Lapsi 21.08.2014 Päivitetty 17.08.2021

Lasten suusta – lue hauskimmat möläytykset!

Kaksplussan lukijat jakavat hauskimmat lasten suusta kuullut möläytykset.

Teksti
Christina Boman
Kuvat
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Jokainen vanhempi sen tietää: lasten suusta tulee totuus, tai ainakin hulvattovimmat jutut. Kokosimme hauskimmat sutkautukset Kaksplussan lukijoilta.

VIHKIMINEN EI VAKUUTTANUT. ”Olimme juuri menneet naimisiin, ja vihkitoimituksen jälkeen tyttäremme tokaisi: ’Olipas harvinaisen typerä juttu!’”

ÄIDIN SALATTU AMMATTI. ”Kerran tyttäremme huudahti lähikaupan maitohyllyllä: ’Äiti, etkös säkin ollut ennen sutenööri?’ Olin toiminut konsulenttina.”

EI APUJA KIITOS. ”Kysyin kaksivuotiaalta taaperolta, olisiko hän halunnut hypätä reppuselkään, johon tomera poika totesi: ’On mulla omatkin jalat!’”

TOTUUS TULEE LASTEN SUUSTA. ”Kuopukseni makoili isänsä kainalossa ja katseli tv:tä. Kysyin sitten, onko kiva katsella Pikku Kakkosta isin kainalosta. Tyttäreni tokaisi: ’Ei, kun katson sitä teeveestä.’”

VIISAS LAPSI. ”Esikoiseni kysyi eräänä päivänä: ’Äiti, onko mun pää kauhean iso?’ Hämmästelin kysymystä, johon poikani totesi: ’Mulla nimittäin on varmaan tosi isot aivot, kun oon niin hyvä matikassa.’”

KIUSALLISIA HETKIÄ UIMAHALLISSA. ”Mieheni oli poikamme kanssa uimahallissa. Viereen tuli tukevahko mies riisumaan, jolloin poikamme totesi: ’Hei, ei pojilla ole tissejä, tytöillä vain on tissit!’ Hetken kuluttua sama setä alkoi pukea vaaleaa alusasua. Poikamme jatkoi höystämistä: ’Sinä olet heti niin kuin lumiukko!’”

YLLÄTTÄVIÄ VAUVAUUTISIA. ”Olin viettämässä aikaa lastenlasteni kanssa, kun kerroin, että meillä on ukin kanssa 40-vuotishääpäivä. Nuorimmainen kurtisteli hetken kulmiaan ja kysyi: ’Tuleeko teille nyt vauva?’”

VAROVAISUUTTA VILLASUKISSA. ”Tyttäremme tokaisi ruokapöydässä: ’Mikä on maailmassa tärkeintä? Se, ettei juokse villasukat jalassa!’”

HUOLEHTIVA ISOVELI. ”Olimme laivalla, ja tyttäremme lähti siellä vähän vaeltelemaan omille teilleen. Isoveli katseli siskonsa puuhia noin parinkymmenen minuutin ajan, kunnes totesi: ’tuosta ei hyvää seuraa!’ ja lähti itse perään.”

ALAPÄÄJUTTUJA. ”’Ihmisillä on isoja kikkeleitä’, totesi Aki, 3, miesten saunavuorolla.”

Lasten suusta: Servetti kaulassa ja muut hulvattomat jutut

MUISTI REISTAILEE. ”Lapset olivat lähdössä tarhaan ja poika, 4, olisi halunnut ottaa purkkaa mukaan. Sanoin, ettei tarhaan saa ottaa purkkaa. Poika siihen, että mistäs sinä sen muka tiedät. Vastasin, että olen itsekin ollut pienenä tarhassa ja koulussa, eikä sinne tosiaankaan saanut viedä purkkaa. Poika napsautti takaisin: ’AHA, no siinä tapauksessa sun pitäis kyllä kaupassa muistaa ilman ostoslistaakin, mitä pitää ostaa, jos sulla kerran on niin hyvä muisti!’”

NOPEA POIKA. ”Lapsemme karkasi pihalle ilman sukkia ja kenkiä. Komensin sisälle, ennen kuin tulee räkätauti. Poika tuumasi sisälle tullessaan: ’Ehdinpäs ennen räkätautia!’”

MORSIUSTANSSEIHIN LÄHDÖSSÄ. ”Mieheni laittoi vapun kunniaksi ylioppilaslakin päähänsä. Tyttäremme kysyi: ’Isi, onko sulla ikioma morsiustanssilippis?’”

lasten suusta

Lasten suusta kuulee välillä mitä parhaimpia letkautuksia.

IHANAT NAURUKOLOT. ”Neljävuotias tyttömme kysyi kerran: ’Miksi siskolla on tuommoiset naurukolot ja mulla ei?’ Hymykuopista siis oli kyse.”

IKIVANHA ÄITI. ”Kolmevuotias poikani kysyi tänään: ’Äiti, silloin kun sinä olit yhtä pieni kun minä nyt, niin miten sinä suojauduit etteivät ne dinosaurukset syöneet sinua?’”

PITKÄ MATKA. ”Tyttäremme pohdiskeli eräänä päivänä tulevaisuuden suunnitelmiaan: ’Mä olen nyt muskarissa, sitten mä olen eskarissa ja sitten mä lähden Venäjälle kouluun, mutta sinne mä lähden jo yöllä, kun sinne pitää tepsutella niin pitkä matka.’”

KALMANKALSEA LEIKKIPAIKKA. ”Kolmevuotias kummityttöni oli kävelyllä mummunsa kanssa hautausmaalla, joka sijaitsi kodin lähistöllä. Tyttö katsoi mummua ihmeissään ja huudahti: ’Kato, mummu, kuinka paljon hiekkalaatikoita!’”

KRAVATTI VAIKO SITTENKIN…? ”Kaveri oli poikansa kanssa meillä juhlissa, ja kun kehuin pojan asua hienoksi, hän vastasi: ’Joo, mulla on tää servettikin kaulassa!’”

OMALLA RAHALLA. ”Pojalla oli taskussaan omaa rahaa, kun menimme kauppaan. Kyselin sitten, että mitäs olet meinannut rahallasi ostaa. Ja vastauseksi sain, että pikkusiskon.” 

Lue myös: ”Meidän äiti ei käytä kotona pikkuhousuja!” – Hulvattomat paljastukset lasten suusta

Keskusteluissa: Hauskimpia lasten möläytyksiä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X