallisiksi.

Yksi Minisun Omega Junior -geelipala sisältää omega-3-rasvahappoja 378 milligrammaa. Vertailun vuoksi esimerkiksi 100 grammaa kalapuikkoja sisältää 30-67 milligrammaa omega-3-rasvahappoja. Taas haukimurekkeessa (100 g) on omega-3-rasvahappoja 21-42 milligrammaa.

3. Keskittymiskyky paranee, ylivilkkautta vähemmän

Lapsen tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD) voi olla yhteydessä rasvahappojen vajeeseen. Omega-3 sisältää DHA- ja EPA-rasvahappoja, joiden nauttiminen parantaa sekä terveiden että ADHD-lasten keskittymiskykyä ja vastaavasti vähentää käyttäytymishäiriöitä, yliaktiivisuutta ja kognitiivisia ongelmia.

Uusimpien tutkimusten mukaan vähintään 250 milligramman päivittäinen DHA-annos ylläpitää normaalia aivotoimintaa ja näkökykyä. Tutkimuksissa on todettu, että  ADHD-lapsilla, joilla punasolujen EPA ja DHA oli noussut, lukutaito ja keskittymiskyky paremmat ja vähemmän käyttäytymis-, yliaktiivisuus- ja kognitiivisia ongelmia. Erityisesti DHA (tai pitkäketjuinen omega-3) vaikuttaa kognitioon ja käyttäytymiseen.

Minisun Omega-3-junior sisältää 250 milligrammaa EPA- ja DHA-rasvahappoja, mikä on päivittäinen suositus lapsille.

Lue myös: Viisi keinoa lisätä lasten vitamiinien saantia 

Osallistu arvontaan ja voita vitamiinituotepaketti lapselle!

Arvomme kaikkien osallistujien kesken viisi Minisun-tuotepakettia lapselle (arvo 45 euroa).

Täytä alla oleva lomake ja osallistu mukaan arvontaan. Osallistu viimeistään 8.5.2017.

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X