Lapsi 07.07.2020

Lasten vaiheet: Tässä kaikkein hauskimmat ja suloisimmat! ”Imettää iltatissillä pehmolelutkin”

Lasten vaiheet voivat tuntua joskus vanhemmista uuvuttavilta, mutta onneksi on hauskojakin vaiheita.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

Vauvoilla, taaperoilla ja leikki-ikäisillä tuntuu olevan aina jokin vaihe päällä. Kaksplussan Facebook– ja Instagram-seuraajat kertoivat lasten hauskimmat vaiheet, jotka ovat jääneet heille mieleen.

Syömisen monet vaiheet: ”Juoma hörpätään pöydältä”

”Aina sormiruokaillut 1-vuotias poikani ei ymmärrä, että juotava juodaan mukista. Sekin kaadetaan pöydälle, josta se hörpätään huulilla.”

”Vaille 4-vuotias käy melkein jokaisen ruokailun jälkeen mittaamassa vieressäni, joko hän kasvanut.”

”Pojalla oli parin vuoden iässä tapana heittää lautanen lattialle sen merkiksi, että hän lopetti syömisen. Onneksi oli muovilautanen, niin ei hajonnut. Ja tämä oli joka ikinen kerta. Joskus sen ehti estämään, mutta hän oli niin nopea, että yleensä ei kerennyt reagoimaan ennen kuin oli lautanen jo lattialla.”

Lapsen eläimellinen vaihe: ”Kaikki on kärpäläisiä”

”Oma 1-vuotias on kovasti kaveria kissan kanssa, ja mielellään vie kaikenlaisia lahjoja (leluja, tutteja, kurkunpaloja, sukkia) kissan ruokakuppiin, pesään ja pottaan. Välillä näitä lahjoja löytyy myös omista kengistä tai kassista.”

Kaikki muurahaiset, hämähäkit ynnä muut ovat kärpäläisiä.”

”Esikoinen kutsui kaikkia ötököitä ’kuukuiksi’ ja hämähäkit oli ’kuukuhäkkejä’.”

”Joka ilta ennen nukkumaanmenoa katsotaan eläimiä, äänellään niin kuin ne ääntelevät, sen jälkeen ne asetellaan traktorin lavalle nukkumaan (seisaalleen) ja traktori peruutetaan tiettyyn paikkaan patterin eteen. Auta armias, jos traktori menee vinoon tai eläimet kaatuvat, koska 2-vuotiasta pikkumiestähän ei saa auttaa.”

”Meillä 2-vuotiaan neitokaisen päivän kohokohta on se, jos hän löytää jostain esimerkiksi sokeritoukan. Siinä sitten sitä ihmetellään välillä useampi tunti, kuinka mato vaan juoksee eikä mee kotiin nukkumaan.”

”Tällä hetkellä 9-kuinen tyttö innostuu joka kerta kissan nähdessään ja alkaa aina kimeällä äänellä matkia naukumista: Näääää! Nääääääy!”

Monet lasten vaiheet ovat suloisia, kuten vaihe, joilloin kaikki eläimet kiinnostavat.

Monella lapsella on jossain vaiheessa ötökkävaihe.

Leikkivaiheet: ”Prinsessavaiheen loppua ei näy”

”No tällä hetkellä 1,5-vuotias on keksinyt, että iltatissillä kaikki pehmotkin pitää imettää. Ja punkassa kylpylelut. Yhtäkkiä vaan kuuluu tissi nam-nam ja pehmonalle hyökkää kimppuun.”

”Kylppärin lasta on haettava olohuoneeseen joka aamu ja se on heppa.”

”3-vuotias ja 2-vuotias leikkivät päivittäin koiraa ja housuista kyllä huomaa.”

”Prinsessavaihe alkoi noin 2 vuotta sitten likan ollessa 1-vuotias, eikä loppua näy. Perinteisten prinsessojen lisäksi likka on onneksi usein myös ritariprinsessa, supersankariprinsessa tai kummitusprinsessa. Yhtä kaikki mekko pitää olla aina päällä ja mitä kimaltavampi, sen parempi.

”Meillä asuu pieni remonttimies. Kaikkea täytyy korjata, ja synttärilahjaksi saadun työkalupakin kanssa lähdetään tomerasti, jos joku vaatii pientä fiksausta.”

Juttua riittää: ”Lapsi selostaa kuin tubettaja”

”Poika esitteli itsensä nimellä Heikki, joka ei ole oma nimi.”

”Poikani muistelee aina hurjaa nuoruuttaan: ’Silloin, kun minä olin kaksivuotias, tapahtui niin….’. Ja joka tarinassa hän on siis kaksivuotias, melkoisen pitkä ja tapahtumarikas vuosi ilmeisesti.”

”2,5-vuotiaalla neidillä on aika hyvin tullut sana EI tutuksi. Ja ei riitä yksi, vaan sormi on ojossa 4 kertaa (ei ja ei ja ei ja ei).”

”Tottolo on traktori, ja kaikki pojan näkemät autot, bussit, kaivurit, rekat, kuorma-autot ovat ’tottoloo’.”

”Lapsi jatkuvasti: ’Saanko kysyä kysymyksen? Minulla on yksi kysymys’.”

”Meillä seikkailee päivittäin ”pitsipoutsi”. Ei mitään tietoa kuka tai mikä hän on, mutta aikamoisia seikkailuita tuntuu hänellä olevan.”

”Lapsi selostaa tekemisiään välillä ihan kuin olisi joku tubettaja videossaan.”

”Ennen korona-aikaa naapuri kävi lainaamassa meiltä maustetta ruuanlaittoon. Vielä monta viikkoa sen jälkeen kaikki saivat kuulla että ’naapuri tuli sisälle’.”

”Meidän kolmevuotiaan pojan sanavarastoon on alkanut tarttua vanhempien lausahduksia, ja hän sitten niitä yhdistelee omiin juttuihinsa. Pari päivää sitten hän sai kaksi tikkua sormeensa ja totesi että ’ne tulivat minua moikkaamaan’.”

”Tällä hetkellä 1,5-vuotias kiipeilee joka paikkaan ja sanoo kakka.”

”Aina, kun 1-vuotiaalle neidille ojentaa jonkun esineen, tulee tomera ’kiikki!’ (=kiitti).”

Lasten vaiheet: Joululahjatoiveena kärpäslätkä

”Meidän 1-vuotias poika röhnöttää sohvalla kuin talon herra. Joka aamu kun sängystä päästyään hän kiipeää ensimmäiseksi sohvan nurkkaan nojailemaan.”

”Nyt meneillään on naapurikyyläys. 1,5-vuotias sai parvekkeelle apujakkaran, jolla hän ulottuu katsomaan betoniosan yli ikkunoista ja huutelee pihan tapahtumia kovaa ääneen: ’ajaaa AJAAA, menee MENI’.”

”Taapero on päättänyt, että kenelläkään kotona ei saa näkyä nilkat.”

”2,5-vuotias sanoo koko ajan ’Auvo kattoo’. Kattominen tarkoittaa suurin piirtein pää kiinni olemista esim. lehdessä, jota yritetään lukea.”

”Tällä hetkellä sisällä lattialta kerätään kaikki irtoroskat roskikseen. Tämähän on toki hienoa, mutta nyt tämä on siirtynyt myös ulos, eli ulkoillessa äitille kiikutetaan maasta kaikki havunneulaset ynnä muut ’roskat’.”

”Hupaisin vaihe oli, kun poikani halusi JOKA ilta katsoa Kenoarvonnan. Sitä kesti monta kuukautta noin vuoden ikäisenä.”

”Tyttären joululahjatoive 3-vuotiaana oli ikioma kärpäslätkä. Ja me asuttiin kaupungin keskustassa, eikä siellä ollut mitään lentäviä lemmikkejä. Toki ostin.”

Lue myös: Uhmaikä on syvältä, mutta ainakin siitä jää parhaat tarinat – ”Lapsi sai kohtauksen, kun en antanut syödä ruuvimeisselillä”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X