Lapsen kehitys 07.11.2015 Päivitetty 02.12.2021

Lasten suusta: Lue lasten pahimmat möläytykset

Lapsen suusta voi päästä sammakoita. Vai sittenkin silkkoja totuuksia? Lue lasten hauskimmat möläytykset!

Teksti
Liisa Järvinen
Kuvat
Colourbox

Perkeleitä ja pieruja

”Kolmevuotias poikani oli seurakunnan kerhossa, jossa keskusteltiin anteeksipyytämisestä. Hän osasi kyllä sujuvasti sanoa anteeksi, kun jokainen vuorollaan koitti, mutta totesi perään: ’Mutta kun mun iskä suuttuu, niin se sanoo kyllä vit*u pe*kele!’”

”Olimme kolmevuotiaan poikamme kanssa ravintolassa lounaalla, kun hän yhtäkkiä huudahti: ’Anteeksi äiti, minä pieraisin!’ Jos poikamme ei olisi pyytänyt kovaan ääneen anteeksi, ei kukaan olisi huomannut yhtään mitään.”

”Olimme kotipihassamme vierasjoukon kanssa, kun kolmevuotias tyttömme tokaisi, että ’tuolla on mun iskä’ ja osoitti naapurin miestä. Oli äidillä posket punaisina hetken aikaa.”

”Puhumaan opettelu oli vaiheessa, ja kaikki kirjaimet eivät vielä ääntyneet. M korvautui P:llä. Kauppojen kylmäkaappien kohdalla tyttö kiljahteli kovaan ääneen: ’Kylpää! Kylpää!’”

Lue lisää lasten hauskoja möläytyksiä

Keskusteluketju lasten möläytyksistä

Mun isillä on iso…

”Pojallani oli paita, jossa oli rintataskussa piilossa pieni printtimuurahainen. Poikani istui kaupassa ostoskärryissä ja rupesin kutittelemaan muurahaista. Siihen poikani huudahti isoon ääneen kiherrellen: ’Älä kutita mun mulkkua!’”

”Kolmevuotias poikamme tokaisi äidilleni eli mieheni anopille, että ’isillä on iso…’, no, tiedätte kyllä.”

”Laitapuolen kulkijan nähdessään poikani huusi: ’Katsokaa, tuolla on hammaspeikko!’”

”Kolmevuotias tyttö tokaisi kaupan kassajonossa edellämme olevasta (pienestä ja pyöreästä) vanhemmasta naisihmisestä: ’Äiti, katos kun tuossa on pieni ja pyöreä täti!’”

Lue: Lapsi yllätti kesken seksin, lue vanhempien kootut selitykset!

Kotona ei ole ruokaa!

”Lapsi kuulutti kaupan parkkihallissa: ’Pitäiskö ostaa meille ruokaa? Meillä ei oo kotona yhtään ruokaa. Meillä on kotona vaan vettä!’”

”Tyttö huusi kovaan ääneen bussissa, että ’äiti käyttää vaippoja’ ja nauroi makeasti päälle.”

”Kaupan kassalla, kun jono ei tuntunut etenevän, kolmevuotias tyttäreni kuulutti: ’Henkilökuntaa, kiitos!’ Hän oli omaksunut kaupoissa kuultavat kuulutukset hyvin.”

”Talvella hautausmaalla mummi sanoi tyttärelleni, lapsenlapselleen: ’Ei saa astua hautojen päälle, siellä nukutaan’. Johon tyttäreni vastasi: ’Miten ne voi nukkua, jos ne ovat kuolleet?’”

”Kaksivuotias poikamme istui kaupassa ostoskärryissä, taputteli äitiä rintamuksesta ja totesi ’titti’ vierestä menneelle tädille.”

”Kaupassa meitä vastaan käveli tuntematon nuorimies, jonka kohdalla kaksivuotias ilmoitti, että ’isi’.”

Lue: Anoppi nauvoi puremaan vauvaa! Lue vanhempien saamat hulluimmat kasvatusneuvot

Miksi naapurintädillä on niin karvaiset jalat?

”Kaksivuotias tyttö kyseli hiekkalaatikolla, miksi naapurin tädillä on niin karvaiset jalat.”

”Olimme kaupan hedelmäosastolla ja kaksivuotias poika istui kärryissä. Otin banaaneja laatikosta ja niistä tuli sellainen erikoinen haju, koska ne olivat kosteita ja olleet tiiviinä terttuina laatikossa. Poika pamautti kovaan ääneen: ’Äiti, täällä haisee kakka’. Minä siihen selittelemään, että ei haise, vaan noista banaaneista tuli hassu haju. Vieressämme olivat ostoksiaan tekemässä kaksi vanhempaa rouvaa, ja poika ei edelleenkään voinut uskoa, että haju tuli banaaneista: ’Noi tädit piereskelee!’. Aloin keräillä hedelmiä vähän rivakammalla vauhdilla ja supisin pojalle, että se haju tulee banaaneista, olepa nyt hiljaa. Muutaman sekunnin hiljaisuus ja sitten kajahti: ’Äiti! Miksi nuo tädit eivät kakkaa vessanpönttöön?’. Siitäpä sitten jatkoimmekin nopeasti maito-osastolle.”

”Radiossa pyöri yhteen aikaan mainos, jossa sanottiin, että ’Jarmolla on kakka housussa’. Kolmevuotias poikamme tarttui lausahdukseen ja hoki sitä vähän väliä. Olimme juhlissa, joissa oli Jarmo-niminen mies. Kun poikamme kuuli nimen, voitte arvata, mitä hän huudahti.”

”Kolmevuotias poika huusi kovaan ääneen bussissa: ’Isillä on piiitkä pippeli!’. Onneksi oli huumorintajuista sakkia tai olisi tullut pitkä kaksituntinen.”

Lue myös:

Näin raskausmahaani kommentoitiin

Näin isät sekoilevat synnytyssalissa

Kommentit (1)

Seisoin tyttäreni kanssa R-kioskin jonossa. Edellämme oli melko rehevä nainen. Tyttäreni katsoi naista pitkään pää kallellaan ja sanoi sitten kirkkaalla äänellään, äiti ei sulla ole noin iso peppu. Siinä kohtaa toivoin, että maa olisi auennut allani.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X